شناسه : 26749647
مدیرعامل سازمان آتش نشانی یزد:

آتش نشانی توان برخورد قهری با متخلفین را ندارد


مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی یزد گفت: بازدید از ساختمان های مراکز آموزشی، درمانی، پاساژها، بازارها و ... که ریسک خطر بالایی دارند در یزد از بیش از دو سال پیش آغاز و موارد نقض به صاحبان آن‌ها اعلام شده است.

به گزارش یزد آوا، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی یزد در گفتگو با یزدرسا در خصوص شناسایی ساختمان هایی که از نظر ایمنی مشکل دارند گفت: بازدید از ساختمان های مراکز آموزشی، درمانی، پاساژها، بازارها و ... که ریسک خطر بالایی دارند در یزد از بیش از دو سال پیش آغاز شده و موارد نقض به صاحبان آن‌ها اعلام شده است.

سید عباس میرشمسی افزود: در خصوص ساختمان‌های در حال احداث نیز شهرداری برای دادن پایان کار به آن‌ها از آتشنشانی استعلام می‌گیرد و آتشنشانی نیز پس از بررسی موارد مشخص شده گواهی تایید را برای ساختمان صادر می‌کند؛ تا زمانی که موارد ایمنی رعایت نشده باشد به هیچ عنوان گواهی داده نمی‌شود.

وی در خصوص برخورد با صاحبان ساختمان‌ها و بناهایی که به اخظارهای آتشنشانی توجه لازم را ندارند گفت: برخی از صاحبان و مسئولین این ساختمان‌ها خطرات را جدی گرفته و موارد ایمنی را رعایت کرده و برخی نیز به آن بی‌توجه بوده‌اند؛ آتشنشانی ضابط ایمنی است و ضابط قضایی نیست و نمی‌تواند اقدام قهری با متخلفین داشته باشد و نه قانون این وظیفه را برای آن پیش‌بینی کرده و نه برخورد با آن‌ها در توان آتشفشانی است.

بازدید از  هزار و 500 ساختمان توسط آتشنشانی

میرشمسی با بیان این که بازدید از ساختمان‌های پرخطر در دستور کار آتشنشانی قرار دارد اظهار داشت: در دو سال گذشته، بیش از یک هزار و 500 ساختمان اعم از مسکونی، تجاری، اداری و ... مورد بازدید قرار گرفته و خوشبختانه آتش‌نشانی در این زمینه پیش قدم بوده است اما در رعایت موارد ایمنی، مشارکت شهروندان بسیار مهم است و خود مردم هستند که باید موارد ایمنی را رعایت کنند.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی یزد  با اشاره به دستورالعمل حفاظت ساختمان در مقابل حریق گفت: طبق این دستورالعمل و قانون، سازمان آتشنشانی یک سازمان پشتیبان است به این معنی که اگر ساختمانی دچار حادثه و حریق شد، خود مردم با آموزش‌هایی که از قبل دیده‌اند و با استفاده از سیستم‌ اطفای حریق و ایمنی ساختمان باید کار اطفای حریق را انجام دهند و از گسترش حریق جلوگیری کنند تا آتشنشانی به عنوان یک مکمل و پشتیبان به محل حادثه برسد.

میرشمسی با بیان این که در احداث هر ساختمانی باید تجهیزات مقابله با حریق مانند سیستم‌های اعلام و اطفای حریق و شبکه‌های آب لحاظ شود؛ اظهار داشت: اصولا در اطراف مجتمع‌های آپارتمانی زمین‌های آزادی وجود دارد که صاحبان آپارتمان‌ها بعد از گرفتن پایان کار از شهرداری، تغییراتی را در آن ایجادمی‌کنند به طور مثال اقدام به احداث به فضای سبز و ساخت سردر و ... می‌کنند که مانع از ورود و پهلوگیری ماشین‌های سنگین آتشنشانی و نردبان‌های آتشنشانی هنگام وقوع حادثه می‌شود.

ضرورت همکاری دستگاه‌های مختلف برای جلوگیری از تکرار حادثه پلاسکو

وی با بیان ضرورت مشارکت همه دستگاه‌ها و نهادها در بحث رعایت موارد ایمنی گفت: در خصوص رعایت نکات ایمنی در مغازه‌ها و پاساژها اتاق اصناف بسیار می‌تواند کمک کند به این صورت که کسبه را در زمان اخذ و تمدید پروانه کسب ملزم به رعایت موارد ایمنی در مغازه و گرفتن استعلام از آتشنشانی کند.

میرشمسی تاکید کرد: با همکاری سازمان‌های مختلف اهرم‌های فشار متعددی وجود خواهد داشت تا بدون ورود دستگاه‌های قضایی مشکل عدم رعایت نکات ایمنی و خطر ساز را در شهر حل کرد در این صورت مردم خود به خود ملزم به رعایت موارد ایمنی می‌شوند.

وی اظهار داشت: در بحث ساخت و ساز و ایمنی ساختمان‌ها چندین دستگاه و حتی دادگستری باید همکاری کنند تا مشکل رفع شود و اقدامات یک یا دو سازمان فایده ای ندارد باید همه کمک کنند  تا اتفاقی که در حادثه پلاسکو تهران رخ داد تکرار نشود.

انتهای پیام/ق




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.