ابراز امیدواری نسبت به صدور ویزا برای حجاج ایرانی/ دیدار هیاتهای ایرانی با احمد شهید
به گزارش یزد آوا، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری خود با خبرنگاران در این خصوص ادامه داد: موضوع صادر نشدن ویزا از سوی عربستان مشکلات فنی است و در تلاشیم تا کمک کنیم موضوعات فنی رفع شود تا شرایط برای فعالیت موثر کنسولگریهای عربستان در ایران فراهم شود.
وی افزود: گرچه در صدور ویزا وقفه ایجاد شده اما امیدواریم این موضوع حل شود و تغییری در روند کار ایجاد کنیم.
وی در رابطه با گزارش حقوق بشری احمد شهید، خاطرنشان کرد: باید به بحث حقوق بشر به صورت فنی نگاه شود و به پیشرفتها و واقعیتهای کشور ما توجه جدی شود.
وی ادامه داد: نکاتی که در گزارشهای حقوق بشری در رابطه با ایران قید می شود باید پاسخهای فنی و کارشناسی مربوط به آن نیز که همراه با مستندات به شورا و مراجع ذیربط ارائه میشود انعکاسی در گزارشها داشته باشد.
افخم با اظهار تأسف از رسیدگی به پروندههای حقوق بشری ایران، گفت: متأسفانه در بخشی از این گزارشها به نظرات، دیدگاهها و مستنداتی که ایران ارائه میکند توجه نمیشود. در عین حال مقوله حقوق بشر بحثی است که دولت جمهوری اسلامی ایران کاملاً بر آن به عنوان یکی از مسئولیتهای داخلی خود واقف است و برای ارتقای حقوق بشر تلاش میکند.
وی ادامه داد: امیدوار هستیم که سازوکارهای حقوق بشری از نگاه سیاسی دور شود و در عین حال با مشارکت فعال و گفتوگوهایی که انجام میشود در این زمینه گام برداریم. همچنین حتی دیدارهایی در سطح نمایندگیهای ما و هیأتهایی که به ژنو و نیویورک سفر داشتند با احمد شهید برگزار شده و در عین حال دیدگاهها صریحاً به ایشان ابراز شده بود و انواع مصاحبهها و مستندات غیرواقعی که ایشان ارائه کردهاند مورد نقد قرار گرفته است و مباحث و مستندات مربوط نیز ارائه شده است. در هر حال این تلاشها به صورت مجموعهای ادامه دارد و ما امیدوار هستیم نگاهی کاملاً بیطرفانه و واقعبینانه در رابطه با بحث حقوق بشر ایران در صحنه بینالمللی به تدریج تقویت شود که مذاکرات نیز در این راستا میتواند موثر باشد.
وی ادامه داد: کاملاً عیان شده است که بحث حقوق بشر موضوعی کاملاً سیاسی است و تقریباً متأسفانه در حال خارج شدن از سازوکارهای حقوق بشری است و ارادهای فراتر از مباحث حقوق بشری مسأله نقض حقوق بشر در ایران را دنبال میکند.
افخم با اشاره به همکاریهای ایران در زمینه حقوق بشر کشورمان با سازمانهای بینالمللی، افزود: جمهوری اسلامی ایران با همه سازوکارها و عوامل مرتبط در زمینه حقوق بشر همکاری کرده و حضور فعال در شورای حقوق بشر دارد. همچنین گزارش UPR که ایران سالانه تهیه میکند و آخرین مورد آن که بسیار گزارش خوب و موثری بود حاکی از این همکاریها است.
وی ادامه داد: علاوه بر این مشارکت فعال، تحولاتی که در ایران رخ میدهد نشان میدهد که ایران به عنوان عضوی مسئول و فعال که خودش به مسائل حقوق بشر توجه جدی دارد و این توجه امروز در صحنه بینالملل هم به یک باور تبدیل میشود اما در عین حال تلاشهای سیاسی معاندین و کسانی که بهرهبرداریهای سیاسی از مسأله حقوق بشر انجام میدهند را نیز شاهد هستیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، تأکید کرد: به نظر ما باید بحث حقوق بشر در ایران کاملاً فنی دیده شود و به پیشرفتها و واقعیتهای کشورمان توجه جدی شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در رابطه با گفتوگوهای انجام شده در لوزان بین ایران و اعضای گروه 1+5 و احتمال ایجاد تفاهم، گفت: گفتوگوها بسیار فشرده و حساس در جریان است. مذاکراتی که بین دکتر صالحی و وزیر انرژی آمریکا انجام شد، گفتوگوها و مذاکرات وزیر امور خارجه کشورمان با همتای امریکایی را هم به طور فشرده داریم که امروز هم برنامههایی برای مذاکرات وجود دارد. همچنین مدیران سیاسی امروز در سطح گروه 1+5 در لوزان حاضر میشوند و برنامه هایی را برای گفتوگو و ادامه مذاکرات دارند.
