Skip to Content

نمایش محتوا نمایش محتوا

خیاطان حتی سفارش خود را از هم دلالان می گیرند

تاروپود گسسته خیاطی در یزد در لابه لای رابطه و دلال بازی!


یزد زنانی دارد که در تحقق اقتصاد مقاومتی از هیچ اقدامی دریغ نکرده و با فروختن طلاهای خود، کار خود را تنها با چند چرخ‌خیاطی ساده شروع کردند و اکنون در عرصه تولید پوشاک تبدیل به کارآفرین شده‌اند.

به گزارش سرو ابرکوه به نقل از یزد بانو؛ تاریخ نشان داده است که بانوان یزدی همیشه فعال بوده‌اند و هیچ‌وقت زمانشان را در بطالت نگذرانده‌اند و همیشه در پی آن بوده‌اند که دوشادوش مردانشان کارکرده تا با حمایت و همراهی وی چرخ خانواده را بگردانند و درنهایت کانون خانواده را گرم‌تر کنند.

یکی از این زنان فعال فاطمه صوت داوودی است که زمانی در کارگاه قالی‌بافی اشتغال‌زایی می‌کرده است و امروز در عرصه خیاطی سعی دارد تا اقتصاد مقاومتی را معنا ببخشد.

برادر این بانوی یزدی شهید عباسعلی صوت داوودی هست که در کردستان در حال خنثی کردن مین به شهادت می‌رسد؛ دیروز برادر به کشور خود خدمت کرده و درنهایت جان خود را تقدیم دین و مملکت خود کرده و امروز خواهر به‌فرمان ولایت‌فقیه لبیک گفته و در عرصه اقتصادی فعالیت می‌کند.

صوت داوودی در گفتگو با خبرنگار یزد بانو اذعان کرد: 14 ساله بودم که کارگاه قالیبافی را دایر کردم و حدود 30 سال درزمینهٔ فرش دستباف مشغول بودم؛ بعدازآن به خیاطی علاقه‌مند شدم و کارگاهی را درزمینهٔ خیاطی دایر کردم.

وی در مورد نحوه راه‌اندازی کارگاه خیاطی خاطرنشان کرد: دوست داشتم برای زنان شغلی ایجاد کنم تا آن‌ها بتوانند به اقتصاد خانواده کمک کنند؛ این بود که با فروش طلاهایم چند چرخ‌خیاطی را خریداری کرده و با اختصاص بخشی از منزل شخصی این کارگاه را راه‌اندازی کردم. لباس کار، لباس مدارس، پیراهن و شلوار مردانه زمینه فعالیت کارگاه است.

این بانوی کارآفرین در مورد تعداد افراد شاغل در این کارگاه تصریح کرد: تا چند ماه پیش 17 نفر در این کارگاه مشغول بودند؛ اما به خاطر مشکلاتی که بزرگ‌ترین مشکل وجود دلالان و درنهایت عدم پرداخت به‌موقع دستمزد، چند نفر که مسئولیت زندگی بر عهده‌شان بود از کارگاه ما رفتند و در حال حاضر 12 نفر مشغول به کار هستند.

وی با اشاره به اینکه افراد فعال در این کارگاه بیمه نیستند، خاطرنشان کرد: سفارش‌ها را از طریق دلالان دریافت می‌کنیم؛ حقوق افراد ثابت نیست و بنا به میزان کار دستمزد دریافت می‌کنند؛ گاهی به‌سختی از عهده هزینه‌های آب و برق برمیایم؛ این‌ها ازجمله مشکلات پیش روی کارگاه خیاطی ما است.

 این خواهر شهید در مورد حمایت‌هایی که از آنان شده است گفت: چندین بار تاکنون از ما تقدیر شده است اما لوح تقدیر جوابگوی مشکلات ما نیست.

وی با بیان اینکه رابطه و دلال‌بازی عمده مشکل موجود بر سر راه کارگاه‌های خیاطی است، گفت: اغلب سفارش‌های مدارس به کسانی داده می‌شود که اصلاً کارگاهی ندارند و به ما که کارگاه داریم، نمی‌دهند.

صوت داوودی اذعان کرد: من از مسئولان انتظار ندارم که به ما کمک مالی کنند اما از آن‌ها می‌خواهم دست واسطه‌ها را در عرصه خیاطی یزد کوتاه کنند تا فعالان این عرصه دلگرم‌تر شوند.

انتهای پیام/ش

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


شهرستان ابرکوه شهرستان ابرکوه

استان یزد استان یزد