وجود 20 واحد صنعتی تولید محصولات کنجدی در استان یزد/ تولیدکنندگان یزدی تنها 10 درصد سهم بازار کشور را در اختیار دارند
مدیر توسعه صنعتی و کارآفرینی شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت: طبق آمار اخذ شده 148 واحد با پروانه صنفی در اردکان، بیش از 20 واحد صنفی در شهرستانهای یزد و میبد و بیش از 20 واحد صنعتی تولید محصولات کنجدی در کل استان یزد وجود دارد.
محمد دهقان افزود: علیرغم سالهای گذشته که تولیدات محصولات کنجدی منحصر به ارده و حلوا ارده و روغن بود، محصولات متنوعی از جمله انواع اردههای طعمدار شکلاتی، موز، نسکافه، توت فرنگی و... ، انواع کرم اردهها، انواع حلوا کنجدی، بیسکویت کنجدی و .... در استان تولید میشود.
وی ادامه داد: همچنین علاوه بر روغن کنجد و روغن ارده، روغنهای ترکیبی از جمله روغن کنجد و کانولا نیز در استان تولید میشود
دهقان با اشاره به ظرفیت تولید سالیانه محصولات کنجدی در یزد اعلام کرد: یزد سالانه ظرفیت تولید پنج هزار تن ارده، هشت هزار تن حلوا ارده، 900 تن روغن کنجد، 600 تن روغن کنجد کانولا، 400 تن انواع کرم ارده و 800 تن انواع ارده طعمدار را داراست.
وی با اشاره به میزان کنجد مصرفی واحدهای تولیدی گفت: در طی شش ماه دوم سال تنها در شهرستان اردکان روزانه 100 تن کنجد توسط تولیدکنندگان این شهرستان فرآوری میشود و به صورت تقریبی طی یک سال در شهرستان اردکان مقدار 32 هزار تن کنجد مصرف میشود.
مدیر توسعه صنعتی و کارآفرینی شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد با اشاره به جایگاه استان درتولید فرآوردههای کنجدی، عمده مشکل صنعت کنجد در استان را فروش محصولات دانست تصریح کرد: متاسفانه علیرغم اینکه این صنعت به صورت بومی متعلق به استان یزد است و از نظر کیفیت نسبت به سایر استانهای کشور از جایگاه بهتری برخوردار است، ولی سهم بازار تولیدکنندگان استان در کشور مطلوب نبوده و حدود 10 درصد سهم بازار را در اختیار دارند.
دهقان افزود: برای رفع این مشکلات شرکت تأمین و توسعه خوشه محصولات کنجدی با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد سعی در ایجاد کانالهای جدید فروش محصولات کنجدی دارد. در این زمینه کنسرسیوم صادراتی محصولات کنجدی تشکیل شده و همچنین بابت شبکه فروش مشترک در بازار داخلی نیز اقداماتی انجام گرفته است که در سال 96 اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به پتانسیل تولید روغن کنجد در استان برای تامین نیاز کشور، گفت: اینکه دقیقاً نیاز کشور به روغن کنجد به چه میزان است و در حال حاضر میزان دقیق تولید این روغن در استان یزد چقدر است برای ما روشن نیست، با این حال مسلماً استان یزد یکی از کانونهای تولید این روغن در کشور است.
وی اضافه کرد: روغن کنجد یکی از سالمترین و مفیدترین روغنهای گیاهی است که سرشار از ویتامین ای و آنتی اکسیدان و منبعی غنی از اسیدهای چرب غیراشباع است اما هنوز بخش عمدهای از جامعه آشنایی با این روغن ندارند. پتانسیل بالقوه بازار روغنهای خوراکی برای روغن کنجد بسیار بالاست به شرطی که بر روی آگاهی جامعه و فرهنگسازی مصرف آن کار شود.
