شناسه : 9512591
گفتگو با آنتیک‌چی، پیر غلام اباعبدالله الحسین(ع)؛

نه مشکل مالی دارم و نه مشکل سیاسی/ فرزندانم را از امام حسین(ع) دارم


محمدعلی آنتیک‌چی پیر غلام اباعبدالله(ع) و بانی 50 سال مراسم دهه اول محرم در پی عدم برگزاری سه سال از این مراسم در گفتگو با یزد آوا به برخی شایعات و ابهامات موجود پاسخ داد.

اشاره: محمد علی آنتیک‌چی فرزند حاجی علی از پیرغلامان امام حسین(ع) در یزد است که خانواده وی نزدیک به 70 سال بانی برگزاری مجلس سوگواری اباعبدالله حسین(ع) در دهه اول محرم هستند.

 

خانواده آنتیک چی امسال مراسم سوگواری اباعبدالله(ع) در دهه اول محرم را در مسجد راستان واقع در بلوار امام جعفر صادق(ع) یزد  برگزار کردند.

 

خبرنگار یزد آوا در این ایام گفتگوی اختصاصی با این پیرغلام اباعبدالله(ع) انجام داده است که متن این گفتگو  در ادامه تقدیم مخاطبان می شود :

 

یزد آوا: لطفا ابتدا خودتان را معرفی کنید.

محمد علی آنتیک‌چی هستم و و حدود 50 سال است که با افتخار به عنوان خدمتگزار امام حسین(ع) فعالیت می‌کنم. صاحب دو پسر به نام‌های «حسین» و «عباس» و یک دختر به نام «زهرا» هستم و همسرم، خانم همایونی نیز همیشه همراه و پشتوانه من در این راه بوده است.

محمد علی آنتیک چی

 

حسین آنتیک چی

 

عباس آنتیک چی

 

یزد آوا: سابقه برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) توسط خانواده شما به چه زمانی برمی‌گردد؟

این مجلس از 70 سال پیش از طرف پدربزرگم در محل روبروی امام زاده جعفر(ع) شروع شد و بعد از آن پدرم «حاجی علی» این مراسم و مجالس را در محل خیابان ایرانشهر کوچه گل برگزار کرد و بعد از فوت پدر از سال 1354 این مراسم به محل خیایان آیت الله کاشانی، کوچه بیمارستان بهمن انتقال یافت و حدود 35 سال در آنجا مراسم عزاداری در دهه اول محرم برقرار بود و امسال هم خدا توفیق داد که در  مسجد راستان این مجلس عزاداری را برگزار کنیم.

 

یزد آوا: این مراسم با نیت یا نذر خاصی برگزار می‌شود؟

از نیت بانیان قبلی اطلاع ندارم ولی تاکنون ما راه آنها را ادامه داده‌ایم و هدف ما احیاء ارزشهای دینی با برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) و خدمت به عزاداران حسینی است.

 

یزد آوا: دلیل وقفه سه ساله در برگزاری این مراسم چه بود؟

با توجه به این که مراسم سال‌های گذشته در کوچه بیمارستان بهمن برگزار می‌شد و کوچه پر رفت و آمدی بود و به دلیل حضور جمعیت انبوه مردم، مجبور بودیم در کوچه را خیمه بزنیم و پوش بکشیم ؛ همین امر موجب شد که عده‌ای نسبت به این موضوع اعتراض کنند.

با مشورتی که  با یکی از علمای شهر قم داشتیم ایشان تأیید کردند که به دلیل مزاحمتی که برای مردم ایجاد می‌شود ، مراسم عزاداری در این مکان برگزار نشود.

به همین دلیل در پی یافتن مکانی بزرگ و مناسب، سه سال پی در پی این مراسم برپا نشد، تا اینکه امسال  مراسم را در مسجد راستان برگزار کردیم.

