شناسه : 32696538

50 درصد ایرانی‌ها چاق هستند/ 5 میلیون نفر در آستانه دیابتی شدن


معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: حدود 50 درصد از افراد جامعه دچار اضافه وزن و چاقی هستند همچنین 5 میلیون نفر نیز در کشور از بیماری‌ دیابت رنج می‌برند و 5 میلیون نفر نیز در آستانه دیابت قرار دارند.

به گزارش یزد آوا، سید محمد هادی ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت اظهار کرد: ما حدود 133 صنف در سراسر کشور داریم که دغدغه آنها  باید سلامت مردم باشد تا شاهد کاهش آمار بیماری‌ها در کشور باشیم.معاون اجتماعی وزارت بهداشت افزود: حدود 50 درصد از افراد جامعه دچار اضافه وزن و چاقی هستند همچنین  5 میلیون نفر نیز در کشور از بیماری‌ دیابت رنج می‌برند و 5 میلیون نفر نیز در آستانه دیابت قرار دارند.

ایازی تاکید کرد: در جلسه‌ای که حدود 3 سال پیش با وزیر بهداشت داشتیم مشخص شد که بیشترین افزایش دیابتی در شهر یزد زندگی می‌کنند زیرا ساکنان این شهر از مواد غذایی شیرینی مانند باقلوا، قطاب‌ و شیرینی یزدی بسیار استفاده می‌کنند ولی خوشبختانه با فرهنگ‌سازی‌های صورت گرفته امسال یزد در رتبه سوم در بین سایر شهرهای کشور قرار گرفت.

وی تصریح کرد: وزارت بهداشت در صورتی موفق است که به سراغ عواملی برود که موجب بیماری مردم می‌شوند، بنابراین وزارت بهداشت باید سعی کند تا مردم بیمار نشوند. در سوانح رانندگی در حدود یک دهه پیش حدود 28 هزار نفر از افراد جامعه جان خود را از دست دادند که پس از یک دهه فرهنگ‌سازی‌، این رقم به 16هزار و 500 نفر رسید، امسال نیز حدود 700هزار نفر از مصدومان جاده‌ها به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کردند.

رشد دو برابری چاقی کودکان در یک دهه گذشته

زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشتگفت: آمارها نشان می‌دهد 60 درصد افراد جامعه با اضافه وزن و چاقی دست و پنجه نرم می‌کنند، شیوع بالای اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر را که از دغدغه‌های نظام سلامت است بیش از پیش کرده است.وی اظهار کرد: طی بررسی‌ها در یک دهه اخیر  چاقی کودکان زیر 5 سال،  رشد دو برابری داشته است و این چاقی در دانش‌آموزان و جوانان هم دیده می‌شود که با توجه به شیوع دیابت و روند افزایشی در اضافه وزن، چاقی و دیابت باید الگوی غذایی و تغذیه مردم که مهمترین علت ابتلا به چاقی و اضافه وزن است اصلاح شود.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: سرانه مصرف قند و شکر در کشور 66 گرم در روز است که طبق آمار سازمان بهداشت جهانی این میزان باید 25 گرم یا کمتر باشد که این نشان می‌دهد از استاندارد دور شده‌ایم.

هشدار؛ سکته قلبی و مرگ در کمین دیابتی‌ها

زهرا جوادی‌نژاد‌ فوق تخصص قلب و عروق و عضو کلینیک‌ دیابت‌ دانشگاه علوم پزشکی تهرانبا اشاره به عوارض قلبی بیماری دیابت‌ گفت: یکی از موضوعات مهمی که باید به آن توجه کرد، گرفتگی عروق کرونر قلب است که این عروق به عضله‌ها خون رسانی می‌کند.

وی ادامه داد: در همه افراد از سن 19 سالگی تصلب شراین‌ یا آترواسکلروز‌ آغاز می‌شود اما در افراد دیابتی این عارضه با سرعت پیش می رود و به جای آنکه پس از چند دهه فرد دچار عارضه قلبی شود در بیماران دیابتی در سنین پایین تر و حتی گاهی در سنین زیر 40 سالگی حمله های قلبی دیده می‌شود.

عضو کلینیک دیابت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: معمولا بیماران دیابتی از فشار خون بالا و چربی خون نیز رنج می‌برند و همین موضوع خطر بروز حمله‌های قلبی را افزایش می‌دهد.عضو کلینیک دیابت علوم پزشکی تهران مصرف آسپرین را برای بیماران دیابتی بالای 50 سال ضروری دانست و گفت: در بیمارانی که یکی از فاکتورهای خطر چون چربی خون فشار خون و استعمال سیگار وجود داشته باشد توصیه می‌کنیم که روزانه یک قرص آسپرین مصرف کنند.

انتهای پیام/

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.