شناسه : 25101198
گفتگو با معلول موفق یزدی؛

9 سال فعالیت حرفه‌ای در تیم گلبال یزد/ اشتغال، عمده‌ مشکل معلولان یزدی است


حامد علمدار از کم بینایان یزدی است که در زمینه‌های مختلف موفقیت‌های چشمگیری داشته است و ثابت کرده که معلولیت به معنای ناتوانی نیست.

به گزارش یزد آوا؛ اعلام روز جهانی معلولین سوم دسامبر  توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1992 م، بارقه امید تازه‌ای در روح و روان آحاد این جامعه دمیده شد. هدف از برگزاری این روز تعمیم شناخت جوامع و اقشار مردم از نیازها و فعالیت های معلولین و نیز آشنا شدن خود معلولین نسبت به حقوق مادی و معنوی خودشان و راه کار برای رفع موانع و آسیب ها است.

حامد علمدار از کم بینایان یزدی و متولد سال 70 است که با وجود معلولیت، توانسته پله‌های ترقی را طی کند و با موفقیت در تحصیل و کسب مدرک لیسانس روانشناسی در عرصه ورزش نیز موفقیت‌های چشمگیری داشته و ثابت کرده که معلولیت به معنای ناتوانی نیست.

وی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت: تقریبا 9 سال است که به طور حرفه‌ای در رشته ورزشی گلبال که تنها ورزش اختصاصی نابینایان و کم بینایان است فعالیت دارم  که در این مدت توانستیم چند مقام کشوری را کسب کنیم و یک سال در تیم ملی امید گلبال بازی کردم، در اردوی آمادگی تیم ملی حضور داشتم و به تیم ملی گلبال بزرگسالان نیز دعوت شدم.

علمدار علاقه و پشتکار را از عوامل موفقیت خود دانست و افزود: مربی گری تیم گلبال در رده جوانان نیز به عهده داشتم که توانستیم سه مقام سومی را در تیم ملی جوانان کسب کنیم.

وی با بیان اینکه توجه بیشتر اسپانسرها به ورزش معلولان، موجب پیشرفت استان خواهد بود و نتایج خوبی را در پی دارد، به فعالیت خود در زمینه ورزش شنا نیز اشاره کرد و گفت: یک سال در رشته ورزشی شنا فعالیت داشتم که در مسابقات کشوری موفق به کسب دو مدال برنز شدم.

این معلول توانای یزدی عمده مشکل معلولان را اشتغال دانست و ادامه داد: از مسئولان انتظار داریم که به مسئله اشتغال این قشر جامعه توجه ویژه داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌هایشان این موضوع را مدنظر بگیرند تا معلولان بتوانند مانند مردم عادی چرخ زندگی خود را بچرخانند.

وی با بیان اینکه فضاهای شهری باید برای معلولان استان مناسب سازی شود خاطرنشان کرد: معلولان نیز جزیی از جامعه هستند و باید مانند سایر اقشار جامعه بهترین خدمات را دریافت کنند.

علمدار با اشاره به اینکه معلولیت به معنی ناتوانی نیست و تنها محدویت‌هایی را به دنبال دارد، تصریح کرد:  مردم باید نگرش خود را به معلولین تغییر دهند و آنها را قشری از جامعه بدانند و دست کم نگیرند، معلولان نیاز به ترحم ندارند و باید به راحتی در جامعه پذیرفته شوند.

وی عنوان کرد: با وجود اینکه بنده ازدواج کردم و همسرم هیچ گونه معلولیتی ندارد و با توجه به شناختی که داشته، من را انتخاب کرده است، اما باید زمینه تسهیل ازدواج معلولان نیز فراهم شود و به توانایی‌هایی‌ها آنها توجه شود.

انتهای پیام/ف




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.