 

یزد آوا: شایعه‌هایی که در رابطه با عدم برگزاری این مراسم و شما بین مردم رواج یافت، تا چه حد حقیقت داشت؟(شایعه ورشکست شدن جناب آنتیک‌چی، جلوگیری از برپایی مراسم به دلایل سیاسی و ... )

تمام این شایعات را تکذیب می کنم؛ هر حرف ریز و درشتی در این رابطه دروغ محض است و ما  از بیان این شایعات  راضی نیستیم؛ ما نه مشکل مالی داریم نه هیچ گونه مشکل دیگر اینها شایعات ساخته شده توسط برخی افراد ساده لوح است.

 

حتی شایعه کرده‌اند که آنتیک چی کلیه وسایل روضه اش را فروخته است ! در حالی که از وسایل 30 سال پیش برای برگزاری مراسم امسال استفاده ‌کرده‌ایم و افرادی که این شایعات را ساخته‌اند یا افرادی بی اصل و نسب و بی ریشه هستند و یا با امام حسین(ع) مشکل دارند.

 

یزد آوا: طی این سه سال که مراسم عزاداری شما برگزار نشد چه حسی داشتید؟

فقط این را بگویم که این سه سال به سختی برایمان گذشت و اینک خدا را شاکریم که توفیق برگزاری مجدد خدمت به عزاداران حسینی و برپایی مجلس عزای سیدالشهدا را به خانواده ما داد.

 

یزد آوا: این مراسم غیر از شما بانی دیگری هم دارد؟ کمک‌های مردمی هم به برگزاری این مراسم می‌شود؟

این مراسم‌ها از نظر مالی بانی دیگری ندارد ولی تقریباً 30 خادم افتخاری از قشرهای مختلف مردم، تحصیل کرده، دکتر، مهندس و ...در برپایی این مراسم عزای سیدالشهداء(ع) خالصانه خدمت می‌کنند.

 

بسیاری از مردم برای کمک مراجعه می‌کنند، از آنجا که احتیاجی به کمک‌های مردمی نیست ، از افرادی که قصد کمک به برپایی این مراسم را داشتند توصیه کردیم به ساخت این مسجد یا مساجد و حسینیه‌‌های دیگر کمک کنند.

 

یزد آوا: هماهنگی برای مراسم دهه اول محرم هر سال از چه زمانی آغاز می‌شود؟

معمولا از پنج یا شش ماه قبل از ماه محرم برنامه‌ریزی می‌کنیم و از بزرگوارانی که قرار است در این مراسم حضور داشته باشند دعوت به عمل می آید و کارهای جانبی آن انجام می‌شود.

 

یزد آوا: چه معیاری را برای دعوت از سخنران یا مداح در این مراسم در نظر می‌گیرید؟

ما همان ابتدا از هر فردی که در این مراسم دعوت می‌کنیم این نکته را یادآور می‌شویم که اینجا مجلس امام حسین(ع) است و وابسته به هیچ گروه و نهادی نیستیم ؛ هدفمان صرفاً ترویج شعائر حسینی است .

 

یزد آوا: هزینه برگزاری این مراسم چقدر است؟

این مراسم برای ابی عبدالله(ع) است و تاکنون هیچ محاسبه‌ای برای هزینه آن نداشته‌ایم و تا آنجا که در توان من و فرزندانم  بوده ، سعی کردیم به بهترین نحو این مراسم معنوی برگزار شود.

 

یزد آوا: شغل شما چیست؟

مدرک تحصیلی من کارشناسی است و نزدیک به 30 سال در دانشکده فنی شهید صدوقی یزد در رشته برق تدریس می‌کردم، با توجه به علاقه‌ای که به خوشنویسی داشتم در کنار تدریس، تحت نظر اساتید به خطاطی و خوشنویسی پرداختم که همین زیارت عاشورا که بر مسجد نقش بسته است به خط خودم و مربوط به سال 74 است.

 با اینکه اکنون اکثر کارها ماشینی شده ، ولی در اغلب مساجد و امامزاده‌های یزد نیز تابلوهایی از زیارت عاشورا، نماز غفیله و آنچه مناسب با این مکانهاست با خط خودم بدون استفاده از هیچ ماشینی می‌توان مشاهده کرد.

