کاهش ۵۰ درصدی فوتیهای آنفلوانزا در یزد
به گزارش یزدآوا، محمدرضا صادقیان تفتی، با اشاره به آخرین وضعیت ابتلا به بیماری آنفلونزا در استان یزد گفت: آخرین آمار موارد فوت ناشی از ابتلا به آنفلوانزا در استان یزد از ابتدای سال جاری تاکنون 23 نفر است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 53 نفر فوتی، با کاهش تقریباً 50 درصدی مواجه بوده است.
وی ادامه داد: در سال جاری هم تعداد موارد مشکوک به آنفلوانزا، هم تعداد موارد مثبت و قطعی ابتلا به آنفلوانزا و هم همانطور که گفته شد تعداد موارد فوت کمتر از سال گذشته بوده است. در خصوص کمبود تختهای بیمارستانی نیز با توجه به تمهیدات اندیشیده شده بر مبنای تجارب سالهای قبل معمولاً هنگامی که بیماری به پیک خود میرسد به صورت مقطعی تختهای بیشتری به آن بیماری اختصاص می یابد و پس از چند روز وضعیت به روال عادی برمیگردد.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی یزد اضافه کرد: امسال نیز بر اساس مصوبات کمیته دانشگاهی آنفلوانزا و بیماریهای حاد تنفسی اقدامات مربوط به فازهای آمادگی و پاسخ نظامسلامت در مقابله با بیماری آنفلوانزا انجام گرفت تا دسترسی به تخت به حداکثر افزایش یابد. بدیهی است درس آموختههای ما از شیوع این بیماری میتواند به کاهش شیوع و عوارض بیماری در سالهای آتی بینجامد.
وی افزود: براساس مصوبات کارگروه پیشگیری و کنترل آنفلوانزا که با حضور مدیرکل بحران استان در دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد متخصصان استان اعلام کردند که موارد بیماری آنفلوانزا در استان یزد در حال کاهش است هر چند لازم است مردم همچنان دستورالعملهای پیشگیری را رعایت کنند. تدوین سناریو و انجام مانورهای دور میزی و میدانی با موضوع همهگیری آنفلوانزا از مواردی بود که در این کارگروه بر آن تأکید گردید.
صادقیان افزود متأسفانه همه موارد فوت ناشی از آنفلوانزا در یزد دارای بیماری زمینهای بودهاند. سن بالا و بیماری زمینهای دو عامل خطر مهم در بیماری آنفلوانزا محسوب میشود و افراد پرخطر مانند مادران باردار، افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند مانند مبتلایان به سرطان، افراد مسن و یا سایر افراد با بیماریهای زمینهای مانند دیابت کنترل نشده، بیماریهای قلبی عروقی و... در معرض خطر بالاتری برای ابتلا و ایجاد عوارض آنفلوانزا قرار دارند.
وی گفت: با توجه به شروع فصل سرد و داشتن تجربه کرونا انتظار میرود مردم عزیز استان همانند زمان شیوع کرونا رعایت نکات پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند چرا که آنفلوانزا یک بیماری به شدت مسری است. البته بهتر بود اطلاعرسانی در سطح مدارس و مکانهای تجمعی با وسعت بیشتری صورت میگرفت.
صادقیان ادامه داد: از مهرماه در سه مرکز تجمعی نگهداری سالمندان و بیماران در استان یزد طغیان بیماری آنفلوانزا اعلام شد که این طغیان با تلاش تیمهای واکنش سریع کنترل شد و تمام این افراد واکسن دریافت کردند، جداسازی انجام شد و بیماران مبتلا داروی لازم را دریافت کردند. به نظر میرسد آنچه در حال حاضر شهروندان را نگران کرده است خبرسازی فراگیر در خصوص بیماری آنفلوانزا بدون توجه به ماهیت بیماری و بدون توجه کافی به اطلاعات ارائه شده از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی است
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: هر ساله قبل از شروع فصل آنفلوانزا کمیته پیشگیری بیماریهای حاد تنفسی و بیماری آنفلوانزا برای ایجاد آمادگی و پاسخ برای مواجهه با این بیماری تشکیل میشود که تهیه و تأمین واکسن آنفلوانزا، تأمین و دپوی داروی ضد ویروس و آمادگی برای افزایش ظرفیت بخش درمان از جمله اقدامات و پاسخهای مناسب برای پیشگیری از شیوع آنفلوانزا و مواجهه با این بیماری در استان بوده است.
وی با بیان اینکه امسال دپوی کامل از داروهای ضد ویروس آنفلوانزا در استان یزد صورت گرفت، ادامه داد: تاکنون ۳۵ هزار دوز داروی ضد ویروس آنفلوانزا در مراکز بهداشت استان یزد به صورت کاملاً رایگان توزیع شده است و حدود ۴۱ هزار دوز دارو نیز توسط معاون غذا و داروی استان تهیه و در اختیار داروخانههای منتخب و بیمارستانها قرار گرفته است، ضمن اینکه طی دو ماه گذشته مرکز خدمات جامع سلامت آزادشهر و مرکز خدمات جامع سلامت نیکوپور خدمات متعددی به مبتلایان آنفلوانزا از جمله نمونهگیری، ویزیت و نیز تجویز دارو ارائه کردهاند که این فعالیتها همچنان ادامه دارد.
صادقیان با تأکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشت فردی در فصل سرد برای بیماریهای واگیر گفت: در این زمینه صدا و سیما، آموزش و پرورش، شهرداری، بهزیستی، مراکز آموزش عالی و دانشگاه علوم پزشکی در زمینه اطلاعرسانی درخصوص پیشگیری از شیوع بیماری و آگاهسازی مردم نقش بسزایی دارند. با این حال این عموم مردم هستند که با رعایت پروتکلهای بهداشتی در زمینه کنترل شیوع بیماریهای واگیر نقش اصلی را ایفا میکنند.
وی تصریح کرد: متأسفانه با وجود اینکه تعداد زیادی واکسن به صورت رایگان برای گروههای در معرض خطر به صورت هدفمند توزیع شد اما برخی از گروههای پرخطر مانند برخی از زنان باردار به دلیل باورهای غلطی که در خصوص تزریق واکسن وجود دارد و در برخی رسانهها ترویج می چشود از این کار سر باز زدند و زمینه خطر را برای خود فراهم کردند.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی یزد یادآور شد: امسال با یک ماه تأخیر و در اواخر آذرماه وارد پیک بیماری آنفلوانزا شدیم در حالی که سال گذشته پیک این بیماری در آبانماه بود و در آذرماه این پیک را پشت سر گذاشته بودیم؛ با این حال امیدواریم که با رعایت پروتکلها مجدداً وارد پیک بیماری نشویم.
انتهای خبر/
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|