شناسه : 8638718
مدیرکل سازمان دامپزشکی استان یزد

دام آلوده، عامل 60درصدبیماری های عفونی در انسان/ خطر استفاده از پنير گوسفندي


تولید فراورده های دامی و صادرات آن با توجه به مشکلات آب وهوایی ونبود مراتع کافی در استان نشان از سخت کوشی وتلاش دامداران کویر دارد.

به گزارش یزد آوا، به مناسبت آغاز هفته دامپزشکی، مدیر کل سازمان  دامپزشکی استان یزد در نشستی صمیمی با اصحاب رسانه در باره  فعالیت ها وبرنامه ها ی این سازمان در یکسال گذشته توضیحاتی ارائه داد.

دکتر علی اکبر حدادزاده ضمن تبریک عید قربان از ساماندهی 33 اکیپ ثابت وسیار نظارتی در روز عید خبرداد و گفت: این اکیپ از 44 کارشناس ناظر در زمینه رعایت موازین بهداشتی و 16 روحانی جهت نظارت بر کشتار شرعی تشکیل شده بود.


علی اکبر حدادزاده اضافه کرد: 5 قربانگاه برای قربانی در نظر گرفته شده بود که نزدیک به 2500راس دام د راین قربانگاه ها کشتار شده اند که این رقم در سال گذشته 1750 راس بوده است.

حدادزاده از احداث یک واحد کشتارگاه صنعتی  مجهز در آینده نزدیک خبر داد و اظهار داشت: در سال گذشته 269هزار راس دام سبک وسنگین وبیش از 10میلیون قطعه طیور در کشتارگاه صنعتی یزد کشتار تعداد نزدیک به 66هزار قطعه به  علت داشتن بیماری معدوم شده اند.
وی اضافه کرد: تعداد 136 لاشه دام سبک وسنگین نیزمعدوم شده اند.


مدیر کل دامپزشکی استان از وجود 31 واحد بسته بندی با قابلیت بسته بندی 135تن گوشت قرمز وسفید ،623دستگاه خودرو حمل گوشت ،تولید 257هزارتن شیر خام در استان،39مرکز جمع آوری شیر در استان، 3هزار واحد عرضه گوشت دام وطیور، انهدام 18تن فراورده های دامی غیر قابل مصرف کشف شده در فروشگاه های توزیع وهمجنین تشکیل 157پرونده قضایی در این رابطه خبر داد.


علی اکبر حدادزاده ادامه داد: استان یزد در زمینه تولید برخی فراورده های دامی مثل گوشت و پای مرغ فراوری شده صادر کننده و در برخی فراورده ها مثل دام به علت خشکسالی های اخیر و و خوراک آن ،وارد کننده می باشد.


وی ادامه داد: صادرات استان 2برابر واردات می باشد و تمام اقلام وارده به استان در قرنطینه مورد آزمایشات مختلف قرار گرفته وپس از اطمینان از سلامت آن ، به چرخه توزیع استان وارد می شود.

دکتر حدادزاده خاطر نشان ساخت: البته تولید فراورده های دامی و صادرات آن با توجه به مشکلات آب وهوایی ونبود مراتع کافی
در استان نشان از سخت کوشی وتلاش دامداران کویر دارد.

وی با اشاره به حضور 100درصدی بخش خصوصی در بخش طیور و 70درصدی در بخش دام ، سازمان دامپزشکی را پیش قراول در اجرای اصل 44قانون اساسی ومنویات مقام معظم رهبری عنوان کرد وابراز داشت: 76مرکز خدمات دامپزشکی از جمله بیمارستان،کلینیک وآزمایشگاه های مجهز دامی  در استان و12مرکز واکسیناسیون در زمینه سلامت دام وطیور سازمان دامپزشکی استان را همراهی می کنند.

حدادزاده ابراز داشت :12تا 13 درصد فعالیت اقتصادی کشور در بخش دام وطیوررقم  می خورد و از نظر حذب نقدینگی نیز دام وطیور بعد از نفت رتبه دوم را در کشور داراست.

وی درخصوص بیماری های مشترک انسان ودام نیزگفت: به دلیل وجود بیماری هایی مثل تب ما لت که از طریق دام به انسان سرایت می کند دام ها در سنین نوجوانی وبلوغ  واکسیناسیون و خونگیری شده ودام های بیمار شناسایی می شوند .
حدادزاده میزان دام های آ لوده در سال جاری  را 1.5درصد اعلام کرد وگفت : این درصد نسبت به سال 91و92کاهش چشمگیر داشته است.

حدادزاده از کمبود اعتبارات این سازمان نیز گله کرد وافزود: به دلیل عدم توانایی در پرداخت غرامت دام های بیمار ومعدوم سازی آن ها بسیاری از دادمداران سنتی همکاری لازم را نداشته و این می تواند خطری جدی برای سلامت جامعه محسوب شود.


وی درباره آینده شغلی فارغ التحصیلان دامپزشکی ابراز داشت: واقعیت این است که تعداد فارغ التحصیلان این رشته  باید محدود باشد چرا که وجود یک دامپزشک دریک منطقه کافی است و اگر دو دامپزشک در یک منطقه مشغول فعالیت باشند منابع درآمدی آن ها کاهش می باید وحتی مقرون به صرفه نیست.

مدیر کل دامپزشکی استان در پایان توصیه هایی برای همشهریان عنوان کرد و گفت: باتوجه به درپیش بودن ایام محرم وبازگشت حجاج از خانه خدا بعضا کشتار های غیر بهداشتی در هیئات و منازل حجاج صورت می گیرد که خواهشمندیم در صورت امکان این کشتار ها در کشتارگاه صنعتی انجام شود ونهایتا اگر در منازل و مکان های غیر از کشتارگاه صورت می گیرد مکان مورد نظر تمیزوبهداشتی بوده ،خون وفضولات دفع  و محل کشتار جهت ضدعفونی  آهک پاشی شود.

وی  تاکید کرد: ازمصرف پنیرهای محلی، گوسفندی و فاقد پوشش وغیر پاستوریزه به شدت خودداری شود و گوشت دام  نیزبه مدت 24 ساعت پس از کشتاردر یخچال نگه داری وسپس استفاده شود.

وي در مورد استفاده از پنير گوسفندي در يزد هشدار داد و گفت: 99.5 درصد افرادي كه تب مالت مي گيرند، بيماري خود را از گوسفند مي گيرند و از آنجا كه توليدكنندگان پنير، براي صرفه اقتصادي اغلب شير را به حد كافي نمي جوشانند، اغلب پنيرهاي گوسفندي آلوده به تب مالت است.

حدادزاده تاكيد كرد: مردم از خريد پنيرهاي بدون بسته بندي به ويژه پنير گوسفندي خودداري كنند و در صورتي كه اقدام به خريد كردند، يك تا دو ماه، پنير را در آب نمك قرار دهند.


دکتر حدادزاده همچنین از مردم درخواست کرد از شیر پاستوریزه استفاده نمایند و درصورت استفاده از شیر محلی آن را  به مدت 20دقیقه و یا حداقل 5 دقیقه بجوشانند.

منبع: یزد رسا

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.