بزرگترین مشکل روشندلان یزدی نگاه غلط مسئولان به آنهاست
به گزارش یزد آوا، روز 15 اکتبر برابر با 24 مهر ماه روز جهانی «عصای سفید» یا روز جهانی «ایمنی نابینایان» نامگذاری شده است و اﯾﻦ روز ﺟﻬﺖ اﻫﻤﯿﺖ ﺑﻪ روﺷﻨﺪﻻن، ﺗﻮﺟﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ ﻣﺸﮑﻼت آﻧﻬﺎ و اﯾﺠﺎد ﻣﺤﯿﻂ ﻫﺎی ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن از ﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ اﺳﺖ.
به همین مناسبت، یزد آوا گفتگویی با محمد مهدی زارع شحنه از روشندلان و کم بینایان یزدی دارد. وی که 40 سال سن دارد و دارای دو فرزند است. مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را در رشته اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گذرانده و اکنون دانش آموخته دکترای اقتصاد از دانشگاه یزد و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور است.
زارع شحنه در گفتگو با یزد آوا در خصوص محدودیتهایی که نابینایان با آن مواجه هستند، گفت: واقعیت این است که نابینایی بسیاری از مسائل و محدودیتها را در زمینههای مختلف به وجود میآورد و فرد برای انجام هر کاری با یک سری محدودیتها مواجه است اما انسان اگر بخواهد در زندگی موفق شود و حرکت رو به جلویی داشته باشد باید محدودیتها را کنار زده و با امید به آینده برای رسیدن به هدف تلاش کند.
وی با بیان اینکه محدودیتهای موجود نباید فرد را سرخورده و ناامید کند و از کار و تلاش دست بردارد، ادامه داد: کم بینایی و مشکلاتی که داشتم من را از خیلی چیزها باز میداشت و با اینکه به بسیاری از فعالیتهایی که دوستان و هم سن و سالانم انجام میدادند مانند فوتبال، دوچرخه سواری و ... بسیار علاقمند بودم نمیتوانستم آنها را انجام دهم اما با علاقهای که به درس خواندن و مطالعه داشتم بهترین راهی که برای روشنتر شدن آیندهام دیدم ادامه تحصیل در رشته مورد نظر و دانشگاههای معتبر بود و تمام انرژی خودم را صرف درس خواندن کردم.
این روشندل یزدی عنوان کرد: با اینکه والدینم افراد تحصیلکردهای نبودند اما پدرم به تحصیل فرزندان خود اهمیت زیادی میداد و من را در زمینه ادامه تحصیل بسیار تشویق میکرد از طرفی از برادر بزرگترم نیز الگوبرداری میکردم و چون با چهار سال اختلاف سن معمولا یک پایه تحصیلی از من بالاتر بود با نگاه به پیشرفت او، به درس خواندن علاقمند تر میشدم و حرکت رو به جلویی داشتم.
زارع ادامه داد: تشکل جامعه نابینایان استان یزد نیز محیطی بود که در نوع نگاه من به زندگی و کسب موفقیت تاثیر بسیار زیادی داشت، همچنین تحصیل در دانشگاه علامه طباطبایی و برخوردار شدن از اساتید مطرح و دانشجویان موفق نیز تاثیر بسزایی در موفقیتم در تحصل و زندگی داشت.
وی بزرگترین مشکل نابینایان در استان را نگاه غلط مسئولان به جامعه روشندلان دانست و گفت: مدیران و مسئولان یک سازمان و اداره وقتی با یک روشندل به عنوان ارباب رجوع یا جویای شغل مواجه میشوند نگاه غلطی به او دارند و با این نگاه غلط نمیتوان انتظار داشت اقدامی از سوی آنها برای نابینایان صورت گیرد.
این روشندل موفق یزدی ادامه داد: نگاه مردم و با نگاه مدیران و مسئولان به جامعه نابینا نباید ترحم آمیز و یا مبالغه آمیز باشد، بلکه باید نگاه واقع گرایانه داشته باشند که هم محدودیتهای روشندلان و هم قابلیتهای آنها را ببیند. چنانچه این نوع نگاه واقع گرایانه وجود داشته باشد میتواند اقدامات خوبی برای حمایت و حل مشکلات روشندلان انجام داد.
زارع با اشاره به دلسردیهایی که ممکن است فرد در طول زندگی با آن مواجه شود در توصیه به روشندلان یزدی گفت: این طبیعی است که یک فرد با توجه به شرایط، محدودیتها و مشکلاتی که دارد گاهی اوقات دچار ناامیدی و دلسردی شودو من نیز دائما فردی پویا و خوشحال نبودم و به خاطر مشکلات بینایی و سایر مسائل دچار ناراحتی شدم اما این موارد نباید غالب بر زندگی و سد راه پیشرفت انسان شود، انسان باید با تلاش و کوششی که دارد برای رسیدن به اهداف خود قدم بردارد و مطمئنا خداوند هیچ تلاشی را بی نتیجه نخواهد گذاشت.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|