شناسه : 36518018
رئیس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی راه و شهرسازی استان یزد:

عدم استقبال یزدی‌ها از تسهیلات نوسازی بافت فرسوده/ سهم تسهیلات در ساخت مسکن کاهش یافته است


رئیس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی راه و شهرسازی استان یزد گفت: از سه هزار و 325 فقره سهمیه تسهیلات برای نوسازی بافت فرسوده استان یزد در سال گذشته، برای دریافت حدود 60 فقره تسهیلات معرفی متقاضیان به بانک انجام شد.

رضا خسرو آبادی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، درخصوص پرداخت تسهیلات برای نوسازی بافت فرسوده گفت: تسهیلات بافت فرسوده به دو شکل پرداخت می‌شود یکی از آنها به صورت پیش پرداخت است که مبلغ تسهیلات در این مورد به ازای هر واحد مسکونی 40 میلیون تومان است.

وی ادامه داد: سهمیه‌ای که برای استان در این نوع تسهیلات در سال گذشته تعیین شد حدود سه هزار و 325 فقره و در واقع بالغ بر 130 میلیارد تومان بود و برای امسال هم فعلا همین میزان در نظر گرفته شده است و در سال 95 و 96 نیز مورد استقبال مردم قرار گرفت اما تقریبا از پایان سال 96 با توجه به مسائل اقتصادی، تورم و در نتیجه کاهش رقم تسهیلات در ساخت مسکن میزان جذب و معرفی برای این تسهیلات با استقبال پایینی روبرو است.

استقبال پایین یزدی‌ها از بهره‌مندی از تسهیلات نوسازی بافت فرسوده

رئیس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی استان یزد عنوان کرد: از میزان سهمیه تسهیلات برای بافت فرسوده استان یزد در سال گذشته، معرفی برای دریافت حدود 60 فقره تسهیلات به بانک انجام شد و برای امسال نیز تاکنون برای دریافت وام کمتر از 20 فقره معرفی صورت گرفته که نشاندهنده جذب پایین سهم این تسهیلات است.

خسروآبادی با بیان اینکه سهم تسهیلات در آورده مسکن پایین است و باید این سهم توسط دولت افزایش پیدا کند، ادامه داد: پیشنهاد شده تا تسهیلات از 40 میلیون تومان به 110 میلیون تومان برسد که این پیشهاد در حال بررسی در شورای عالی پول و اعتبار است و پس از بررسی و تعیین تکلیف امکان افزایش تسهیلات وجود دارد اما در حال حاضر همان مبلغ 40 میلیون تومان به ازای هر واحد پرداخت می‌شود.

وی در خصوص شرایط دریافت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده گفت: دارندگان ملک‌های قدیمی و فرسوده، در صورتی ملک یا بنای آن‌ها در محدوده بافت‌های فرسوده مصوب شهری قرار گرفته باشد، واجد شرایط برای دریافت تسهیلات بانکی برای تخریبا یا بازسازی واحد مسکونی خود هستند و می‌توانند با قراردادن سند ملک خود به عنوان وثیقه در رهن بانک، از مزایای وام بافت فرسوده تا اتمام نوسازی استفاده کنند.

دولت هنوز سهم خود در تسهیلات بافت فرسوده را نپرداخته است

خسروآبادی افزود: بازپرداخت این تسهیلات براساس سود 10 درصد پیش بینی شده است اما این سود توسط بانک‌ها به شکل 18 درصد اعمال می‌شود و سهم دولت در این سود هنوز پرداخت نشده است، بانک‌های عامل  با متقاضیان قرارداد را براساس سود 18 درصد می بندند و منتظرند که دولت بخشی از سود را به عنوان یارانه پرداخت کند اما این اتفاق هنوز نیفتاده است و بالا بودن اقساط نیز موجب پایین آمدن استقبال از این تسهیلات شده است.

