شناسه : 29496128
نگاهی به تفاوت واکنش‌ها به حادثه ساختمان پلاسکو و برج گرنفل

سیاسی‌بازی‌های یک جریان سیاسی خاص و هزینه‌ای که از جیب مردم پرداخت می‌شود


جریان‌های سیاسی در انگلیس با وجود آنکه صادق خان شهردار لندن مسلمان هم هست، اما هیچ‌گاه به مانند اصلاح‌طلبان ایران، در جریان حادثه به انتقام سیاسی از شهردار نپرداختند و تمرکز خود را بر روی اصل رخداد و کمک به آسیب‌دیدگان گذاشتند.

یزد آوا به نقل از یزدرسا؛ بازی‌های سیاسی و قضاوت بر اساس اغراص سیاسی از مشکلات اساسی برخی جریان‌های سیاسی کشور است که البته قربانی اصلی آن مردم هستند و ضربه نهایی این نوع رفتارها به منافع ملی وارد می‌شود. این واقعیتی است که در رخدادهای مختلف به ویژه در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم. به عنوان مثال، حادثه آتش‌سوزی و ریزش ساختمان پلاسکو در تهران یکی از نمونه‌های این مسئله است.

در جریان حادثه پلاسکو در شرایطی که بخشی از مردم و آتش‌نشانان زیر آوار بودند، اما یک جریان سیاسی از همان ابتدای وقوع حادثه، بهره‌برداری سیاسی از این حادثه را آغاز کرد و بدون توجه به اوضاعی که برای تعدادی از هم‌وطنان به وجود آمده بود، به پمپاژ اهداف سیاسی مورد نظر خود در جامعه پرداخت.

این رویکرد در حالی است که، واکنش جریان‌های سیاسی انگلیس نسبت به رخدادی مشابه و آتش‌سوزی ساختمان گرنفل، هیچ شباهتی با واکنش‌های اصلاح‌طلبان ایران نداشت. جریان‌های سیاسی در انگلیس با وجود آنکه صادق خان شهردار لندن مسلمان هم هست، اما هیچ‌گاه به مانند اصلاح‌طلبان ایران، در جریان حادثه به انتقام سیاسی از شهردار نپرداختند و تمرکز خود را بر روی اصل رخداد و کمک به آسیب‌دیدگان گذاشتند. تفاوت برخورد حادثه پلاسکو در تهران و گرنفل در لندن به قدری بود، که با موج واکنش‌های کاربران در شبکه‌های اجتماعی همراه شد.

علی علیزاده کارشناس بی‌بی‌سی ساکن لندن در صفحه توئیترش نوشت: در این لحظات اضطراری، حتی نژادپرستان و مسلمان ستیزان لندن خواهان استعفای فوری شهردار مسلمان نیستند. جناحی کردن بلافاصله پلاسکو شرم‌آور بود.

‏یکی از فعالان رسانه‌ای نیز با مقایسه کاربری دو ساختمان پرداخت و نوشت: آتش‌‌سوزی گرنفل با آتش‌سوزی پلاسکو قابل قیاس نیست. پلاسکو محل تولید پوشاک و مملو از مواد آتش‌زا بود، گرنفل لندن اصلا چنین نیست.

کاربری دیگر نوشت: بیچاره اصلاح‌طلب‌ها، چششون به صفحه مانیتور خشک شد، نه هلیکوپتر آب پاش، نه نردبان غول پیکر، آخه چه جوری دوباره به قالیباف حمله کنند؟

علی ملاقلی‌پور، کارگردان جوان(فرزند مرحوم رسول ملاقلی‌پور) به کنایه نوشت: شهردار تهران پاسخگو باشد. چرا نردبام‌های بلند کم بود؟ چرا بمب‌های آتش خاموش‌کن نبود؟ چرا با هلیکوپتر روی پشت بام آب نریختند؟! چرا عکاس دستش نلرزیده؟ حتما کار سپاه لندن است.

یکی دیگر از کاربران نیز نوشت: یکی از نژادپرست‌ترین کشورا انگلیسه و الان می‌تونن به صادق خان مسلمان غیرانگلیسی حمله کنن اما ترجیح دادن تو این شرایط مثل بعضیا نباشن.

کاربری هم توئیت کرد: اصلاح‌طلبای عزیز ‏به قالیباف ربط داره، سپاه می‌خواسته مغازه‌هاشو تو پاساژهای لندن بفروشه، مشتری نداشته این برج رو آتیش زده.«#قالیباف_استعفا» بزنین سریع.

‏کاربر دیگری نوشت: فردوسی‌پور گفته بود هر کجای دنیا حادثه‌ای مثل پلاسکو اتفاق می‌فتاد کلی آدم برکنار می‌شدن و استعفا میدادن، خب ببینیم چند نفر تو لندن استعفا می‌دن!

سیدمحمود رضوی، تهیه کننده سینما هم این توئیت را منتشر کرد: گرنفل سوخت وشهرداری لندن هم مثل تهران هلی‌کوپتر آتش نشان ندارد آیا مخالفان شهردار لندن هم لاشخور سیاسی می‌شوند و برای او فحشنامه می‌نویسند؟

کاربری دیگر هم نوشت: آقای قالیباف، همتای لندنی شما، مدیریت شهری بلد نیست، من وقتی فیلم آتش‌سوزی گرنفیل لندن را دیدم انقدر احساس بدی بود که انگار خودم آتش گرفتم!




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.