دهقان در خصوص صادرات محصولات کنجدی گفت: تا یکی دو سال اخیر صادرات محصولات به صورت رسمی انجام نمی گرفت و تمام تولید برای مصرف در بازار داخل انجام می گرفت. اخیراً تعدادی از تولیدکنندگان با توسعه فضا و امکانات تولیدی خود، تنوع بخشی به محصولات، ارتقاء بسته بندی و اخذ استانداردهای مورد نیاز بازارهای صادراتی، در این راه قدم گذاشتهاند.
وی گفت: برخی از واحدهای تولیدی از طریق شرکتهای بازرگانی و واسطه ها اقدام به صادرات نمودهاند ولی چند گام دیگر تا صادرات مستقیم توسط واحدهای تولیدی فاصله داریم. شرکت شهرکهای صنعتی نیز با همکاری شرکت تأمین و توسعه خوشه محصولات کنجدی از سال گذشته بر روی تشکیل کنسرسیوم صادراتی محصولات کنجدی متمرکز شده است و قرار است تعدادی از واحدهای تولیدی در قالب یک برند مشترک و شناسایی بازارهای صادراتی بصورت مشترک اقدام به تولید و صادرات محصولات خود کنند.
مدیر توسعه صنعتی و کارآفرینی شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد خاطرنشان کرد: در حال حاضر خوشه محصولات کنجدی در وضعیت بلوغ خود به سر میبرد. اگر شرایط کنونی را با شرایط آغاز پروژه خوشه در سال 1390 مقایسه کنیم، پیشرفتهای قابل توجهی صورت گرفته است، هم به لحاظ کمی، تعداد واحدهای تولیدی بیشتر شده و هم واحدهای قبلی نسبت به توسعه و نوسازی خود اقدام نمودهاند.
دهقان افزود: تغییرات اساسی در کیفیت واحدهای تولیدی و محصولاتشان اتفاق افتاده است. در طول پروژه توسعه خوشه محصولات کنجدی، تمام تلاش ما بر حمایت از برنامه های توانمندساز برای واحدهای تولیدی بود. که اکثراً در حوزه آموزشهای مدیریتی و مهارتی، بازدید و حضور در نمایشگاههای تخصصی داخلی و داخلی، استفاده از مشاورین خبره در زمینههای مختلف از قبیل بازاریابی، بستهبندی، تکنولوژی، استانداردسازی و ... بود.
وی ادامه داد: نتایج ارائه این خدمات حمایتی و البته مشارکت تولیدکنندگان در این برنامه ها، ارتقای چشمگیر سطح کیفی محصولات خوشه بوده است. با این حال این مسیر همچنان نیاز به همت کلیه تولیدکنندگان برای پیشرفت بیشتر دارد. شرکت شهرکهای صنعتی استان یزد نیز در مسیر همچنان حامی خوشه محصولات کنجدی خواهد بود.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- تعطیل بودن بیشتر واحدهای تولید پوشاک در استان یزد/ شهرک صنعتی تخصصی پوشاک در یزد ایجاد میشود
- اشتغال 12 هزار نفر در شرکت شهرکهای صنعتی یزد/ عمدهترین مشکل، مستهلک شدن زیر ساختهای شهرک است
- ارز آوری 450 هزار دلاری صادرات محصولات کنجدی استان یزد/ نوسانات ارز موجب تعطیلی واحدهای تولیدی کوچک میشود
- رشد 20 درصدی آمار جانباختگان حوادث ترافیکی استان یزد در نوروز امسال
- انجام 1600 مأموریت اورژانس پیشبیمارستانی یزد در مرحله نخست تعطیلات نوروزی
- استان یزد در حوادث ترافیکی رتبه اول را دارد/ بستری بیش از 13 هزار نفر در بیمارستان بر اثر حوادث ترافیکی
- کاهش پرداخت 19 میلیاردی یزدیها در طرح تحول نظام سلامت/ راهاندازی بخش آنکولوژی بیمارستان شهید صدوقی یزد تا پایان سال
- رحیمی شیفته هاشمیرفسنجانی بود و با حمایت وی استاندار شد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|