۳۵۱ مورد وقف قرآنی در استان یزد/ نیمی از موقوفات مرتبط با مراسمات عزاداری امام حسین(ع) است
به گزارش یزد آوا به نقل از یزدبانو؛ حجت الاسلام حسین زارع زاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به دهه بزرگداشت و ترویج وقف گفت: این دهه به نام وقف نامگذاری شده است و این ظرفیت را ایجاد کرده تا ارزیابی عملکرد اوقاف صورت گیرد و همچنین فرصتی را برای تبیین و توضیح آثار وبرکات وقف در ابعاد مختلف زندگی مادی و معنوی مردم در جامعه را ایجاد کرده است.
وی در تبیین اهمیت وقف در جامعه در طول مسیر اسلام اظهار کرد: مساجد به عنوان نخستین موقوفات اسلام نشان دهنده اهمیت وقف در جامعه در بین ائمه (ع) است؛ چرا که مسجد یکی از موقوفات حضرت امیر المومنین (ع) بوده است.
حجت الاسلام زارع زاده در خصوص رتبه استان در زمینه موقوفات خاطرنشان کرد: در استان یزد با توجه به وجهه دینی و حضور خیرین توانسته در سطح کشور در زمینه موقوفات پنجم در کشور را کسب کند اما اگر به نسبت جمعیت حساب کنیم شاید در کشور به عنوان اولین استان باشیم.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد تعداد موقوفات استان را 12 هزار و 541 موقوفه اعلام کرد و افزود: در حال حاضر در استان یزد 37 هزار 725 رقبه است و قدیمی ترین موقوفات استان مربوط به قرن هشتم هجری قمری است.
وی با اشاره به اینکه نیمی از موقوفات استان یزد مرتبط با امام حسین (ع) است، اذعان کرد: در استان یزد تعداد موقوفات قرآنی 351 مورد است که از حیث در آمد ضعیف هستند که در این راستا باید کمک شود تا بتوانیم در این امر پیشرفت قابل توجهی را داشته باشیم که در مجموع 45 درصد از موقوفات استان یزد مربوط به سید الشهدا (ع) است.
حجت الاسلام زارع زاده گفت: از سال گذشته تاکنون 54 وقف جدید در استان ثبت شده که بافق با 15 تعداد وقف به عنوان بیشترین آمار وقف در این سنت حسنه حضور پیدا کرده است.
وی با اشاره به نقش بانوان درموقوفات استان یزد که به نحوی مرتبط با امام حسین (ع) است، بیان کرد: قدیمیترین سند وقفی استان یزد در این زمینه به نام خانش بیگم، دختر شاه اسماعیل صفوی و مربوط به سال ۹۶۳ هجری قمری است که نیت واقف نیز رسیدگی به زائران امام حسین (ع) است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد با بیان اینکه در اجرای نیت واقفین بایستی هر موقوفهای در راستای نیت واقف عمل شود؛ تصریح کرد: در سال گذشته 25 میلیارد ریال در زمینه نیت واقفین انجام شد که 20 تهیه جهیزیه در استان انجام شد.
حجت الاسلام زارع زاده در بخشی از سخنان خود ادامه داد: در سال گذشته 8 میلیارد ریال در زمینه فرهنگی قرآنی بقاع متبرکه استان هزینه شده است که بیش از 30 میلیارد ریال در طرح مودت خود مردم هزینه کردهاند؛ همچنین در سال جاری در حوزه فرهنگی طرح تربیت حافظان قرآن کریم 5 هزار و 347 نفر ثبت نام داشتهایم که از این تعداد ثبت نام هزار 856 نفر مرد و 3 هزار و 491 زن بودهاند.
وی با اشاره به نقش تأثیرگذار مبلغان اعزامی در ترویج دین خاطرنشان کرد: ما در مناسبتهای مختلف استفاده از مبلغین اعزامی داشتیم که در سال جاری تاکنون ۱۰۵ نفر روحانی و مبلغ در کنار مبلغان بومی استان از قم اعزام داشتهایم.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد با بیان اینکه استان یزد در طرح پیاده روی اربعین به عنوان استان معین خوزستان در موکب الحسین مرز چذابه نقش یزد پررنگ و موثر را ایفا کرده است، اذعان کرد: ارائه روزانه 10 هزار قرص نان در بین زائران، پخت آش گندم با ظرفیت روزانه چهار هزار و 500 نفر و 48 هزار بطری آب از جمله خدماتی بود که در ایام اربعین بین مردم صورت گرفت.
حجت الاسلام زارع زاده افزود: در حوزه بهره وری اقتصادی از ابتدای سال جاری چهار هزار و 709 سند اجاره تنظیم کردیم که 32 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است؛ همچنین بیش از 30 میلیارد ریال هزینه در طرحهای عمرانی بقاع متبرکه در سال گذشته به ثبت رسیده است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان یزد در تبیین ویژه برنامههای دهه بزرگداشت و ترویج وقف گفت: در دهه وقف نشست صنفی تخصصی در موضوع قرآن، نشست تفسیر قرآن، آیین غبار روبی امامزاده جعفر (علیه السلام)، پنجمین همایش وقف و رسانه، برنامه های مناسبتی، دیدار با استاندار، غبار روبی قبور مطهر شهدا در جوار امامزادگان، نشست با مدیران حوزه های علمیه استان و همایش وقف و حوزه های علمیه، همایش منطقه ای کارشناسان دادگستری از جمله برنامههای ما در استان یزد در این هفته است.
انتهای پیام/د
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|