ساماندهی 224 کودک خیابانی در يزد از ابتداي پارسال
به گزارش یزد آوا؛ يزد به عنوان يكي از شهرهاي صنعتي كشور، اين روزها با پديدهي رو به گسترش کودکان خیابانی مواجه است، پديدهاي كه تعداد زيادي از سرمايههاي آينده جامعه را در معرض انواع آسیبهای اجتماعی قرار داده و خسارات جبران ناپذيري را به دنبال خواهد داشت.
نابسامانی و آشفتگی محيط خانواده، محرومیت از آموزش و بهداشت، زندگی خیابانی، نبود فرصت و امکانات برای بهرهبردن از دوران کودکی، ظلم و تبعیض در محیط کار، تنها بخشي از مشكلات و آسيبهايي است كه اين كودكان در زندگي خياباني خود متحمل ميشوند.
اين كودكان که عمدتاً به کارهای همچون تکدیگری، جمعآوری ضایعات و دستفروشی مشغول هستند، اين روزها به راحتي در سطح معابر، تقاطعها يا در مراكز درماني شهر تردد دارند و به رغم گلايههاي فراوان شهروندان، متوليان امر توجه آنچناني به اين رفع اين پديده زشت اجتماعي ندارند.
البته براساس دستورالعمل اجرایی و مصوبه هیئت وزیران در سال 84، ساماندهی کودکان کار و خیابانی به صورت مشارکتی با همکاری 13 دستگاه انجام میشود ولي به نظر ميرسد نبود اين همكاري عامل اصلي وجود چنين وضعيتي در شهر باشد.
«محبوبه داورانی» کارشناس مسئول امور آسیبدیدگان اجتماعی اداره كل بهزيستي استان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا - منطقه یزد، در اين باره اظهار ميكند: نيروي انتظامي و شهرداری متولی اصلی جمعآوری كودكان خياباني و متكدي از سطح شهر هستند ولي پس از پذيرش عمده كار اجرايي برعهده بهزيستي است.
به گفته وي، از اول فروردین تا نیمه اسفندماه سال گذشته، 161 کودک كار و خیابانی و از نيمه اسفندماه 95 تا پایان فروردین ماه 96 نیز تعداد 63 نفر کودک توسط يك مركز روزانه و يك مرکز شبانهروزي ساماندهی کودکان خیابانی و کار بهزيستي استان تحويل گرفته و پذیرش شدهاند .
داورانی خاطرنشان ميكند: عمده کار مرکز روزانه كودكان خياباني اداره كل بهزيستي استان كه جنبه اقامتي نيز ندارد، ایجاد ارتباط با خانوادههای اين کودکان براي فراهم كردن زمينه بازگشت آنها به خانوادههاست ولي در صورت عدم موفقيت، كودك را به مرکز شبانهروزی ارجاع ميدهند.
وي با اشاره به اين كه اكثر اين كودكان غيربومي استان هستند، عنوان ميكند: غالباً کودکان جمعآوری شده از سطح خیابانها به خانوادههایشان بازگردانده میشوند و حتي اگر خانواده از لحاظ مالی مشکل داشته باشد، كمك هزينهاي نيز از سوي بهزيستي به صورت ماهيانه به خانواده آنها پرداخت ميشود ولي برخي از اين كودكان نيز بدسرپرست و خانوادههاي آنها از صلاحيت لازم براي نگهداري از اين كودكان محروم هستند.
داوراني به پذيرش اين كودكان با صدور مجوز قضایی اشاره و در مورد خدمات ارائه شده به اين كودكان در مراكز ساماندهي ياد شده، تصریح ميكند: خدمات مشاورهای و مددکاری، خدمات درمانی، انتقال کودک به خانواده یا یکی از مراکز شبه خانواده بهزیستی و پیگیری وضعیت کودک پس از ترخیص از جمله اقداماتی است که توسط اين دو مرکز براي اين كودكان انجام ميشود .
اين كارشناس مسئول از عمده مشکلات طرح ساماندهي كودكان كار و خياباني را پذیرش كودكان اتباعبيگانه فاقد هویت و مشکلات موجود در هنگام ترخیص این کودکان، همچنين عدم امکان پذیرش اتباع بیسرپرست یا بدسرپرست در مراکز دائم و شبه خانواده بهزیستی، تجمّع اتباع در مرکز و مشکل مزاحمت برای همسایگان مجاور مرکز، عنوان ميكند.
وي در اين باره ميگويد: بعضی از کودکان افغانی به اداره اتباع ارجاع داده میشوند و موضوع از طریق آنها پیگیری میشود اما از آن جا که اداره اتباع محلی برای نگهداری کودکان ندارد با هماهنگیهایی که با مسئولان قضایی انجام ميشود، کودکان اتباع نیز در مرکز نگهداری کودکان پذیرش میشوند .
داوراني از دیگر مشکلات اين حوزه نيز به مشکل ترخیص کودکان دارای هویت جعلی و سرقتی، همچنين مشکل کمبود بودجه و پرسنل به دلیل حجم کودک پذیرش شده در مراکز و ارجاع کودکان معلول ذهنی یا معتاد به مرکز ساماندهی کودکان خیابانی اشاره ميكند.
اين كارشناس مسئول در پايان نيز معتقد است كه ساماندهي كودكان خياباني و كودكان كار نيازمند عزم جدي و همكاري همه دستگاههاي مرتبط با اين موضوع است و يك يا چند دستگاه به تنهايي از عهده آن برنخواهند آمد.
انتهای پیام/
ایسنا
مطالب مرتبط:
- 70درصد کودکان خیابانی در یزد از اتباع بیگانه هستند
- افزایش کودکان کار و خیابانی در یزد/ نگهداری و جمعآوری کودکان خیابانی دغدغه مسئولان استان
- آغاز اجرای طرح مشاوره رایگان ژنتیک پیش از ازدواج در سراسر استان یزد
- مرکز روزانه نگهداری کودکان خیابانی یزد راهاندازی میشود
- 1500 زوج یزدی از مشاوره رایگان ژنتیک استفاده کردند/ دریافت هزینه برای مشاوره غیر قانونی است
- بهرهبرداری از بیش از 200 واحد مسکونی مددجویان بهزیستی در ایام دههفجر
- بیش از 2 هزار معلول یزدی در انتظار خانهدار شدن
- هشدار؛ حرکت یزد به سمت پیری/9.5 درصد یزدیها، سالمند هستند
- تمام زوجین یزدی تحت پوشش غربالگری ژنتیک/ رشد جمعیت سالمند استان دو برابر رشد جمعیت است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|