تمام زوجین یزدی تحت پوشش غربالگری ژنتیک/ رشد جمعیت سالمند استان دو برابر رشد جمعیت است
به گزارش خبرنگار یزد آوا، مدیر کل بهزیستی استان یزد صبح امروز در نشست خبری با موضوع مناسبتهای جهانی مهرماه از جمله روز سالمندان، ناشنوایان، نابینایان و کودکان گفت: معلولیتهای ناشنوایی و نابینایی 26 درصد از معلولیتها در استان را تشکیل میدهد که به دلیل عدم امکان ارتباط بین افراد، شدیدترین نوع معلولیت محسوب میشود و تاثیرات زیادی را به همراه دارد.
جلیل عفتی با بیان اینکه پیشگیری و توانمندسازی و توان بخشی موضوعاتی است که در خصوص معلولیت ناشنوایی دنبال میشود، ادامه داد: در بخش پیشگیری از ناشنوایی دو اقدام مهم در استان انجام شده به گونهای که از این پس ناشنوایان با دریافت خدمات وارد محیط طبیعی آموزش میشوند.
وی با اشاره به انجام غربالگری ناشنوایی افزود: هر کودکی که در استان متولد شود تحت معاینات ناشنوایی قرار میگیرد و اگر دچار نقص شنوایی باشد جهت دریافت خدمات معرفی میشود تا در همان سنین کاشت حلزون برای کودک انجام شود.
تمام کودکان یزدی تحت پوشش غربالگری شنوایی قرار دارند
عفتی با بیان اینکه در سال گذشته 26 کودک شناسایی و اقدامات لازم جهت کاشت حلزون برای آنها انجام شده است، گفت: با اقدامات خوبی که در بحث غربالگری شنوایی صورت گرفته میتوان گفت 99 درصد کودکان تحت پوشش قرار دارند و از غربالگری شنوایی استفاده میکنند.
تمام زوجین یزدی تحت پوشش غربالگری ژنتیک
وی با بیان اینکه مشاوره ژنتیک و انجام آزمایشات آن از دیگر اقدامات این سازمان به شمار میآید، افزود: با همکاری ثبت اسناد و دفاتر رسمی ازدواج هم اکنون تمام زوجین در استان تحت پوشش غربالگری ژنتیک قرار دارند و پس از انجام مشاوره ژنتیک در صورت نیاز آزمایشات ژنتیک انجام میشود تا در صورت وجود زمینهای از بیماری ژنتیک در خانوادههای زوجین، این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
مدیر کل بهزیستی استان یزد با اشاره به اینکه هشت هزار زوج در سال گذشته از خدمات غربالگری ژنتیک بهره بردند، ادامه داد: با نتایج خوبی که در این رابطه در یزد به عنوان اولین استان به دست آمد، این اقدام در برنامه ششم توسعه نیز دیده شده است.
3500 ناشنوا تحت پوشش خدمات بهزیستی
عفتی گفت: سه هزار و 500 ناشنوا تحت پوشش خدمات مستمر بهزیستی قرار دارند که بخشی از آنها از خدمات سمعک و شنیداری استفاده میکنند و هم نیازهای آنها در بخش زبانهای اشاره و آموزشهاس شنیداری از طریق خانه کودک تامین میشود و در موارد نیاز به رابط ناشنوا نیز، این خدمت به آنها ارائه میشود.
20 درصد دانشجویان معلولان استان، ناشنوا هستند
وی با اشاره به خدماتی که کانون ناشنوایان و جامعه معلولان در اختیار معلولان استان قرار میدهد، افزود: 20 درصد دانشجویان معلول استان، ناشنوا هستند که سازمان بهزیستی هزینه تحصیل آنها را متقبل شده است.
رشد جمعیت سالمندی استان دو برابر رشد جمعیت است
عفتی با اشاره به پدیده سالمندی عنوان کرد: در حالی که درصد جمعیت سالمند کشور 9.3 درصد است این میزان در استان یزد برابر با 9.5 درصد اعلام شده که کاهش رشد جمعیت و افزایش متوسط طول عمر از دلایل آن به شمار می آید.
وی با بیان اینکه تقریبا درصد رشد سالمندی در استان دو برابر رشد جمعیت است، تصریح کرد: درصد رشد جمعیت در استان یزد 1.7 درصد است در حالی که جمعیت سالمندی استان 2.5 درصد رشد دارد و پیش بینی میشود در سال 1430، 25 درصد از جمعیت را سالمندان تشکیل دهند.
مدیر کل بهزیستی استان یزد گفت: سالمند شدن جامعه و پدیده سالمندی نیازهایی را به دنبال دارد و باید سالم شدن سالمندی مدنظر قرار گیرد به گونهای که این دوران، پدیده گوشهگیری و غم و ناراحتی نباشد بلکه آغاز دوره جدیدی از زندگی است که این موضوع نیاز به فرهنگ سازی دارد.
50 درصد سالمندان استان بدون همسر هستند
وی ادامه داد: در استان یزد نزدیک به 100 هزار نفر سالمند داریم که تعداد بانوان سالمند از تعداد آقایان بیشتر است و از این جمعیت 50 درصد بدون همسر و قریب به 13 درصد از آنها به صورت کاملا تنها و بدون هیچگونه حمایتی زندگی میکنند که باید برای این مسئله برنامهریزی صورت گیرد.