وی تسهیلات خرید و ساخت واحد مسکونی برای متاهلین با افتتاح حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم را یکی دیگر از تسهیلات عنوان کرد و ادامه داد: این تسهیلات در یزد به مبلغ 120 میلیون تومان در وجه زوجین قابل پرداخت است و هر یک از زوجین قادر خواهند بود با امتیاز صندوق پس‎‎انداز مسکن یکم و سپرده گذاری 30 میلیون تومان به مدت 6 ماه، از  سقف تسهیلات به میزان 60 میلیون برخوردار شوند و یا اگر از امتیاز صندوق برخوردار نباشند می‌توانند از محل خرید 15 میلیون تومان اوراق حق تقدم از این تسهیلات برخوردار شوند.

پرداخت 300 فقره تسهیلات مسکن یکم به زوجین یزدی

رئیس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی استان یزد با بیان اینکه تسهیلات مسکن یکم به طور مستقیم از بانک مسکن پرداخت می‌شود، گفت: در سال گذشته تقریبا 300 فقره از این نوع تسهیلات به زوجین در استان یزد پرداخت شده که سود آن در بافت‌های فرسوده 6 درصد و در سایر بافت‌ها 8 درصد است و بازپرداخت تسهیلات نیز در واقع 12 ساله است که شامل دو سال دوران مشارکت و 10 سال دوران پراخت اقساط می‌شود.

خسرو آبادی با تاکید بر اینکه تورم و کاهش درصد سهم تسهیلات در خرید و ساخت مسکن استقبال از تسهیلات را از سال گذشته کاهش داده است، عنوان کرد: این مسائل موجب شده  که حتی صدور پروانه، تشکیل پرونده از سوی برخی متقاضیان و پیش بینی تسهیلات، منجر به قرارداد نشود و تا زمانی که سهم تسهیلات در مسکن افزایش نیابد استقبال از آنها نیز رشد پیدا نمی‌کند.

وی با بیان اینکه 7300 هکتار بافت فرسوده در استان یزد وجود دارد که با وجود انواع مشکلاتی که دارند نیاز به نوسازی دارند، افزود: همزمان با پرداخت تسهیلات، سهم دولت در ارتقای خدمات نیز 47 میلیارد تومان بوده است که به این میزان اداره راه و شهرسازی استان به شکل مستقیم در این بافت خدمات تامین کرده که شامل اقدامات زیربنایی، روبنایی، ساخت خدمات شهری و ... همزمان با نوسازی بوده که موجب ارتقای کیفیت زندگی در این بافت‌ها می‌شود.

فرسودگی بافت موجب خالی شدن آن از جمعیت می‌شود

وی با اشاره به آسیب‌هایی که بافت فرسوده به همراه دارند، تصریح کرد: عمدتا فرسوده بودن بافت، مسئله کالبدی است که نهایتا منجر به فرسودگی در حوزه‌های اجتماعی فرهنگی و حتی اقتصادی می‌شود و همزمان با از بین رفتن بناها و ساختمان‌ها در این بافت، این محل‌ها از جمعیت نیز خالی شده و کم کم دچار تخلخل بافت می‌شوند.

خسرو آبادی افزود: در بافت فرسوده باید جنبه‌های دیگر غیر از کالبد بافت دیده شود چرا که مسائل اجتماعی فرهنگی و اقتصادی در این محدوده‌ها دست به دست هم می‌دهند و نیاز است در این زمینه‌ها نیز کار شود و در این خصوص دولت به دنبال این است که همزمان با نوسازی مسکن در بافت فرسوده اقدامات فرهنگی اجتماعی و اقداماتی در حوزه توانمندسازی اقتصادی نیز انجام دهد.

رئیس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی اداره کل راه و شهرسازی استان یزد در خصوص ارزیابی تاثیر ارائه تسهیلات در نوسازی بافت فرسوده استان گفت: پس از معرافی متقاضیان برای دریافت تسهیلات، بانک به صورت مرحله‌ای تسهیلات را پرداخت می‌کند و برای ارزیابی در خصوص نوسازی‌ انجام گرفته در بافت فرسوده باید از شهرداری در مورد پروانه‌هایی که بر مبنای آنها تسهیلات پرداخت شده استعلام بگیریم و با توجه به درصد پیشرفت فیزیکی ساخت به جمع بندی برسیم که تاکنون آمارگیری در این خصوص انجام نشده است.

انتهای پیام/

تهیه و تنظیم:فاطمه عبدلی




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.