وی ادامه داد: تلاش بیوقفه ادامه دارد و مذاکرات به مرحله بسیار پیچیده و حساسی رسیده است و روزهای کاری بسیار فشردهای برای تیم سپری میشود. در همین راستا تلاش صورت میگیرد تا فاصلهها در مذاکرات کم شود.
افخم در رابطه با بخش فنی مذاکرات ایران و گروه 1+5 نیز خاطرنشان کرد: در حوزه فنی پیشرفتهای خوبی رخ داده است و تقریباً همان طور که صالحی هم اشاره داشت بخش زیادی از مسائل فنی حل شده است و در عین حال در حوزه مباحث تحریمها همچنان گفتوگوها ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به مذاکرات در لوزان، تصریح کرد: مسائل فنی، ابعاد حقوقی و پیچیدهای دارد که تیم کار بر روی آن را دنبال میکند. در روزهای آینده باید دید در خلال مذاکرات این مسائل چگونه پیگیری میشود.
افخم درباره وضعیت زندانیان در بحرین و گزارشات نه چندان خوب درباره رفتار بحرینیها نسبت به زندانیان، گفت: امیدوار هستیم این شرایط با گفتوگوهای داخلی حل شود. مراجع حقوق بشر در این باره مستندات و گزارشهایی ارائه کردهاند. آنچه که مسلم است باید این مساله با نگاه داخلی و گفتوگوها در داخل کشور و مشارکت مردم حل شود و امیدواریم این روند بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر اینکه ایران علاوه بر کمکهای انسان دوستانه و دارویی، کمکهای نظامی و تسلیحاتی به این کشور داده است، گفت: این مباحث فرافکنی است و به هیچ وجه درست نیست. کمکهای ایران انسانی و دارویی بوده است. توافقاتی در گذشته انجام گرفته که در آن زمان امکان اجرایی کردن آنها وجود نداشت اما امروز با نوجه به تحولات و تقویت روابط فی مابین این امکان به وجود آمده است و این کمکها دارویی و انسانی است. این مباحث مطرح شده کاملا مغرضانه و بیاساس است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات بانکیمون دبیرکل سازمان ملل درباره شکست این سازمان در دستیابی به آرمانهای اعلام شده، گفت: سازمان ملل بر اساس وظایف خود مسئول رسیدگی به چالشهای مختلف در حوزههای گوناگون سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... است. متاسفانه به دلیل اینکه برخی از اعضای دائم شورای امنیت مانع از عملکرد عادلانه و اجرای وظایف آن شدهاند امروز شاهد این اتفاق هستیم. نمونه بارز آن در مساله فلسطین است که برخی از اعضای دائم شورای امنیت با حمایت بیدلیل خود از رژیم صهیونیستی مانع از احقاق حقوق فلسطین میشوند.
وی ادامه داد: انتظار میرود با مشارکت همه کشورهای عضو گامی در مسیر ارتقای کارآیی سازمان ملل برداشته شود. درواقع اصلاح ساختار سازمان ملل میتواند با مشارکت همه کشورهای جهان گامی مهم برای تقویت جایگاه سازمان ملل باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برخی اظهارات مبنی بر اینکه توافق ایران و 1+5 ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل قرار میگیرد، گفت: به هر حال مباحث حقوقی و حساس بسیار پیچیدهای در مذاکرات در حال انجام است. تیم مذاکرهکننده با اشراف کامل همه مسائل حقوقی و سیاسی را بررسی میکند و تمام زوایا و نکاتی که میتواند از نظر حقوقی و فنی برای بعدها مشکلی ایجاد کند را مورد بررسی و گفتوگو قرار میدهد. بر همین اساس گفتوگوهای حقوقی و سیاسی بسیار پیچیدهای در جریان است. سطح تیم مذاکرهکننده هستهای به گونهای است که هیچ جای نگرانی ندارد و در این باره نگران نباشید.
