شناسایی 600 اثر تاریخی و طبیعی در شهرستان مهریز
به گزارش یزد آوا به نقل از صبح مهریز؛ رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهریز در جمع اصحاب رسانه خاطرنشان کرد: از مجموع بناهای تاریخی و صنایع دستی و آثار طبیعی تعداد 600 اثر تاریخی و طبیعی در مهریز شناسایی شده است که از این تعداد 98 اثر به ثبت آثار ملی رسیده است.
علی اصغر صمدیانی با بیان اینکه ایران هر سال فقط برای دو اثر می تواند جهت معرفی و ثبت جهانی اقدام کند خاطرنشان کرد: دو اثر جهانی مهریز یعنی باغ پهلوان پور که یکی از 9 باغ ایرانی است که به ثبت جهانی رسیده است و قنات حسن آباد مشیر و دهنو نیز جزو 11 قنات ثبت شده در یونسکو هستند که با فاصله و طی چند سال گذشته به ثبت رسیده اند.
وی افزود: «باغ دولت آباد یزد» و «باغ پهلوانپور مهریز» و «قنات زارچ» و« قنات حسن آباد مشیر و دهنوی مهریز» از آثار تاریخی و طبیعی استان یزد هستند که به ثبت جهانی رسیده اند و در سال جاری نیز دو اثر «قلعه گردکوه» و «سنگ تراشی مهریز» به ثبت آثار ملی رسیده است. هم چنین چاقوسازی، ترکه بافی یا سبدبافی و سنگ تراشی از صنایع دستی شاخص مهریز به شمار می رود.
این مسئول به خوش آمدگویی و پذیرایی از مسافران نوروزی و معرفی روستاهای هدف گردشگری مهریز از جمله سریزد، بنادک سادات، منشاد، هرفته و مدوار بعنوان برنامه های میراث فرهنگی برای ایام نوروز اشاره کرد و اظهار داشت که سریزد، روستای شاخص گردشگری در مهریز بشمار می رود.
وی ادامه داد: مراسم «نوروزگاه» از دیگر برنامه های این نهاد است که در محوطه بناهای ثبت جهانی برگزار می شود و قرار است این مراسم در باغ پهلوان پور با برگزاری برنامه های متنوعی مانند برگزاری بازارچه صنایع دستی، برپایی تئاتر و مسابقات نقاشی کودکان برگزار شود و از برنامه هایی که در کوشک یا شربت خانه این باغ برگزار می شود می توان به ایستگاه عکس با لباس سنتی و گستردن سفره هفت سین در داخل کوشک اشاره کرد. همچنین دو دستگاه ویلچر در باغ پهلوانپور برای رفاه شهروندان معلول و کم توان مهریزی و مسافران نوروزی فراهم شده است.
این مسئول از چاپ بنرهای خوش آمدگویی و تهیه و توزیع ویژه نامه های نوروزی و سرکشی از مجموعه های اقامتی و پذیرایی شهرستان یاد کرد و گفت: علاوه بر مناطق و روستاهای هدف گردشگری مهریز، تفرجگاه های این شهرستان نیز آمادگی پذیرایی از شهروندان مهریزی و مسافران نوروزی را دارد.
صمدیانی به کارهای انجام گرفته توسط کمیته خدمات سفر توسط مسئولین شهرستان مهریز اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش مهریز که مسئول ستاد اسکان مسافران نوروزی است، با ارسال پیامک به مسافران نوروزی سال گذشته، از آنها برای سفر مجدد به مهریز در ایام نوروز دعوت به عمل آورده است.
وی با بیان اینکه طرح جمع آوری تابلوهای فرسوده و نصب تابلوهای ال ای دی و زیباسازی و تنظیف خیابان ها و معابر نیز توسط مجموعه شهرداری و شورای شهر انجام گرفته است افزود: المان «گیوه» که نماد پیشه گیوه دوزی توسط ایام قدیم مهریز بوده است نیز در مکان پرتردد و محل عبور مسافران به سمت روستای مدوار و چشمه غربالبیز نصب شده است.
عضو کمیته خدمات سفر نوروزی در مهریز افزود: جمعیت هلال احمر مهریز 3 پایگاه برای راهنمایی گردشگران و نیروی انتظامی نیز 3 پایگاه جهت تامین امنیت گردشگران نوروزی پیش بینی کرده اند و قرار است در یکی از میادین شهر سفره هفت سین نمادین قرار داده شود و امیدواریم پمپ بنزین بین راهی آتنا نیز تا قبل از ایام نوروز برای رفاه حال مسافران نوروزی افتتاح شود.
وی عنوان کرد: قرار است در منطقه سریزد با ورود بخش خصوصی، کارگاه کوچک تولیدات صنایع دستی برگزار شود و در امر تامین مکان و فروش صنایع دستی تولید شده به این کارگاه کمک کند. همچنین بخش خصوصی برای انجام بازاریابی و بسته بندی این صنایع دستی که توسط این کارگاه تولیدی یا توسط مردم به صورت شخصی انجام می گیرد اعلام آمادگی کرده است.
عکس: ابوالفضل ابویی
انتهای پیام/ج
مطالب مرتبط:
- راهاندازی تورهای رایگان یزدگری در ایام نوروز
- ثبت گزارش تخلفات بازار شب عيد يزد به صورت الكترونيكی
- روایت تصویری از جشنواره گل و گلابگیری در مهریز
- آغاز طرح نوروزی پلیس راهنمایی و رانندگی یزد
- بازدید سرزده وزیر علوم از پردیس و مکان های گردشگری مهریز
- روزانه 5 هزار گردشگر از جاذبه های تاریخی خاتم بازدید کرده اند
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|