شناسه : 38971108
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد:

۱۶۰ واحد صنعتی در استان به تعهدات اجتماعی محیط زیستی عمل نمی‌کنند


پورملائی گفت: ۱۶۲ واحد صنعتی در استان یزد به تعهدات اجتماعی در مقابل محیط زیست عمل نمی‌کنند در حالی که صنایع باید این تعهدات را به عنوان مسئولیت اجتماعی خود بپذیرند.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، نیره پورملائی پیش از ظهر امروز در نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه استان یزد با بیان اینکه قانون هوای پاک برای حداقل ۱۷ دستگاه در سطح وزارتخانه‌ها و به تبع آن در استان تکالیفی را در زمینه هوای پاک تعیین کرده است، گفت: تنها متولی هوای پاک سازمان حفاظت محیط زیست نیست و باید وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت کشور، شهرداری‌ها و ... نیز به وظایفی که در این حوزه دارند عمل کنند تا به اهداف خود دست پیدا کنیم.
 
وی ادامه داد: دشت یزد اردکان محور اصلی توسعه استان است که در واقع بیش از ۸۰ درصد توسعه در این محور اتفاق افتاده و در عین حال بیشترین توسعه سکونتگاه‌های انسانی را نیز در همین محور قرار دارد که این موضوع باعث شده که بیشترین حجم حمل و نقل و صنعت را در این محور داشته باشیم.
 
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد با بیان اینکه منابع آلاینده در استان به دو دسته طبیعی و مصنوعی دسته‌بندی می‌شود، عنوان کرد: در بالادست شهرستان‌های اردکان، میبد و اشکذر سه کانون اصلی تولید گرد و غبار وجود دارد و براساس مطاالعاتی که انجام شده و گزارشات موجود معمولا جهت وزش باد غالب استان از سمت غرب و شمال غرب است که موجب انتقال حجم زیاد این گردو غبار در این شهرستان‌ها می‌شود.
 
پورملائی افزود: حداقل در دو دهه گذشته توسعه بسیار نامتوازن در محور یزد اردکان به وجود آمده و صنایع کاشی، فولاد و صنایع وابسته به آن که در این محور  شکل گرفته بالاتر از ظرفیت است که مسائل و مشکلات زیادی را در حوزه محیط زیست به بار آورده است و از طرف دیگر شاهراه اصلی مواصلاتی کشور که جنوب را به شمال کشور متصل می‌کند از دشت یزد اردکان عبور می‌کند که تردد بالای ناوگان حمل و نقل سنگین که سوخت گازوئیل دارند را به دنبال دارد.
 
وی با بیان اینکه اطلاع از سهم تولید آلاینده از هر منبع می‌تواند برنامه‌ریزی بهتری را برای رفع آلاینده‌ها فراهم کند، تصریح کرد: برای استان یزد در این زمینه پیشقدم شدیم و اعتبار لازم را تامین کرده و با دانشگاه‌های مربوطه به عنوان ناظر وارد مذاکره شدیم که بتوانیم برای استان یزد به عنوان یک استان صنعتی در دشت یزد اردکان مطالعاتی انجام دهیم تا سهم هر کدام از منابع آلاینده از جمله صنعت، حمل و نقل، خانگی، عوامل طبیعی و ... در آلودگی هوای استان مشخص شود و براساس آن در چارچوب‌های عملیاتی وظایف هر دستگاه اجرایی در کنترل آلاینده‌ها مشخص شود که این مطالعات تا یک سال آینده به اتمام می‌رسد.
 
پورملائی اقدامات حفاظت محیط زیست را در سه بخش نظارتی، اصلاحی وآمایشی تقسیم کرد و ادامه داد: در حوزه اقدامات آمایشی با مصوباتی که صورت گرفت از استقرار صنایع پرآبخواه در محور دشت یزد اردکان جلوگیری شد و هیچ مجوزی برای واحد تولیدی کاشی با فرایند کامل و صنعت فولادی مجوزی صادر نشده و بسیاری از اتفاقاتی و مشکلات آلایندگی که در این حوزه رخ می‌دهد مربوط به مجوزهایی است که در گذشته به صنایع داده شده است.
 
