شناسه : 32962412
مدیر گروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی یزد مطرح کرد

5 عامل تأثیرگذار در بیماری‌های مزمن/ سلامت روان شاه‌کلید مبارزه با سرطان


مدیر گروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: کسی که از سلامت روان خوبی برخوردار باشد، می‌تواند برنامه‌ریزی کرده و سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرد.

به گزارش یزد آوا؛ امروزه سرطان‌ها یکی از اولویت‌های مهم بخش سلامت در ایران بشمار می‌روند. سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیون‌ها مورد در جهان رخ می‌دهد. یکم تا هفتم بهمن‌ماه را هفته پیشگیری از سرطان نام‌گذاری کرده‌اند. یکی از عوامل مؤثر بر بیماری سرطان، سلامت روان است.

دکتر محمدهادی فرحزادی، مدیر گروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفتگو با خبرنگار یزدبانو با بیان اینکه در حال حاضر مشخص‌شده است که پنج عامل تأثیر فراوانی در بیماری‌های غیر مزمن و واگیر دارد، اذعان کرد: بیماری‌هایی مانند سرطان‌ها، فشارخون، حوادث قلبی و عروقی، سکته‌های مغزی ازجمله بیماری‌های غیر واگیر هستند و ثابت شده است که پنج عامل در ابتلا به این بیماری‌ها تأثیر مستقیم دارد.

فرحزادی استرس، تحرک بدنی، تغذیه مناسب، در معرض دود دخانیات بودن و ژنتیک را به‌عنوان پنج عامل مؤثر در ابتلا به بیماری‌های غیر مزمن و واگیر عنوان کرد و افزود: این پنج عامل از عوامل ایجادکننده بیماری‌های مزمن هست که با ابتلا به سرطان ارتباط بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه ممکن است ژن یک بیماری در بدن فرد وجود داشته باشد و شانس ابتلا به این بیماری در او بالاتر رود، ادامه داد: جالب اینجاست که به‌جز ژنتیک که خیلی ارتباط با سلامت روان ندارد، از آن چهار عامل باقیمانده 2 عامل به‌صورت مستقیم و 2 عامل به‌صورت غیرمستقیم با بهداشت روان مرتبط است.

مدیر گروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه داشتن تحرک بدنی و تغذیه مناسب به‌صورت غیرمستقیم با سلامت روان مرتبط هست، اذعان کرد: کسی که از سلامت روان خوب برخوردار باشد و درنتیجه آن قدرت تجزیه‌وتحلیل، تفکر و تصمیم‌گیری داشته باشد، می‌تواند برنامه‌ریزی کرده و سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرد.

فرحزادی در معرض دود و دخانیات بودن و استرس‌ها به‌صورت مستقیم با بهداشت روان مرتبط است، خاطرنشان کرد: کسی که ازنظر سلامت روان سالم است، می‌تواند از مصرف مواد، الکل، دخانیات که در ابتلا به سرطان بسیار تأثیرگذار است، پیشگیری کند.

مدیر گروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه استرس با انواع و اقسام بیماری‌ها ارتباط مستقیمی دارد، گفت: استرس به‌تنهایی مضر نیست و این واکنش نامناسبی که ما نسبت به آن داری باعث ضرر می‌شود.

فرحزادی ادامه داد: در مهارت مدیریت استرس که یکی از مهارت‌های زندگی است افراد یاد می‌گیرند که موقعیت‌های استرس‌زای پیرامون خود را شناخته و از آن موقعیت‌ها دور شوند.

وی با اشاره به رابطه مستقیم سلامت روان با تسریع در بهبود بیماری اظهار کرد: در مطالعات مشخص‌شده کسانی که سلامت روان بالاتری داشته باشند که بتوانند بیماری خود را مدیریت کنند، پاسخ درمانی‌شان به بیماری‌ها بهتراست.

فرحزادی ادامه داد: در یک مطالعه پژوهشی به برخی از بیماران داروی اصلی را دادند و به برخی بیماران دارونما دادند که خاصیت دارویی نداشت؛ و در مقابل سعی کردند روی روان آن‌ها کارکرده و از مؤثر بودن دارو بگویند که درنهایت به این نتیجه رسیدند که بیمارانی که روح و روان سالم‌تری داشتند، از بهبودی، روند بهتری را طی کرده بودند.

انتهای پیام/ش




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.