پدیده زشت فیشهای نجومی ناشی از تزریق تفکر کارگزاران وتکنوکرات/ برخی مدیران دولتی در اشرافیگری از غربیها غربیترند
دکتر «مهدی صادقی» کارشناس مسائل سیاسی در گفتکو با خبرنگار یزد آوا، با اشاره به موضوع حقوقهای نجومی و برداشتهای غیرمنصفانه از بیت المال که رهبر معظم انقلاب تعبیر درستترِ برداشتهای نامشروع را از آن داشتند، این برداشتها را با منش مدیریت انبیاء و میراث حکومتی آنها در تناقض فاحش دانست و گفت: انقلاب ما حقیقتا میراثدار نوع و سبک حکومت و مدیریت انبیاء است که تا حد زیادی در اوایل انقلاب و در برهههایی دیگر این منش حکومتداری اسلامی از طرف مدیران رعایت میشد و نمونههای بارزی در تاریخ معاصر در زهد حکومتی مسئولان وجود دارد که برخی شهید شدند و برخی زنده هستند و هم چنان به پاکدستی مدیریتی و مالی پایبندند.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم بارها این موضوع که انبیاء بدون چشم داشت مادی رسالت خود را انجام میدادند، یادآوری شده است، ادامه داد: در سوره یس آیه «... اِتَّبِعوا مَن لایَسَلُکُم اَجرًا وهُم مُهتَدون» و در سوره شعرا پنج بار آیه «وَمَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِنْ أَجْرِيَ إِلَّا عَلَى رَبِّ الْعَالَمِينَ» آمده است به این معنی که انبیا در راه رسالت اجتماعی -سیاسی خود به دنبال سوء استفاده مالی نیستند و مقصود فاسدی ندارند و یکی از نشانههای اصلی این که یک جریان سیاسی حق است این میباشد که اولا متن دعوت و محتوای جریان، حق و صراط مستقیم باشد و ثانیا دارای این شرط بسیار مهم ضمنی و جانبی باشد که مقاصد دعوت گنندگان پاک باشد و سوء استفاده مالی صورت نگیرد.
پدیده زشت فیشهای نجومی ناشی از تزریق تفکر کارگزاران و تکنوکرات است
دکتر صادقی با اشاره به بیانات رهبری در مورد جریان فیشهای نجومی و حقوق های حرام، این پدیده زشت را ناشی از تزریق تفکر کارگزاران و تکنوکراتهای بعد از جنگ دانست و افزود: اکنون میوه تلخ و مسموم این تفکر را میچینیم و این فیشهای حقوقی که پشت آن چنین تفکری وجود دارد نشان میدهد که نباید روی یک دولت و یا یک بخش مقطعی و سیاسی تمرکز کنیم بلکه این قضایا در دولتهای مختلف بعد از جنگ وجود داشته است و البته دولت یازدهم اکنون به عنوان سمبل این اشرافی گری مدیریتی مطرح است.
در تضاد بودن دریافتهای نامشروع با آرمانهای انقلاب، بهترین نوع نگاه برای برخورد با این پدیده
وی با اشاره به سه مدل برخوردها و اعتراضاتی که در موضوع فیشهای حقوقی انجام میشود، افزود: عدهای محدود برخورد با این موضوع را با اغراض سیاسی دنبال میکنند که درست نیست، عدهای دیگر نیز دولتیها هستند که اعتراض آنها نوعا به دلیل ناراحتی مردم از فیشهای نجومی و کم شدن محبوبیت خودشان است که در نتیجه، رأی آوری آنها را تحت تأثیر قرار میدهد و بنابراین برای جلوگیری از ریزش آرا با این موضوع برخورد میکنند.
این مدرس دانشگاه، بیانات رهبری را که دریافتهای نامشروع را در تضاد با آرمانهای انقلاب میدانند، بهترین نگاه برای برخورد با فیشهای نجومی عنوان کرد و ادامه داد: چنانچه این نگاه را داشته باشیم که دریافتهای نامشروع مدیران به آرمانهای انقلاب ضربه میزند؛ برخورد عمیقتری داریم و به ریشههای این جریان که به تفکر کارگزاران و منش و سبک «اشرافیت مدیریتی» برمیگردد توجه میکنیم.
ضرورت برخورد قانونی و مستمر در ایجاد سد برای برداشتهای حرام از بیت المال
دکتر صادقی با بیان اینکه متأسفانه با اینگونه موارد برخورد مقطعی صورت میگیرد، افزود: امیدواریم برخورد قانونی، مستمر و دائمی برای سد کردن برداشتهای حرام از بیت المال به وجود آید و اینگونه نباشد که فیشهای نجومی تبدیل به چند فیش شود و به همان مدیران داده شود تا نهادهای نظارتی هم نتوانند آن را پیگیری کنند.