وی با اشاره به اقدامات نظارتی حفاظت محیط زیست عنوان کرد: با وجود کمبود نیرو و امکانات، پایش‌های شبانه روزی صنایع افزایش یافت و تقریبا در دو سال گذشته این پایش‌ها نسبت به گذشته رشد سه برابری داشته است اما باز هم این اقدامات کافی نبود در نهایت توانستیم مجهزترین مرکز پایش زیست محیطی کشور را در استان احداث کنیم و این باعث شود که میزان نظارت‌ها و رصدها به صورت کاملا متفاوت رخ دهد البته در رأس همه این اقدامات چنانچه صنعتگران و مسئولان صنایع تعهد اجتماعی نسبت به محیط زیست نداشته باشند اقدامات محیط زیست کافی نیست.
 
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: در پی اقدامات اصلاحی انجام گرفته و با تشکیل کارگروه‌های مربوطه بسیاری از واحدهای صنعتی و حتی واحدهای فولادی سیستم‌های معیوب خود را اصلاح کردند و در شهرک فولاد که وضعیت نامناسبی وجود نداشت به دلیل انتشار آلاینده ۹ واحد فولادی سیستم کنترل آلاینده خود را اصلاح کردند همچنین اصلاحات خوبی در واحدهای صنعتی انجام گرفت و ۳۳ درصد از واحدهای کاشی و سرامیک نیز به اصلاح سیستم‌های معیوب خود پرداختند.
 
پورملائی افزود: اهرم‌های متفاوتی برای کنترل آلایندگی صنایع در استان وجود دارد که یکی از آنها اخذ عوارض آلایندگی است که تشخیص آن به عهده سازمان حفاظت محیط زیست و اخذ عوارض توسط امور مالیاتی انجام می‌گیردو در استان یزد نسبت به سال ۹۷ با رشد ۱.۵ برابری شناسایی صنایع آلاینده برای اخذ این عوارض مواجه بودیم که در پی آن واحدهای صنایع بزرگ به سمت اصلاح سیستم خود برآمدند و در بودجه امسال نیز ۳۵ درصد این عوارض به سازمان حفاظت محیط زیست برمی‌گردد و به عنوان تسهیلات برای اصلاح سیستم‌های معیوب در اختیار صنایع قرار می‌گیرد.
 
وی در خصوص وضعیت روزهای آلوده در استان یزد گفت: آلودگی هوا در استان در سال‌های مختلف تغییر خاصی نداشته است و بارندگی و وضیت اقلیم است که بر این آلودگی تاثیر می‌گذارد، در طول دی ماه امسال شهرستان اردکان ۱۶ روز ناسالم برای گروه‌های حساس را داشته که این عدد برای میبد ۱۰ روز بوده و در یزد نیز در طول این ماه هیچ روز ناسالمی ثبت نشده است.
 
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد با بیان اینکه ۱۶۲ واحد صنعتی در استان به تعهدات اجتماعی خود در مقابل محیط زیست عمل نمی‌کنند، گفت: در سال جاری ۴۸۶ اخطار از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست به واحدهای صنعتی استان یزد داده شد که به ثبت سامانه پایش محیط زیست انسانی که از ابتدای سال  در استان راه اندازی شده رسیده است و این اخطارها یا منجر به اصلاح سیستم واحد صنعتی خواهد شد و یا چنانچه ترتیب اثر داده نشود واحد صنعتی پلمپ می‌شود.
 
پورملائی تصریح کرد: صنایع باید تعهدات اجتماعی خود در مقابل محیط زیست را به عنوان مسئولیت اجتماعی خود بپذیرند در این صورت است که با اقداماتی که اداره کل حفاظت محیط زیست انجام می‌دهد مشکل آلایندگی در استان یزد نیز حل خواهد شد و از طرفی چنانچه تجمع این صنایع به این میزان در این محور وجود نداشت و  در فاصله مناسبی مستقر شده بودند این حجم از آلایندگی به حوزه مسکونی سرایت نمی‌کرد.
 
انتهای پیام/



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.