شناسه : 32533798
مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد:

کمتر بیماری پیدا می شود که عارضه ای از چاقی نباشد


مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: چاقی اختلالات و بیماری های بسیاری مثل کمردرد و زانودرد، دیابت نوع دو، بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون بالا و بروز برخی عوارض دیگر مثل اختلالات گوارشی، افسردگی و اختلالات روحی وروانی را به دنبال دارد.

به گزارش یزد آوا، مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد از چاقی به عنوان یکی از چالش های پیش روی مردم جهان یاد کرد و اذعان داشت: متاسفانه چاقی در کشور ما به عنوان یک اختلال تغذیه ای شایع محسوب می شود.

دکتر یوسف نقیایی بیان داشت: طبق آخرین بررسی های انجام شده در استان یزد، چاقی شیوع متوسط60 درصد را نشان می دهد که این رقم در خانم ها بالاتر از آقایان است، البته این آمار شامل اضافه وزن هم می شود.

وی گفت: دلایل مختلفی از جمله بی تحرکی، اختلالات هورمونی، اختلالات روحی روانی برای چاقی در نظر گرفته می شود.

نقیایی اظهار کرد: نکته ای که باید مد نظر داشت این است که چاقی اختلالات و بیماری های بسیاری را هم به دنبال دارد. مهمترین عوارضی که می توان بدان اشاره کرد ناراحتی های استخوانی مانند کمردرد و زانودرد، بروز بیماری های شایع و غیر واگیر مثل دیابت نوع دو، بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون بالا و بروز برخی عوارض دیگر مثل اختلالات گوارشی،افسردگی و اختلالات روحی وروانی است.به طور کلی کمتر بیماری پیدا می شود که عارضه ای از چاقی نباشد و به همین لحاظ گفته می شود چاقی با اکثر بیماری ها در ارتباط است.

وی با اشاره به شیوه های درمان چاقی تاکید کرد: راهکارهای مقابله وپیشگیری از چاقی در سه محور کلی در نظر گرفته می شود. هر راهکاری اگر در این راستا نباشد باید به عنوان یک راهکار اشتباه تلقی شود.

وی در تشریح شیوه های مقابله با چاقی ادامه داد: فعالیت بدنی نقش موثری در کاهش چاقی دارد چرا که به مصرف بیشتر انرژی کمک می کند. همچنین داشتن برنامه غذایی و رژیم غذایی مناسب به عنوان اصلی ترین ومهمترین راهکار باید مد نظر قرار گیرد. باید به یاد داشته باشیم در تعیین رژیم غذایی اولین هدف تامین نیازهای غذایی فرد است و این به معنی نخوردن غذا نیست، بلکه به معنی درست غذا خوردن و به اندازه غذا خوردن است.

نقیایی رفتار درمانی را به عنوان سومین راهکار درمان چاقی بر شمرد و افزود: رفتار درمانی می تواند رفتار درستی جهت تغذیه و پیشگیری از بروز چاقی ایجاد کند.

مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد در پایان با تاکید بر لزوم افزایش سواد سلامت جامعه بیان داشت: چاقی بیماری است که بر خلاف تصور موجود اختصاص به قشر خاصی ندارد و هم در میان افراد ثروتمند و هم افراد فقیرتر جامعه دیده می شود که این به نبود آگاهی کافی باز می گردد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.