مراکز معاینه فنی خودرو امتیازبندی میشوند
به گزارش یزد آوا؛ بحران آلودگی هوا و حبس آلایندههای زیست محیطی، ضرورت دقت نظر مضاعف و اعمال تدابیر سختگیرانه برای کنترل استانداردهای زیست محیطی خودروها را اجتنابناپذیر کرده است.
البته مباحثی در مورد برخی ضعفها در معاینه فنی خودرو مطرح میشود اما نباید از نظر دور داشت که اصل معاینه فنی امری است که با رعایت اصول آن میتوان از بروز بخش قابل توجهی از مخاطرات زیست محیطی، وقوع حوادث و تصادفات احتمالی پیشگیری کرد.
این انتقادها در مورد مراکز معاینه فنی خودروهای سبک بیشتر از مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین مشاهده میشود.
نقص فنی؛ علت مهم تصادفات
مدیر كل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیك استانداری میگوید: موضوع معاینه فنی خودروها از 50 سال پیش در دنیا مطرح شده و در کشور ما از سال 79 شکلی جدی به خود گرفته است.
«سید رضا خادمی» با اشاره به الزامی شدن نصب برچسب معاینه فنی برای خودروها از سال 89 عنوان میکند: اهمیت پرداختن به این موضوع به یکی از علل مهم تصادفات و حوادث جادهای برمیگردد چرا که یکی از 3 عامل مهم در بروز حوادث ترفیکی کشور نقص فنی وسیله نقلیه در کنار خطای انسانی و خرابی راه هاست.
وی تاکید میکند: البته نقص فنی وسایل نقلیه علاوه بر خطر بروز تصادف، آلایندگی زیادی محیط زیست به ویژه آلودگی هوا را هم ایجاد میکند.
فعالیت 12 مرکز معاینه فنی خودرو سبک
این مقام مسئول میگوید: از زمانی که تاسیس مراکز معاینه فنی خودرو به استانها ابلاغ شد، در استان یزد 12مرکز معاینه فنی خودروهای سبک زیر نظر شهرداری فعال شد، ضمن این که مراکز معاینه فنی خودروهای سنگین هم زیر نظر راهداری و حمل و نقل جادهای فعالیت میکنند.
وی با بیان این که از نظر تعداد مراکز معاینه فنی در استان مشکل خاصی وجود ندارد، اظهار میکند: البته از تاسیس مراکز جدید معاینه فنی خودرو در استان نیز استقبال میکنیم.
خادمی بیان میکند: هماکنون به جز شهرستانهای بهاباد و اشکذر، در تمام شهرستانهای استان مراکز معاینه فنی خودرو فعالیت میکنند.
وی با اشاره به این که برای تاسیس مرکز معاینه فنی در شهرستان بهاباد نیز ازسوی بخش خصوصی اعلام آمادگی شده است، میگوید: البته شهرستان اشکذر نیز با توجه به نزدیکی مسافت تا مرکز استان در این مورد مشکلی ندارد ولی در عین حال نیز تاکنون سرمایهگذاری برای راهاندازی مرکز معاینه فنی در این شهرستان مراجعه نکرده است.
ثبت معاینه فنی خودروها در سامانه
خادمی اظهار میکند: تمام مراکز معاینه فنی خودروها در استان دارای دوربین پلاکخوان هستند که به سامانه یکپارچه نیروی انتظامی متصل است، به طوری که ابتدا پلاک خودروهایی که برای معاینه فنی اقدام میکنند در سامانه ثبت میشود و سپس معاینه فنی خودروها انجام میشود لذا حتماً خودرو باید در مرکز معاینه فنی حاضر باشد. وی میگوید: با ثبت شدن برچسب معاینات فنی در سیستم، فرار از تخلفات گزارش شده برای مراکز معاینه فنی خودرو ممکن نیست.
وی همچنین اضافه میکند: قبل از این، معاینه فنی خودرو از سوی رانندگان جدی گرفته نمیشد ولی از این پس، پلاک خودروهایی که برگ معاینه فنی ندارند از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی رصد و جریمه میشوند. خادمی اعلام میکند: معاینه فنی خودروها به صورت اتوماتیک انجام میشود.
وی بیان میکند: اگر در زمان حادثه و تصادف، نقص فنی خودرویی که معاینه فنی دارد، مسجل شود با مراکز معاینه فنی صادرکننده برگ معاینه فنی برای خودرو دارای نقص فنی، از طریق قانون برخورد خواهد شد.
امتیازبندی مراکز معاینه فنی
این مقام مسئول عنوان میکند: بر اساس دستورالعمل ابلاغی تابستان امسال و طبق ماده 3 آییننامه اجرایی صدور برگ معاینه فنی، استانها موظف به تدوین برنامه پنج ساله در این رابطه شدهاند. وی اعلام میکند: بر همین اساس نیز هر مرکز یک خطه در طول سال برای 18هزار وسیله نقلیه در یزد برگ معاینه فنی صادر میکند و این آمار در مراکز معاینه فنی 2 خطه یزد به 15هزار وسیله نقلیه در سال میرسد.
خادمی میگوید: در وسایل نقلیه دارای سیستم سی.ان.جی که معاینه فنی به صورت چشمی انجام میشود، برای تست مخازن، دستگاههایی لازم است که در برنامه پنجم برای استان طراحی میشود و ضرورت وجود این تجهیزات لحاظ شده است. وی عنوان میکند: مراکز معاینه فنی خودرو با استناد به فضا و امکاناتی که در اختیار دارند، از یک تا 5 ستاره امتیازبندی میشوند.
شرایط تاسیس مرکز معاینه فنی
مدیر کل دفتر فنی استانداری با بیان این که مراکز معاینه فنی از سوی بخش خصوصی راهاندازی میشود، اظهار میکند: برای راهاندازی مرکز یک یا 2 خطه، وجود فضا به اندازه هزار مترمربع و سایر شرایط همچون داشتن تجهیزات مورد نیاز، ضروری است.
وی در مورد نحوه اعلام درخواست راهاندازی یک مرکز معاینه فنی خودرو، بیان میکند: افراد متقاضی باید درخواست خود را به شهرداری اعلام کنند، سپس دستگاه و فضای لازم و تعداد خودروهایی که در آن منطقه تردد میکنند بررسی و درخواست به کارگرو فنی استانداری ارسال و برای اخذ مجوز به تهران فرستاده میشود. در نهایت سازمان دهیاری و شهرداریهای کشور مجوز تاسیس را صادر میکند.
خادمی درباره کارگروه فنی استانداری به عنوان یک مرجع نیز میگوید: اعضای این کارگروه شامل راهداری، محیطزیست، معاونت عمرانی استاندار و دفتر فنی استانداری هستند که به درخواستها در این موضوع رسیدگی میکنند.
انتهای پیام/
همشهری
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|