 

اکنون کارتابلو سازی که شغل 50 ساله‌ام هست را ادامه می‌دهم و یک کارگاه در شهرک صنعتی یزد دارم.

 

 

یزد آوا: شغل فرزندانتان چیست؟

پسر بزرگم حسین 28 سال سن دارد و پزشک متخصص است و در تهران به مردم خدمت می‌کند و پسر کوچکم عباس 25 سال سن دارد، مهندس است و کارخانه بسته‌بندی  قند و شکر را در شهرک صنعتی یزد اداره می‌کند ؛ فکر می‌کنم این‌ها دلایلی کافی برای رد این شایعه باشد که بنده ورشکست شده‌ باشم.

 

یزد آوا: با این سابقه طولانی در برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) چه کرامات و معجزاتی از ایشان دیده‌اید؟

من خودم شخصاً سه فرزندم را از امام حسین(ع) دارم . تا 10 سال پس از ازدواجم صاحب فرزند نمی‌شدم تا اینکه روزی با دلی شکسته در مراسم امام حسین(ع) طلب فرزند کردم و سال بعد صاحب یک پسر شدم که نام او را «حسین» گذاشتم.

 

بسیاری از مردم برای طلب فرزند در این مجالس حضور پیدا می‌کردند و سال بعد با فرزندشان به این مراسم می‌آمدند.

 

شفا یافتن یک بچه سرطانی نیز از معجزات امام حسین(ع) در این مراسم‌ها بود که با ارائه سند به ما اطلاع دادند.

 

گفتنی است از همه کسانی که از این مراسم امام حسین(ع) هر معجزه و کرامتی دیدند درخواست کردیم که به صورت مکتوب و با سند آن را در اختیار ما قرار دهند و اکنون بسیاری از این کرامات جمع آوری شده و  نزد خودم نگهداری می‌شود.

 

ماجرای فرزند دار شدن خانواده آنتیک چی از زبان همسر ایشان(خانم همایونی):

ما هرسال دهه اول محرم بعد از ظهرها نیز مراسم عزاداری ویژه خانم‌ها داریم.

 

29 سال پیش در چنین مراسمی در چایخانه مجلس، دو بانوی سیده مسئول چای ریختن بودند، آب سماور تمام شد و یکی از این خانم‌ها به من گفت که دو پارچ خالی کنار چایخانه را پر از آب کنم و بیاورم.

 

موقعی که برای برداشتن پارچ‌ها رفتم، متوجه شدم نه تنها دو پارچ؛ بلکه دو سماوری که در چایخانه بود، پر از آب جوش است.

 

بسیاری از خانم های حاضر در آن مجلس، شاهد این صحنه عجیب بودند و همه کسانی که آنجا حضور داشتند برای شفا و تبرک و تیمن از آن آب نوشیدند و بسیاری از کسانی که بچه‌دار نمیشدند، همان سال صاحب فرزند شدند و من هم یکی از آنها بودم که حاجتم را از امام حسین(ع) گرفتم.

 

یکی از خانم‌ها که این ماجرا را باور نکرده بود، همان شب خانم حضرت زهرا(س) را در خواب دید و ایشان به او گفتند: «ما خودمان این پار‌چ‌ها و سماورها را پر از آب کردیم.»

 

در پایان همسر و دو پسر آنتیک چی آرزو کردند خداوند توفیق برگزاری این مراسم را از آنها نگیرد و سال‌های سال این راه را ادامه دهند و به عنوان خادم امام حسین(ع) به عزاداران حسینی خدمت کنند.

 

تصاویری از مراسم سوگواری امام حسین(ع) در سال‌های گذشته که توسط این خانواده در اختیار یزد آوا قرار گرفته است:

 




رای شما
میانگین (2 آرا)
The average rating is 5.0 stars out of 5.