شناسه : 12138099
رئیس اداره ارشاد شهرستان یزد:

یک یا دو بیت که غنا نیست/ نگاه ما به جشن‌ها، نگاه به یک تریبون فرهنگی در بطن جامعه است


رئیس اداره ارشاد شهرستان یزد: ما به جشن‌ها به منزله تریبون فرهنگی که در بطن مردم حضور دارند و می‌توانند برای فرهنگ‌سازی استفاده شوند، می‌نگریم. شاید ما سالانه 200 برنامه جشن داشته باشیم، این ظرفیت بزرگی است.

یزد آوا؛ خبر برگزاری جشنی به بهانه میلاد حضرت زهرا و اجرای انواع برنامه های ضد ارزشی و دینی، تقلید صدای خوانندگان غربی و... ما را بر آن داشت تا در مورد روند اعطای مجوز به چنین مجالسی گفت و گویی با متولی این امر یعنی رئیس اداره ارشاد شهرستان یزد ترتیب دهیم. آنچه در ادامه می آید بخشی از همین گفت و گو است.


حسین دشتی، ضمن تشریح روند اعطای مجوز برای برگزاری جنگ ها و جشن های گوناگون اظهار داشت: اولاً باید یک موسسه فرهنگی هنری تک منظوره دارای مجوز از وزارت ارشاد درخواست اخذ مجوز داده باشد. باید در اساس نامه این موسسات برگزاری جشن ها و مراسمات این چنینی هم ذکر شده باشد. فقط به اینگونه از موسسات مجوز برگزاری جشن داده می شود. دلیل آن هم مشخص است چون از ما مجوز دارند اهرم نظارتی ما بر این موسسات قوی تر است.


وی ادامه داد: ممکن است سین و کنداکتور پیشنهادی چند بخش داشته باشد مثلا نمایش یا موسیقی که هر یک از این بخش ها هم باید از نهادهای مربوطه استعلام داشته باشند.  در هر درخواست جشن در قالب های مختلف زمان، مکان، خواننده، نمایش، طنزپرداز از مراجع ذی صلاح استعلام می گیریم در صورت مثبت بودن نتایج مجوز برگزاری صادر می شود. مثلاً از اداره اماکن برای تائید زمان و مکان و مسائل ترافیکی محیط استعلام می گیریم و آن ها نتیجه را کتباً به ما اعلام می کنند.


رئیس اداره ارشاد شهرستان یزد تاکید کرد: برای اینکه احیاناً کسی خلف وعده نکند و کنداکتور تغییر داده نشود اهرم نظارتی هم داریم.


وی اذعان داشت: در تمام مجوز ها ذکر می شود که طنز پردازان حق تقلید صدای خواننده های غربی و زن ها را ندارند.


دشتی افزود: بنده دانشجوی رشته فقه هستم و در بحث غنا کار کرده ام. از نظر فقهی مساله باید بررسی شود ولی من فکر می کنم مشکلی ندارد. زمانی یک موسیقی از نظر مراجع تقلید ما غنا محسوب می شود که مناسب مجالس لهو ولعب باشد.  مرحوم شیخ انصاری در مکاسب هم چنین برداشتی دارد. مرحوم فیض کاشانی و سبزواری هم همین اعتقاد را دارند. معمولاً خواندن یک یا دو بیت در حد 30 ثانیه نمی تواند فضای لهو لعب را ایجاد کند. از نظر شرعی نمی تواند حرام باشد.


رئیس اداره ارشاد شهرستان یزد، البته ادامه داد: در بحث اجتماعی اگر تلقی شود که فردی که تقلید صدا می کند به بهانه این کار تبلیغ خواننده غیر مجاز را انجام می دهد از نظر ضوابط وزارت ارشاد چنین کاری ممنوع است. هنرمندان زمانی که برای اخذ مجوز مراجعه می کنند سی دی کار خود را هم می آورند؛ البته ممکن است پا را فراتر از این هم بگذارند. در این صورت گزارش به ما می رسد و ما با فرد خاطی برخورد می کنیم.


این مقام مسئول، افزود: ما به جشن ها به منزله تریبون فرهنگی که در بطن مردم حضور دارند و می توانند برای فرهنگ سازی استفاده شوند، می نگریم. شاید ما سالانه 200 برنامه جشن داشته باشیم، این ظرفیت بزرگی است. می توان همه جشن ها را در راستای یک موضوع جهت دهی کرد. مثلا می توان قانون مداری، همدلی و همزبانی، اعتیاد را موضوع و محور جشن ها کرد و تا پایان هر سال در راستای نهادینه کردن موضوع گام برداشته شود. البته تعیین اصلی ترین محور همچنان کار سختی است.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.