شناسه : 26973507

استقرار 16 اکیپ برای مهار آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حسین آباد یزد


مدیر کل دامپزشکی استان یزد با اشاره به مشاهده ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در منطقه حسین اباد یزد گفت: 16 اکیپ ثابت و سیار برای مهار و پیشگیری از این بیماری در این منطقه مستقر شدند.

به گزارش یزد آوا؛ علی اکبر حدادزاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ویروس طی چند روز گذشته در منطقه مورد اشاره مشاهده شد که بلافاصله اقدامات لازم برای قرنطینه، پاکسازی و معدوم سازی طیور آلوده انجام شد.

وی با بیان اینکه دامپزشکی استان با دقت و وسواس خاصی این بیماری را کنترل و با آن مقابله می کند، افزود: مراحل پاکسازی، قرنطینه و معدوم سازی بهداشتی در این مرکز با جدیت در حال انجام است.

حدادزاده تصریح کرد: با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر به استان احتمال انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به واحدهای دیگر وجود دارد و برای جلوگیری از انتقال این بیماری، مرغداران باید از هرگونه جابه جایی طیور و کود مرغی بدون مجوز دامپزشکی و خرید پرندگان زنده از دوره گردها خودداری کنند.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه پرندگان آزاد پرواز و مهاجر عامل اصلی انتقال این بیماری در سطح استان و کشور هستند، نیاز است برای کنترل و جلوگیری از انتقال این بیماری، از خرید و فروش هر نوع پرنده آزاد پرواز، زینتی، آبزی پرور و پرندگان بومی خودداری شود.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد از مردم خواست در صورت مشاهده تلفات غیر طبیعی در طیور خانگی این تلفات را به این اداره کل گزارش کنند.

وی توصیه کرد: همچنین شهروندان انواع مرغ ها و پرندگان خود را در قفس نگهداری کنند و ظرف غذا و آب آنها را از سایر پرندگان و حتی کبوتر و گنجشک ها دور نگه دارند.

وی خاطر نشان کرد: هیچ گونه نگرانی در زمینه تهیه تخم مرغ و گوشت مرغ در استان وجود ندارد، شهروندان هنگام خرید به تاریخ تولید و انقضاء آن توجه داشته باشند.

مدیر کل دامپزشکی استان یزد در پایان از مدیریت بحران ، نیروی های انتظامی و سایر دستگاههای استان که در زمینه مهار و کنترل آنفلونزا فوق حاد پرندگان دامپزشکی استان را همراهی نمودند تشکر کرد.

بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان H5N8 ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است.

اولین بار گزارش‌های رسمی مسوولان دولتی چند کشور در آغاز ماه ژوئیه سال 2005 میلادی در باره همه‌گیری ویروس H5N8 در مرز برخی کشورها به سازمان بهداشت جهانی دام (OIE)داده شد و در پایان همان ماه، روسیه و قزاقستان گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در کشورهای خود اعلام کردند و گفتند که عامل بیماری، ویروس H5N8 است.

از زمان ارائه نخستین گزارش‌های شیوع این ویروس در طیور موجود در روسیه که دامنه آن تنها بصورت محدود در سیبری بود، این ویروس شروع به گسترش به سمت غرب کرد بطوری که در قزاقستان در چند روستای مجاور مناطق آبی، نخستین شیوع این ویروس رویت شد.

انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده می تواند به این بیماری مبتلا شود.

آنفلوانزای پرندگان به رغم اینکه شیوع آن بشدت شیوع آنفلونزای انسانی در بین انسان ها نیست و خیلی سخت از پرنده به انسان منتقل می شود، اما در صورت انتقال درصد تلفات و کشندگی آن بالاست و به همین دلیل، مجامع بین المللی روی کنترل این بیماری خیلی تاکید دارند.

در سال های اخیر، برای کنترل این ویروس خطرناک، توافق هایی میان سه سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد(FAO)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) منعقد شده ‌است.

چندی پیش در گزارش رسانه های خارجی اعلام شد، در یک مزرعه پرورش طیور در مکلنبورگ آلمان بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشاهده و بلافاصله ستاد بحران تشکیل و بطور همزمان، این بیماری در چند کشور دیگر نیز مشاهده شد.

به گفته برخی کارشناسان، در سال 2014 -2015 صنعت طیور آمریکا بابت بیماری آنفلوانزا 2.3 میلیارد دلار خسارت دید و اگر برای هر کشور دیگری چنین شرایطی پیش آید، از نظر اقتصادی و بهداشتی، دچار زیان های فراوانی خواهد شد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.