شناسه : 32609947

چند نکته در مورد پروژه انتقال آب خلیج فارس به یزد


چه مقدار آب انتقالی از خلیج فارس سهم یزد خواهد شد؟ این مقدار صرف شرب می شود و یا فقط کاربرد صنعتی دارد؟ اصلاً آیا انتقال آب چاره حل مشکل کم آبی یزد است؟ هزینه این پروژه چطور تامین می شود؟

به گزارش یزد آوا، با توجه به داغ شدن بحث انتقال آب به یزد، سوالات بسیاری در ذهن مردم شکل گرفته است. سوالاتی نظیر اینکه چه مقدار آب انتقالی از خلیج فارس سهم یزد خواهد شد؟ این مقدار صرف  شرب می شود و یا فقط کاربرد صنعتی دارد؟ اصلاً آیا انتقال آب چاره حل مشکل کم آبی یزد است؟ هزینه این پروژه چطور تامین می شود؟

 

تمام منابع مالی بر عهده سرمایه گذار خصوصی است

رضا اردکانیان وزیر نیرو درباره طرح انتقال آب خلیج فارس به استان‌های یزد و کرمان گفت: طرح انتقال آب از خلیج فارس تنظیم شده که مطابق آن، شرکت تامین انتقال آب خلیج فارس به عنوان سرمایه گذار خصوصی عهده دار اجرای آن شده است.

وی همچنین عنوان کرد: تأمین بخشی از آب و سهم شرکت‌ها از جمله شرکت گل گهر، مس ایران، چادر ملو و بخش های مصرف شرب آب تعیین و مجموعه آن 350 میلیون متر مربع در سال مشخص شد. همچنین فاز اول طرح انتقال آب، نمک زدایی 150 میلیون متر مربع در سال انجام می شود.

عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: در فاز دوم نیز برداشت و نمک زدایی 200 میلیون متر مربع در سال خواهد بود و مطابق دستور العمل مشخص شده، مجوز برداشت آب در فاز یک از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست صادر شده و از برداشت و نمک زدایی 150 میلیون مترمربع آب، 50 میلیون متر مربع به آب شرب استان های کرمان، یزد و هرمزگان اختصاص خواهد یافت.

اردکانیان در خاتمه تصریح : تمام منابع مالی مورد نیاز برای انتقال آب خلیج فارس به استان کرمان و یزد بر عهده سرمایه گذار خصوصی است و دولت هیچ منبع مالی را برای آن در نظر نخواهد گرفت.

 

سهم یزد از طرح 350 میلیونی چقدر است؟

"سید ابوالفضل موسوی بیوکی" نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی  در توضیحات خود پیرامون بازدید از  خط سوم انتقال آب خلیج فارس به استان یزد بیان داشت: طرح فعلي باظرفيت ٣٥٠ ميليون مترمكعب درسال است که اگر طرح تکمیلی آن انجام شود ظرفیت به ۵۰۰ میلیون متر مکعب در سال می رسد.

وی افزود: از اين حجم آب ابتدا سهميه استان هرمزگان داده ميشود كه حداقل ٥٠ ميليون مترمكعب درسال است و ۱۰ تا ۲۰ میلیون متر مکعب در سال نیز سهمیه روستاهای در مسیر است و مابقی آب، فقط ۲۲ درصد آن سهم چادرملو می باشد که به یزد می رسد  این توزیع بر اساس ۳۵۰ میلیون متر مکعب در سال است.

 

انتقال آب کافی نیست

سید مجید میررکنی، استادیار بخش فیزیک فضا دانشگاه یزد با بحرانی خواندن وضعیت مصرف آب در یزد بیان داشت: در صورتی که الگوی مصرف آب را تغییر ندهیم متاسفانه در آینده نزدیک شاهد یزد بدون شهروند خواهیم بود اما تغییر الگوی مصرف در کشاورزی، صنعت و شرب میتواند به حفظ و بقای یزد کمک کند.

طرح انتقال آب را راه حلی مقطعی دانست و تاکید کرد: با توجه به مرگ بخش عمده آبخوان های استان انتقال آب امری اجتناب ناپذیر است، اما اگر تغییر الگوی مصرف را رعایت نکنیم در واقع فقط زمان واپاشی  را کمی به عقب خواهیم انداخت.

میر رکنی افزود: لازم است توجه داشته باشیم «تغییر الگوی مصرف آب» با «مدیریت مصرف آب» کاملا متفاوت است. در مدیریت مصرف آب  تغییر در کشاورزی، صنعت و شرب خیلی مد نظر قرار نمیگیرد. اما تغییر در کشاورزی، صنعت و شرب نقش اساسی در تغییر الگوی مصرف آب بازی میکند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر، در عرصه صادرات و واردات "آب مجازی" عامل اصلی است. آب مجازی یعنی این که برای تولید یک هندوانه یا یک لیتر شیر گاو به طور تقریبی به 400 لیتر آب نیاز است. چه نیازی است استانی که به شدت خشک است کشاورزی و صنایعش بیشترین مصرف آب مجازی را داشته باشد؟ به بیان دیگر چه نیازی است که آب و خاک را صادر کنیم؟

انتهای پیام/
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.