عفتی با بیان اینکه 50 مرکز شبانهروزی، روزانه، ویژیت د رمنزل و ... خدمات مختلفی را به سالمندان ارائه میکنند ادامه داد: با این حال برنامهها و خدمات ارائه شده جوابگوی نیاز سالمندان نیست و باید در جامعه فرهنگی ایجاد کنیم که سالمندان در این دوران از نظر بهداشت روان دچار آسیب نشوند چرا که درصد افسردگی سالمندان ما بالاتر از نرم جامعه است و مهمترین دلیل آن تنهایی است.
وی همچنین با اشاره به نامگذاری 15 تا 21 مهرماه به نام هفته کودک و شعار این هفته با عنوان «هر کودک نشانه خداست»، گفت: کودکی دوران حساسی است و با خدماتی که در این دوران کودک دریافت میکند زیرساختهای آینده تامین میشود، تاثیرات بسیاری از عادات رفتاری، اختلالات و بیماریهایی که در این دوران اتفاق میافتد در طول عمر باقی میماند و بنابراین باید به نیازهای کودک در این دوران توجه شود.
مدیر کل بهزیستی استان یزد با بیان اینکه بازی کردن نیاز اساسی در کودک است، ادامه داد: تاکید بر این است که مهدکودکها محیط بهداشتی سالم را برای بازی بچهها باشند تا بتوانند با هم سن خود بازی کنند و شرایط رشد مغزی و فکری برای آنها فراهم شود ضمن این که میتواند با آموزشهایی متفاوتی همراه باشد.
وجود 300 مهدکودک در استان یزد
وی اعلام کرد: در استان یزد حدود 300 مهدکودک شامل مهد روستاها و مهد کودکهای شهری وجود دارد که قریب به اتفاق آن غیر دولتی هستند و 10 هزار و دویست کودک را تحت پوشش قرار دادند و تقریبا 800 مربی در این مهدکودکها با کودکان کار می کنند.
عفتی با اشاره به ارائه غذای گرم و مهد روستاهای استان در مناطق حاشیهای ادامه داد: کودکان در مهد روستاها از یک وعده غذای گرم بهره مند می شوند که چند سالی است که بهزیستی این موضوع را اجرایی کرده است و سال گذشته دو هزار و 500 کودک از این برنامه غذایی بهره مند شدند.
وی ادامه داد: همه کودکان در مهدکودکها تحت معاینات بیناییی برای پیشگیری از تنبلی چشم قرار دارند، غربالگری شنوایی برای آنها انجام میشود و همچنین به منظور ارزیابی سلامت کودکان در محیطهای مهد کودک غربالگری اوتیسم برای آنها شروع شده که از طریق مربیان انجام میشود و ارزیابی رشد نیز برای آنها صورت میگیرد.
وجود 3500 نابینا در استان
مدیر کل بهزیستی استان یزد همچنین با اشاره به اینکه تقریبا 13 درصد از معلولین استان شامل سه هزار و 500 نفر را نابینایان تشکیل میدهند، افزود: عوامل ژنتیکی و غیر ژنتیکی در کم بینایی و نابینایی موثر است و سازمان بهزیستی فعالیت پیشگیرانهای را در بحث آگاه سازی از مواردی که موجب آسیب بینایی میشود را در بحث ژنتیک مورد توجه قرار داده است.
انجام تحقیقات در استان یزد جهت شناسایی عوامل نابینایی
عفتی عنوان کرد: در موضوع اختلالات شبکیه چشم مطالعه تحقیقاتی روی شناسایی ژنهایی که موجب نابینایی و کم بینایی میشود با کمک دانشگاه علوم پزشکی انجام گرفته و همچنین بررسی تمامی بیماریهای وراثتی شبکیه چشم که به بررسی ژنهای شایع میپردازد نیز در استان شروع شده است.
وی با اشاره به فعالیت خوب کانون نابینایان افزود: فعالیتهای ورزشی و اجتماعی این کانون نیز بسیار فعال است که یکی از ابزار توانمندسازی معلولین محسوب میشود و بحث روز ملی پاراالمپیک نیز همین هدف را برای معلولان دنبال میکند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- ۲۰ درصد مراجعین بهزیستی یزد اتباع بیگانه هستند/ بهرهمندی ۳۰ هزار معلول از خدمات بهزیستی یزد
- عدم تخصیص بودجه، مانع اصلی اجرای قانون جامع حمایت از معلولان است
- بزرگترین مشکل روشندلان یزدی نگاه غلط مسئولان به آنهاست
- یزد در آستانه قرارگیری در جمع استانهای سالمند کشور/ کرونا بیش از 60 درصد مهدهای کودک استان را غیر فعال کرد
- سالمندی یک سوم جامعه در سه دهه آینده/ با روند جمعیتی فعلی چه کسی نیازهای نظام اجتماعی را تامین میکند؟
- بیش از 700 زوج در استان یزد متقاضی فرزندخواندگی هستند
- پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با اقدامات فراقوهای محقق میشود
- مسئولان استان یزد حقوق سه درصدی معلولین را اجرا کنند
- مسئولان معلولان را باور داشته باشند/ حفظ کل قرآن مجید بزرگترین آرزویم است
- هشدار؛ حرکت یزد به سمت پیری/9.5 درصد یزدیها، سالمند هستند
- بیش از 2 هزار معلول یزدی در انتظار خانهدار شدن
- ساماندهی 224 کودک خیابانی در يزد از ابتداي پارسال
- پيشگيری از تولد 600 کودک معلول در يزد
- 9 سال فعالیت حرفهای در تیم گلبال یزد/ اشتغال، عمده مشکل معلولان یزدی است
- 70 درصد کودکان خیابانی استان یزد اتباع بیگانه هستند/ بهرهمندی 100 کودک خیابانی از بستههای حمایتی
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|