شناسه : 37322889
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد:

یزد جز استان‌هایی با کمترین فوتی در زمینه آنفلوانزا/ 28 هزار واکسن آنفلونزا در سطح استان توزیع شده است


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد با بیان اینکه استان یزد جزء استان‌هایی با کمترین فوتی در زمینه آنفلوانزا در سطح کشور بوده است، گفت: تاکنون در استان یزد پنج نفر بر اثر ابتلا به بیماری آنفلوانزا فوت کرده‌اند.

محمد رضا دهقانی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص وضعیت بیماری آنفلوانزا در استان یزد گفت: استان یزد نیز مانند دیگر استان‌ها در سطح کشور دچار این بیماری است، در مناطق مختلف کشور این بیماری ضعف یا شدت دارد، مناطقی مانند شمال وغرب کشور بیشتر دچار این بیماری هستند و میزان شیوع آنفلوانزا در استان یزد نه خیلی شدید و نه بسیار ضعیف است.

وی با بیان اینکه آمار شیوع آنفلوانزا در استان نسبت به سال گذشته بالاتر بوده است، افزود: از 221 مورد بیماری که مشکوک به آنفلوانزا بوده‌اند و ازآنها آزمایش گرفته شده است، 60 نفر که معادل 27 درصد از کل موارد آزمایش شده هستند به بیماری آنفلوانزا مبتلا بوده و در واقع نتیجه آزمایش آنها مثبت بوده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد با بیان اینکه استان یزد جزء استان‌هایی با کمترین فوتی در زمینه آنفلوانزا در سطح کشور بوده است، عنوان کرد: تاکنون در استان یزد پنج نفر بر اثر ابتلا به بیماری آنفلوانزا فوت کرده‌اند که همه این افراد دچار بیماری زمینه‌ای بوده یا سیستم ایمنی بدن آنها دچار مشکل بوده است. در میان فوت شدگان نیز از  نوزاد 11 ماهه تا پیرمرد بالای 80 ساله وجود داشته است.

دهقانی در خصوص دلیل شیوع بیشتر آنفلوانزا در سال جاری گفت: کل منطقه و حتی کشورهای اروپایی دچار بیماری آنفلوانزا هستند به طوری که سازمان جهانی بهداشت امسال را سال همه گیری آنفلوانزا نامیده است و یکی از بیماری‌هایی دانسته که سلامت بشر را تهدید می کند، این بیماری هر سال چهره خود را از لحاظ گونه ویروسی عوض می‌کند حتی واکسن آنفلوانزا نیز براساس گونه سال قبل این بیماری تولید می‌شود و ضعف و شدت آنفلوانزا براساس تغییرات آب وهوا، شرایط اقلیمی و تغییرات گونه‌ای ویروس است.

وی با بیان اینکه 20 درصد تزریق واکسن در استان به تجویز پزشک بوده و مابقی آن مردم خود احساس نیاز کرده‌اند، گفت: تاکنون 28 هزار واکسن آنفلوانزا در سطح استان توزیع و مصرف شده است که تقریبا بیش از 26 هزار مورد واکسن در بخش خصوصی و داروخانه‌ها مورد توزیع و مصرف قرار گرفته و بیش از دو هزار واکسن نیز دانشگاه علوم پزشکی برای موارد خاص مانند پرسنل، سالمندان در آسایشگاه‌ها و دیگر موارد خاص تزریق کرده است.

دهقانی افزود: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا اواخر شهریورماه تا اوایل مهرماه است و دراین زمان به وفور این واکسن در سطح داروخانه‌ها یافت می‌شد اکنون از آنجایی که مهلت اعتبار واکسن آنفلوانزا چند ماه بیشتر نیست و متقاضی نیز باید وجود داشته باشد کمتر در داروخانه‌ها یافت می‌شود اما هیچ مشکلی از نظر تامین آن در کشور وجود ندارد منتها تقریبا فصل تزریق این واکسن نیز گذشته است و تا دو هفته دیگر بیماری آنفلوانزا فروکش می‌کند.

وی با بیان اینکه تنها یکی از راه‌های پیشگیری از آنفلوانزا تزریق واکسن است، تصریح کرد: از آنجا که بیماری آنفلوانزا فصلی است این بیماری مگر در افراد خاص به خودی خود محدود شده است؛ در 80 درصد موارد بیماری آنفلوانزا علائم خفیفی دارد و در 20 درصد موارد علائم آنها شدید بروز می‌کند و عمده روش برای مقابله با آن پیشگیری است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یزد با بیان اینکه در خصوص بیماری انفلوانزا در رسانه‌های جمعی اطلاع رسانی و آموزش صورت گرفته است، تامین داروی بیماری آنفلوانزا، توصیه به تزریق واکسن در زمان مناسب، توصیه‌های بهداشتی به مردم از جمله شستشوی مرتب دست و صورت، حاضر نشدن مبتلایان آنفلوانزا در مکان‌های عمومی، محل کار و مدارس و ماسک زدن را از جمله مواردی خواند که برای کنترل بیماری به آن پرداخته شده است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.