شناسه : 23741298
مدیرکل سازمان دامپزشکی استان یزد:

80درصد دام مصرفی یزد خارج از استان تامین می‌شود


مدیرکل سازمان دامپزشکی استان یزد گفت: بالاترین نقدینگی در کشور پس از صنعت نفت مربوط به صنعت طیور است و حفظ این صنعت و سرمایه عظیم کشور به دست دامپزشکی قرار گرفته است.

به گزارش یزد آوا به نقل از  یزدرسا، مدیرکل سازمان دامپزشکی استان یزد صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه یزد به مناسبت روز دامپزشکی با بیان اینکه شهار امسال این سازمان سلامت و توسعه پایدار می باشد، اظهار کرد: توسعه پایدار یعنی تعادل بین جامعه، اقتصاد و محیط زیست می باشد که وقتی به فعالیت های دامپزشکی نگاه می کنیم در می یابیم که سازمان دامپزشکی یکی از زیر ساخت های توسعه پایدار می باشد.

علی اکبر حداد زاده با اشاره به اینکه رکن اصلی جامعه نیروی انسانی است و طبق اعلام سازمان خواربار جهانی 15 درصد انرژی و 25 درصد پروتئین مورد نیاز مردم از طریق منابع دامی تامین می شود، افزود: زمانی که این منابع به صورت فراورده های خام در دسترس مردم قرار می گیرد شرط اول استفاده آن سلامت این فراورده ها می باشدکه در صورت ناسالم بودن می تواند مشکلات زیادی را برای جامعه ایجاد کند.

وی به اهمیت سلامت فراورده های خام دامی اشاره کرد و گفت: فراورده های خام براحتی می توانند انواع بیماری شامل میکروب، ویروس، قارچ و انگل را به افراد جامعه منتقل کند.

دکتر حداد زاده با بیان اینکه 13 درصد اقتصاد کشور مبتنی بر منابع دامی است، اذعان کرد: بالاترین نقدینگی در کشور پس از صنعت نفت مربوط به صنعت طیور است و حفظ این صنعت و سرمایه عظیم کشور به دست دامپزشکی قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: سازمان دامپزشکی کشور از سال 87 وظیفه سلامت روانی جامعه را در دستور کار خود قرار داده و با کنترل در زمینه ای دامی و طیور می توانیم تخریب بر محیط زیست را به حداقل برسانیم.

حداد زاده تصریح کرد: تمام کشتار دام و طیور در استان به صورت کاملا شرعی است و با استقرار روحانیون در کشتارگاه ها ذبح شرعی نظارت می شود.

وی ادامه داد: در سال بر کشتار 304 هزار دام سبک و سنگین و شش میلیون قطعه طیور نظارت انجام می شود که هم سلامتی و هم کشتار شرعی آن تضمین شود و همچنین مراکز عرضه فراورده های خام نیز تحت نظارت می باشند.

مدیرکل سازمان دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه از تشکیل 126 پرونده قضایی برای افراد متخلف در ارائه فراورده های خام ناسالم در سال گذشته خبر داد و گفت: 188 تن فرآورده‌های دامی فاسد در سال گذشته از چرخه تولید فرآورده‌های دامی استان یزد خارج شد.

وی با ابیان این مطلب که در راستای افزایش سطح سلامت جامعه، پیش سردگذاری  بر روی گوشت ها در سطح استان انجام می‌شود، افزود: با توجه به اینکه گوشت تولیدی 24 ساعت در سردخانه نگهداری می‌شود، تاریخ یک روز بعد روی گوشت درج می‌شود و اگر در فروشگاهی گوشت با تاریخ یک روز بعد وجود داشته باشد تخلفی صورت گرفته که شهروندان باید مراتب را به دامپزشکی اطلاع دهند تا با آن فروشگاه برخورد لازم صورت گیرد.

دکتر حداد زاده با بیان اینکه مرغی با عنوان هورمونی نداریم، گفت: مرغ های بالای 2.5 کیلوگرم دیگر بسته بندی نمی شود و مصمم هستیم در آینده بتوانیم مرغی را عرضه کنیم که در روز 42 کشتار شده باشد و وزن بین 900 تا 1400 گرم داشته باشد.

وی در ادامه گفت: دو کشتارگاه دام صنعتی و طیور در استان در دست احداث می باشد و شاهد ارتقاء زیرساخت های کشتارگاه های استان می باشیم  و دیگر دغدغه ای در این زمینه نداریم و باید به سمت صادارت مرغ در استان پیش رویم.

حداد زاده با بیان اینکه 37 مرکز جمع آوری شیر در استان داریم که به طور متوسط 220 هزار تن تولید شیر داریم، افزود: ظرفیت جمع آوری مراکز شیر استان 350 هزار تن در سال می باشد و به طور متوسط سالانه 200 تن شیر از استان خارج می شود.

وی به اهمیت بیماری های مشترک بین انسان و دام اشاره کرد و گفت: با لای 40 درصد از بیماری ها از دام به انسان متقل می شود و بسیار جدی می باشد که در این راستا برای کنترل تب مالت سالانه بیش از 15 هزار دام خونگیری و همچنین 300 هزار راس دام سبک و سنگین مورد واکسیناسیون قرار می گیرند.

مدیرکل سازمان دامپزشکی استان یزد بیان کرد: در دو سال گذشته در استان 280 نفر مبتلا به تب مالت داشتیم ولی اکنون این تعداد به 160 نفر رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته در طرحی 252 دام تب مالتی و در شش ماه نخست سال جاری 39 مورد تب مالتی شناسایی شده و به کشتارگاه برای کشتن اعزام شدند.

دکتر حداد زاده گفت: در این راستا حدود 500 میلیون تومان به دامداران بابت غرامت دام های آلوده بدهکار می باشد و اگر این غرامت به آنها پرداخت نشود دامدار متضرر و در رابطه با تولید به مشکل بر خورد می کنیم.

وی وضعیت استان در زمینه بیماری هاری خوب ارزیابی کرد و گفت: کانون بیماری هاری در پنج سال گذشته در استان به صفر رسیده است و در حالیکه در سال 87 ، 23 کانون بیماری هاری در استان شناسایی شد و در واقع در سال جاری تنها یک کانون هاری در شهرستان خاتم داشته ایم.

حداد زاده با بیان اینکه 80 درصد کشتار دام استان از بیرون تامین می شود، اذعان کرد: با پیش سرد سازی دام بعد از کشتار تب کنگو کنترل شده و به شدت کاهش یافته است.

وی افزود: در سال 94 با معضل تب برفکی روبرو بودیم که در استان 59 کانون شناسایی شد و به دلیل کمبود بودجه واکسن در اختیار دامدار قرار نگرفت ولی در شش ماهه نخست سال جاری تا کنون 300 هزار دام مورد واکسیناسیون قرار گرفته اند.

مدیرکل سازمان دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه سالانه 26 میلیون قطعه جوجه ریزی در استان صورت می گیرد، گفت: میزان طیور در سال 90 حدود 12 درصد بوده که اکنون تلفات آنها به پنج درصد رسیده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته استان یزد در زمینه صادرات 6540 تن فراورده های خام شامل تخم مرغ، پای مرغ، پنجه مرغ و غیره را به کشورهای مانند چین، تایلند و عراق صادر کرده است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.