ایجاد حاشیه برای منحرف کردن افکار عمومی در برداشتهای حرام، توهین به شعور مخاطب است/ کلیشه نخ نما شده "تقصیر قبلی ها بود " تکرار نشود
وی تصریح کرد: معمولا تجربهای که از دولت فعلی وجود دارد این است که به جای حل یک مسئله، حاشیه بزرگ دیگری را به وجود میآورد و با خلق یک حاشیه جدید به عنوان یک بمب دودزا سعی در منحرف کردن افکار عمومی و فراموش کردن مسئله اصلی و خارج کردن آن از دستور کار ملی را دارند که این کار چیزی جز توهین کردن به فهم و شعور مخاطب نیست و البته امیدواریم دولتی ها کلیشه نخ نما شده "تقصیر قبلی ها بود " را دوباره تکرار نکنند.
این استاد دانشگاه و مؤلف کتاب اسلام هراسی غربی برداشتهای این چنینی از بیت المال را مخالف با منطق پذیرفته شده سبک حکومت داری معمول در نزد کشورهای موفق دنیا دانست و گفت: هیچ کشوری اجازه برداشتهای غیر متعارف را در مسند حکومت نمیدهد چرا که در هر مکتب و حکومتی باید انگیزه غیر مادی برای مدیران سطح بالا وجود داشته باشد.
برخی مدیران دولتی در اشرافیگری از غربیها غربیترند
دکتر صادقی با تأکید بر اینکه در هر جای دنیا کسانی که ردههای بالای حکومتی قرار میگیرند نباید خیلی انگیزه مالی داشته باشند، بلکه باید به آرمانها و گفتمان حکومت علقه داشت، اذعان کرد: به نظر میرسد برخی مدیران دولتی ما در اشرافیگری از اشرافیت غربیها نیز غربیتر شدهاند و اگر غربیها در حوزه تجارت و بازار آزاد و استعمار سایر ملل برای خود هیچ حد و مرز مالی قائل نیستند این افراد در حوزه مدیریت در فضای داخلی، هیچ حد و مرزی قائل نیستند.
مدیران متخلف صلاحیت ادامه کار ندارند
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مدیران متخلف در این موضوع صلاحیت ادامه کار را خود به خود از دست داده اند، افزود: این افراد در مقابل خوبی مردم بدی کردند چرا که مردم به آنها اعتماد کردند به آنها آبرو دادند و توفیق خدمت به مردم را نصیب آنها کردند و در عوض این مدیران در شرایط سختی اقتصادی و تحریم اقتصادی و بیکاری جوانان، حقوق های عجیب و غریب گرفتند.
برخی مدیران از معارف اهل بیت و نهج البلاغه دور شدهاند
دکتر صادقی در پایان با ابراز این نکته که همه این مسائل به دلیل دوری از معارف اسلامی است، گفت: برخی مدیران از معارف اهل بیت و نهج البلاغه دور شده اند و چطور ممکن است وجود مبارک امیرالمومنین(ع) این قدر اهل زهد مدیریتی و پاک دستی حکومتی باشند و برخی مدیران ما این گونه باشند؟ آیا این مدیران متخلف میتوانند به کارمندان خود در مناسبتها کتاب شریف نهج البلاغه را هدیه بدهند؟ این مسائل نتیجه مستی ثروت و مستی قدرت است و امیرالمومنین(ع) فرموده اند عاقل باید از مستی های 5 گانه که سکرالمال و سکرالقدره در صدر آن است دوری کند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- آیا مسئولان خواب بودند که این همه دزدی شد؟/ بودجه هست ولی دزد هم فراوان است
- پدیده زشت دریافتهای نامشروع نتیجه ترویج تجمل و اشرافیگری است
- هم زمانی کنگره عظیم اربعین و نامه رهبری از هوشمندی امام خامنهای/ نامه رهبری به جوانان غربی؛ یک سرمایهگذاری فکری برای آینده
- بدتر از فیشهای حقوقی نجومی مدیران!
- روشن شدن عدم صداقت استکبار، مهمترین دستاورد برجام/ حقوقهای نجومی نتیجه اشرافیگری است
- مدیرعامل معزول بانک ملت بازداشت شد/ شناسایی شبکه بزرگ فساد بانکی
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|