شناسه : 11793206
مسئول موزه‌های استان یزد:

21 موزه در استان یزد فعال هستند/ «عدم ساماندهی اطلاعاتی» و «تبلیغات»مشکل اصلی موزه‌های یزد


مسئول موزه های استان یزد گفت: استان یزد هم از لحاظ کیفی و هم از نظر تعداد موزه ها جزو استان های برتر در حوزه موزه کشور است به طوری که تبدیل بناهای تاریخی به موزه، توجه برای استانداردسازی نقش موثری در تعریف جایگاه موزه های استان یزد در سطح کشور داشته است.

به گزارش یزد آوا؛ به بهانه عید نوروز و افزایش بازدید از موزه ها خبرنگار یزد رسا سری به موژه های یزد زد و با الهام جلوداری مسئول موزه‌های استان یزد به گفتگو نشست که در ادامه این مسئول با پاسخ به سؤالات خبرنگار یزد رسا توضیحات خواندنی را در خصوص موزه های یزد می دهد: 

 


یزد رسا: در ابتدا در خصوص اهمیت موزه برای شهر یزد به عنوان یکی از مکان های گردشگری بفرمایید.


موزه ها به ما این امکان را می دهند تا درباره گذشته فرهنگی خود آگاهی پیدا کنیم و به جرات می توان گفت موزه ها یکی از گویاترین و آموزنده ترین مراکز فرهنگی دنیا هستند، زیرا هر فرد از هر صنف و طبقه، از هر ملت و نژاد که باشد و به هرزبان که تکلم کند به راحتی می تواند از این گونه مراکز بهره گیرد و بر علم خود بیفزاید.

استان یزد هم به دلیل تاریخی بودن و فرهنگ اصیل خود توانسته از این پتانسیل بهره ببرد و امروز شاهد موزه ای مختلف فرهنگی، علمی و تاریخی در یزد هستیم.


جایگاه موزه های استان یزد در سطح کشور چگونه است؟


استان یزد هم از لحاظ کیفی و هم از نظر تعداد موزه ها جزو استان های برتر در حوزه موزه کشور می باشد. تبدیل بناهای تاریخی به موزه، توجه برای استانداردسازی تجهیزات و تاسیسات موزه ها، همچنین برپایی نمایشگاه و برنامه های جنبی در این مکان های فرهنگی نقش موثری در تعریف جایگاه موزه های استان یزد در سطح کشور داشته است.


در حال حاضر چه تعداد موزه در استان یزد فعال هستند؟


هم اکنون 21 موزه فعال در سطح استان وجود دارد که از این تعداد، مدیریت 9 موزه مستقیما با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان میباشد؛ 5 موزه با مدیرت بخش خصوصی و 7 موزه دیگر تحت مدیریت سایر ارگان های دولتی اداره می گردند.

 


در خصوص چند و چون فعالیت موزه های استان یزد توضیح بیشتر بدهید.


موزه های سطح استان به دو دسته تخصصی و مردم شناسی تقسیم می شوند که موزه های فرش اردكان، آب یزد، موزه وزيري یزد، موزه موقوفه میرزا محمد کاظمینی یزد، مفاخراردکان، موزه سفال میبد، موزه زیلوی میبد، موزه آینه و روشنائی یزد، موزه پست میبد، موزه علوم يزد، موزه تاريخ طبيعي مركز مطالعات زيست محيطي یزد، گنجینه مسجد جامع و موزه فرهنگ اردکان در گروه موزه های تخصصی قرار داشته و مابقی مردم شناسی اند.


 چه مشکلاتی بر سر راه توسعه موزه های استان وجود دارد؟


کمبود نیروی متخصص، محدودیت نمایش آثار با توجه به حجم زیاد آنها در اکثر موزه ها، عدم ساماندهی اطلاعاتی دقیق اشیا، تبلیغات کم و به روز نبودن موزه ها از جمله مهمترین مشکلات آنهاست. البته اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، با برنامه ای مدون سعی دارد تا به مرور و در فازهای پیاپی در جهت رفع این نواقص بر آید.


 برای تاسیس یک موزه چه باید کرد؟


افرادی که دارای مجموعه های با ارزش موزه ای هستند در مرحله اول باید مجوز مجموعه داری داشته باشند. بعد از ارائه مجوز مجموعه داری و تهیه طرح محتوایی برای موزه مورد نظر و تایید استان، مجوز موقت تاسیس موزه از طرف اداره کل موزه های کشور صادر می شود که بعد از طی مدت زمان شش ماه قابل تمدید و یا تبدیل به مجوز دائم می باشد.


 در پایان بفرمایید، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد برای حمایت از موزه های خصوصی چه اقداماتی انجام داده است؟


حمایت از موزه های خصوصی در قالب مرمت مشارکتی بنا، ساماندهی اطلاعاتی، چاپ بروشور و نصب سیستم های حفاظت الکترونیک موزه ها از جمله برنامه های سازمان بوده که تا حد امکان در موزه های خصوصی اجرا شده و در صورت تخصیص اعتبار ادامه خواهد داشت.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.