شناسه : 36445569
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد:

وضعیت شیوع سرطان در استان یزد بهبود پیدا کرده است


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: همیشه سرطان جایگاه دوم و سوم عوامل مرگ و میر در استان یزد را داشت اما براساس آمارگیری انجام شده در سال 97 سرطان رتبه چهارم عامل مرگ و میر در استان را به خود اختصاص داده است.

محمد رضا دهقانی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص وضعیت سرطان در یزد گفت: شیوع سرطان در یزد نسبت به کشور وضعیت بدتری پیدا نکرده است و اینگونه نیست که یزد سرطان خیز باشد و انواع و اقسام سرطان‌ها در استان شیوع داشته باشد.

وی ادامه داد: یزد یک مشکلی دارد که در واقع مزیت به حساب میاد اینکه محل مراجعه بیماران سرطانی استان‌های همجوار است و تشخیص بسیاری از این بیماران در یزد انجام می‌شود با این حال وقتی بیماری بستری می‌شود و آمار را ثبت می‌کنیم آمار این بیماران سرطانی به خود این استان‌ها ارسال می‌شود که به ظاهر اینگونه برداشت می‌شود که این بیماران سرطانی مربوط به یزد هستند.

سرطان عامل چهارم مرگ و میر استان یزد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید صدوقی(ره) یزد عنوان کرد: با توجه به آمارگیری که در خصوص مرگ و میر ناشی از سرطان دراستان یزد انجام شده است، همیشه سرطان جایگاه دوم و سوم عوامل مرگ و میر در استان را داشت اما براساس  آمارگیری انجام شده در سال 97 سرطان رتبه چهارم عامل مرگ و میر استان را به خود اختصاص داده است که نشان می‌دهد وضعیت بدتری پیدا نکرده است.

دهقانی در خصوص وجود صنایع آلاینده در استان و اثراتی که به دنبال دارند اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد به همت شورای سلامت و امنیت غذایی دو سالی است که اقدام خوبی را انجام داده و اکنون جز استان‌هایی هستیم که ده سند کنترل بیماری‌های غیرواگیر تصویب شده و البته به تصویب استانی رسیده و به دستگاه‌های مسئول برای کنترل بیماری‌های غیر واگیر ابلاغ شده است.

صنایع استان بدون پیوست سلامت مجوز فعالیت ندارند

وی افزود: کارخانجات در استان یزد یکی از عوامل آلاینده های محیطی و مخصوصا آلودگی هوا هستند که موجب  بروز برخی بیماری‌ها می‌شوند، که دستگاه مرتبط در این زمینه و دبیرخانه آن مشخص است و بعد از اینکه سند جامع سلامت استان یزد به تصویب رسید ، طرح پیوست سلامت اجرا شد و دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این زمینه پیگیر است.

 دهقانی تصریح کرد: با وجود پیوست سلامت صنایع، تمام صنایعی که در حال راه‌اندازی هستنند باید این پیوست را داشته باشند تا قبل از دریافت مجوز فعالیت، میزان آلایندگی آنها بررسی و مشکلات در این زمینه رفع شود و پس از اینکه تاییدیه‌های لازم را دریافت کنند مجوز فعالیت پیدا می‌کنند که این پیوست از سال 97 به صورت جدی پیگیری شد.

وی افزود: برای صنایعی که از قبل فعالیت داشتند نیز گروه بهداشت حرفه‌ای علوم پزشکی و همچنین طب کار که در کنار آنها فعالیت دارد به این صنایع مراجعه می‌کنند و مسائل و مشکلات زیست محیطی آنها بررسی می‌شود که باید نسبت به رفع آنها اقدام شود.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.