آب خلیج فارس سال 1400 به یزد میرسد/ فراخوان جلب مشارکت بخش خصوصی برای انتقال آب از دریای عمان
سید ابوالفضل موسوی بیوکی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص خط سوم انتقال آب به یزد گفت: خط سوم، خط انتقال آب از خلیج فارس است که بخش خصوصی آن را انجام میدهد و سه تا صنعتهای بزرگ یزد و کرمان با هم در این زمینه همکاری میکنند.
وی ادامه داد: ظرفیت خط انتقال آب از خلیج فارس 350 میلیون مترمکعب است که 78 درصد آن، سهم استانهای کرمان و هرمزگان و 22 درصد آن سهم چادرملوی یزد است، منتها مطالعات زیست محیطی بندرعباس نشان میدهد که به عدد برداشت 350 میلیون مترمکعب به سختی خواهد رسید و در نتیجه میزان آبی که به یزد از این خط انتقال مییابد قابل توجه نیست.
نماینده مردم یزد و اشکذر مجلس با بیان اینکه در منطقه دریای خلیج فارس نقطه دیگری برای برداشت آب وجود ندارد، ادامه داد: پیشرفت فیزیکی خط انتقال خلیج فارس اکنون به 60 درصد رسیده است و امیدواریم تا پایان امسال آب شیرین در خط قرار بگیرد که نهایتا آب به گلگهر سیرجان میرسد و چون فعلا خطوط آن هنوز اجرا نشده است بیشتر از این امکان انتقال آب نیست .
موسوی افزود: آب انتقالی از خلیج فارس بعد از گلگهر سیرجان به مس سرچشمه میآید و مرحله سوم آن انتقال به یزد است که احتمالا تا سال 1400 طول میکشد و زمانبندی آن از این زمان زودتر نخواهد بود.
وی با بیان اینکه برداشت آب از آبهای آزاد دریای عمان چهارمین خط انتقال آب است، گفت: میزان برداشت آب از دریای عمان نکته مهمی است که باید در این زمینه به آن توجه میشد که براساس سند آمایش استان و سناریوهایی که مشخص شده بود نهایتا با اجماعی که سازمان مدیریت و برنامهریزی، سازمان صنعت معدن و آب منطقهای استان به آن رسیدند میزان برداشت آب از دریای عمان 500 میلیون مکعب در سال مشخص شد.
موسوی گفت: با پیگیری انجام شده بعد از چند جلسه اولین تخصیص دولت دوازدهم به استان یزد با 250 میلیون مترمکعب در سال برداشت آب از دریای عمان در مرحله اول بود و در حال حاضر در مرحله آماده سازی اعلام فراخوان توسط آب منطقهای استان هستیم تا فراخوان اعلام شود و بخش خصوصی در این زمینه اقدام کند.
وی با بیان اینکه مباحث مربوط به انتقال آب به استان تحت نظر شورای مشورتی آب در استان یزد انجام میشود، ادامه داد: آب دریای عمان برای انتقال به یزد، باید از استانهای سیستان بلوچستان، کرمان و هرمزگان عبور کند و تجربه نشان داده است اگر مشکلات این استانها حل نشود انتقال آب برای یزد امکانپذیر نیست.
نماینده مردم یزد و اشکذر عنوان کرد: استان سیستان و بلوچستان واقعا برای انتقال آب از دریای عمان نسبت به یزد اولویت دارد چرا که هم اکنون حدود 50 تا 60 هزار نفر ار این استان به یزد مهاجرت کردهاند و در صورت تامین نشدن آب آنها، سیل مهاجرت از این استان بیشتر میشود ضمن اینکه امنیت شهرهای ما نیز زیر سوال میرود بنابراین استان سیستان برای انتقال آب اولویت دارد.
موسوی افزود: در کمیته آب و فاضلاب کشور که با حضور مسئولان مربوطه و استانداران استانهای شهری کشور تشکیل شد 750 میلیون متر مکعب در سال به نسبت مساوی برای سه استان شرقی کشور نسبت داده شده که البته اولین تخصیص به میزان 250 میلیون مترمکعب را یزد گرفت.
موسوی با اشاره به اقدامات از پیش انجام شده در این زمینه گفت: تا قبل از فراخوان، دو شرکت در زمینه انتقال آب از دریای عمان اقدام کرده بودند، مثل کوثر که ماهیت تشکیل آن تامین منابع مالی برای انتقال آب استان یزد است و شرکت دوم که به تلاش تعدادی صنعتگران و سرمایه گذاران استان با عنوان شرکت انتقال آب پارس تشکیل شد و جلسات این شرکت مرتب تشکیل میشود.
وی ادامه داد: شرکت انتقال آب پارس مصمم است با هماهنگی های انجام شده با استان سیستان و بلوچستان نسبت به استقرار آب شیرین کن در کنار دریای عمان و تامین آب شرب برای مردم این منطقه اقدام نماید و پس از رفع نیاز استان سیستان و بلوچستان نسبت به انتقال آب به یزد نیز اقدام نمایند که این مجموعه نیز مطابق با قانون در فراخوان آب منطقه ای شرکت خواهند نمود و مراحل کار را از آن طریق هم پیگیر خواهند شد .
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس گفت: برای انتقال آب از دریای عمان میتوانیم هم از مسیر خط انتقال آب از خلیج فارس که بستری آماده است استفاده نماییم و هم از خطوط شرق کشور که قرار است آب را به استان خراسان جنوبی انتقال دهد که هر دو مساله در دست مطالعه است .
وی تصریح کرد: نکته دیگری که به عنوان خط پنجم در حوزه آب در حال پیگیری است تامین آب برای یزد و کرمان توامان با هم است که صرفا در این حوزه اشتراک با استان کرمان داشته باشیم و خط انتقال آب برای استانهای یزد و کرمان توام با هم به غیر از خطوط فعلی است.
انتهای پیام/
تهیه و تنظیم: فاطمه عبدلی
مطالب مرتبط:
- زنده نگهداشتن یاد دفاع مقدس از وظایف ملت ایران است/ پس از سالها خط دوم انتقال آب به یزد تنها 20 کیلومتر پیشرفت دارد!
- چند نکته در مورد پروژه انتقال آب خلیج فارس به یزد
- خسارت یک میلیاردی به خط انتقال آب به استان یزد در کمتر از یک ماه
- هجوم مجدد به خط انتقال آب یزد
- بودجه سال 98 وضعیت خط دوم انتقال آب به یزد را مشخص میکند
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|