افخم در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه به نظر میرسد ایران به نحوی در مذاکرات تعهدات فراپادمانی را قبول کرده است، گفت: همانطور که خودتان گفتید این اظهارات شایعه است. همه موضوعات در حال مذاکره است. شایعات و گمانهزنیهایی در برخی رسانهها درباره مندرجات توافق منتشر میشود. همانطور که اعضای مذاکرهکننده هر دو طرف بارها تاکید کردهاند تا زمانی که همه موضوعات تایید نشود توافقی انجام نمیگیرد. همه ابعاد سیاسی، حقوقی و فنی مورد توجه است. برخی از این گمانهزنیها و شایعات رسانهای بوده، مرسوم است و نکته جدی محسوب نمیشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی درباره سفر هیات پارلمانی ایران به انگلیس، گفت: این هیات ایرانی به دعوت پارلمان انگلیس به این کشور سفر کرده است، ملاقاتهای خوب و متعددی انجام گرفته است و برنامههای خوبی برگزار شده است. گفتوگوها سازنده و مفید بوده است که این موضوع گفتوگوها درباره روابط دوجانبه، مسائل منطقهای و همکاریهای پارلمانی بوده است. به هر حال گفتوگوهای پارلمانی نیز یکی از مباحث کمککننده برای گسترش روابط دوجانبه است.
وی در پاسخ به سوالی درباره انتشار برخی اخبار مبنی بر قرار گرفتن توافق ایران و 1+5 ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل و القای برخی مسائل، گفت: بخشی از مذاکرات تیم مذاکرهکننده ایرانی درباره این موضوع است که اگر توافق حاصل شود تضمینهای طرف مقابل برای اجرای توافق چه خواهد بود؟ این مساله جدی است. تمام ابعاد حقوقی، سیاسی و فنی آن با حساسیت کامل دنبال میشود لذا مطمئن باشید تیم کارشناسی بسیار قوی تمام مسائل و زوایای نهفته در مذاکرات را مورد بررسی قرار داده و هیچ جای نگرانی وجود ندارد. باید صبر کرد و روند مذاکرات را دنبال کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره انتخاب بنیامین نتانیاهو در انتخابات اخیر رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی، گفت: برای ما هیچ کدام از احزاب و گروههای رژیم صهیونیستی با یکدیگر تفاوتی ندارند. همه آنها ماهیت تجاوزکارانه داشته و در تجاوزگریها برابر و شریک هستند.
افخم در پاسخ به سوال دیگری درباره اصلاح ساختار سازمان ملل بار دیگر تاکید کرد: کشورهای عضو چند سالی است که این روند را مورد بحث و بررسی قرار دادهاند تا کارآیی سازمان ملل را افزایش دهند در واقع این مساله یکی از دغدغههای اصلی اعضا است چرا که چالشهای جهانی گسترش پیدا کرده است لذا بحث ساختار سازمان ملل به عنوان یک دغدغه چندین سال است که مطرح شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوال دیگری درباره امکان دستیابی به تفاهم سیاسی تا پایان ماه مارس به عنوان ضربالاجل تعیین شده، گفت: در پایان مذاکرات ماه نوامبر یکی از مباحثی که در سطح وزرا مطرح شد این موضوع بود. با توجه به تمدید برنامه اقدام مشترک و توافق موقت تا پایان ماه ژوئن قرار شد یک جدول زمانی تعیین شود تا بر این اساس تا پایان ماه مارس به راهحلها دست پیدا کنند. باید راهحلها پیدا شود و طرفین بگویند که راهحلها چیست و بر این اساس به نگارش و برخی مباحث دیگر توافق تا ماه ژوئن بپردازند لذا بحث ماه مارس چیزی بیشتر از این نیست.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه الجزیره در گزارشی اعلام کرده است که مذاکرات تا روز شنبه تمدید شده است، گفت: مستندی برای این خبر ندارم و هیچ مرجع رسمی این خبر را تایید نکرده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه آیا وزرای خارجه 1+5 روز جمعه در لوزان سوئیس گرد هم میآیند، اظهار بیاطلاعی کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات اخیر یونسی دستیار ویژه رییسجمهور، گفت: تفسیرهای نادرستی درباره این اظهارات انجام گرفت. برخی رسانههای منطقه تلاش کردند که ابهام و سوءبرداشت در اذهان مردم منطقه ایجاد کنند و سخنان ایشان را تحریف کردند. سیاستهای جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن است و ما بر اساس موازین بینالمللی به حاکمیتها و تمامیت ارضی کشورها احترام میگذاریم. روابط خوب ما با همه کشورهای منطقه بنا شده و ادامه دارد. در منطقه و برخی نقاط بعضی تلاش داشتند که از این سخنان سوء استفاده کنند. مواضع ما روشن است، دوران امپراتوریها به سر آمده است.
وی ادامه داد: سفارتخانههایما هم در مسیر روشنگریها با مسئولان ذیربط مذاکراتی داشتند، بیانیههای مطبوعاتی صادر کردند تا این سوء تفاهمات رفع شود. خوشبختانه کشورهای منطقه بر اساس اظهارات رسمی کشورمان کاملا موضوع برایشان روشن شد. من فکر میکنم بحثی که رسانههای فرصتطلب و مغرض دنبال میکنند برای کشورمان منافعی به همراه ندارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوال ایسنا درباره گزارش المانیتور مبنی بر نامه برخی از قانونگذاران اروپایی و آمریکایی درباره هشدار به سران کشورها در مورد توافق با ایران، گفت: من هم این گزارش را دیدم. این اقدامات تلاشهایی است که برخی انجام میدهند تا بتوانند همپیمانانی برای خود در جهان پیدا کنند و کاری انجام دهند اما چیز بیشتری در این گزارش ندارم.
افخم در بخش دیگری از اظهاراتش درباره بحث تحریم در مذاکرات هستهای ایران و 1+5، گفت: جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدای مذاکرات اعلام کرده است که خواستهاش لغو همه تحریمهاست. بر این اساس مذاکرات را شروع کردیم و دنبال میکنیم تا برای این مساله راهحلهایی یافته شود. نتیجه کار نشان میدهد که اهدافمان چگونه و به چه شکل خواهد بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر امیر عبداللهیان به مسقط و مطرح شدن ایجاد کمیته روابط تهران _ریاض، گفت: این موضوع از چند ماه قبل مطرح بود، گفتوگوها در این باره ادامه دارد تا شرایط ایجاد شدن آن فراهم شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره انتشار اخباری مبنی بر قرار گرفتن توافق ایران و 1+5 در فصل هفتم منشور سازمان ملل، گفت: تیم مذاکرهکننده کار خود را با اشراف به مسائل حقوقی و فنی به زوایای مختلف دنبال میکند و دفاع از حقوق ایران در هرگونه توافق احتمالی مفادی دارد که همه آنها سنجیده شده و مورد نظر قرار گرفته است. هیچ جای نگرانی وجود ندارد.
افخم در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر اخیر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی کشورمان به کویت و اعلام اینکه ایران برای حل مشکلات با همسایگان تلاش میکند، گفت: ما تقریبا در طول یک سال و نیم گذشته گفتوگوهای جدی را با همسایگان شروع کردیم. اولویت سیاست خارجی ایران داشتن روابط خوب و ممتاز با همسایگان است. در این راستا وزیر امور خارجه کشورمان سفرهای موثری به منطقه داشته و در سطوح دیگر مقامات کشورمان نیز سفرهایی انجام دادند. یکی از راههای تقویت روابط میان کشورها گفتوگوست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: هر چه گفتوگوها افزایش یافته و تحرکات میان دو کشور ارتقا یابد، امکان کمک به حل مسائل منطقه و دست یافتن به راهحلهایی برای بحرانهای منطقه گسترش مییابد. به هر حال روابط خوب و دوستانهای با کشورهای همسایه داریم اما با توجه به ظرفیتهای ایران به نظرمان این کافی نیست. باید گامهای جدی برای ارتقای روابط افزایش یابد. در همین راستا وزارت امور خارجه کشورمان به کار با همسایگان شتاب بیشتری بخشیده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حضور سفیر جدید عربستان در تهران، گفت: کارهای لازم و اجرایی از سوی ایران برای پذیرش سفیر انجام شده است منتهی از طرف مقابل نیز باید این امور انجام شود.
منبع: دانا
مطالب مرتبط:
- پاسخ ایران به طرح موضوع جزایر ایرانی خلیج فارس در اجلاس اتحادیه عرب
- همه کارمندان سفارت ایران در کابل در سلامت کامل هستند
- تحریم شرکت نفتکش ایران اقدامی سیاسی و ناسازگار با روند مذاکرات/قطعاً توافق دو مرحلهای نخواهیم داشت
- بازگشایی سفارتخانه انگلیس مسیر تدریجی و مراحل اداری خود را دارد/ دیپلمات ایرانی در یمن در سلامت است
- گزارش «احمد شهید» حیوان صفتی او را نشان داد/ حقوق بشر بهانه دیگر غربیها برای سنگاندازی در مذاکرات هستهای
- حقایقی که «احمد شهید» چشم بر روی آنها بسته است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|