شناسه : 18471441
نگاهی بر وضع بیکاری استان در سال 94 نسبت به سال گذشته؛

افزایش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان یزد!/ کارگران بیکار روانه اداره کار و تأمین اجتماعی


اگر تعداد کارگران بیکار شده کارخانه کاشی کویر یزد هم به آمار رسمی بیکاری استان اضافه شود، با تعداد بیکاران استان به بیش از 3 هزار نفر می رسدکه با حساب سرانگشتی، آماری بیش از 40 درصد را برای بیکاری استان یزد رقم خواهد زد!

به گزارش یزد آوا به نقل از آوای‌اقتصاد، بیمه بیکاری یک ابزار حمایتی از بیمه شدگان  در زمان بيکاری غيرارادي است. بیمه بیکاری با هدف مقابله با بیکاری موقت و جبران از بین رفتن در آمد بیمه شدگان و کاهش اضطراب ناشی از وقوع بیکاری برای افراد شاغل بنا شده است.

شرط اصلی استفاده از بیمه حمایتی آن است که فرد بدون میل و اراده بیکار شده باشد و حداقل دارای شش ماه سابقه پرداخت حق بیمه و داشتن یک سال قرارداد کار با پرداخت حق بیمه باشد. 

بيمه شدگان بيكار در صورت احراز شرايط دريافت مقرري بيمه بيكاري باید ظرف حداکثر 30 روز به یکی از واحدهاي كار و امور اجتماعي آمادگي خود را براي اشتغال به كار تخصصي و يا مشابه آن اطلاع دهد.

بر اساس آمار رسمی تا پایان دی ماه 1394 تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان یزد 2 هزار 655 نفر است که نسبت به مدت مشابه در سال 1393 نزدیک به 12 درصد افزایش داشته است.

حال اگر تعداد کارگران بیکار شده کارخانه کاشی کویر یزد هم به آمار رسمی بیکاری استان اضافه شود، با تعداد بیکاران استان به بیش از 3 هزار نفر می رسدکه با حساب سرانگشتی، آماری بیش از 40 درصد را برای بیکاری استان یزد رقم خواهد زد!

در شهریور سال 92 تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان یزد 2 هزار و 838 نفر بوده و این رقم در سال 93 به 2 هزار 349 نفر کاهش یافته اما در شهرویور 94 با افزایش 14 درصدی به 2 هزار 679 نفر رسیده است.

هر چند در سال 93 تعداد مقرری بگیران کاهش داشته اما با تشدید رکود حاکم بر صنایع و اقتصاد بسیاری از کارخانجات تعدیل نیرو کردند و همین امر سبب شد تا تعداد زیادی از کارگران روانه اداره کار و سازمان تامین اجتماعی شوند و تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سال 94 افزایش یابد.



گفتنی است حداقل مقرری بیمه بیکار در سال جاری 712 هزار تومان تعیین شده است.

آن چه از شواهد و اوضاع واحدهای تولیدی در یزد مشاهده می‌شود این است که اداره کار و سازمان تامین اجاتماعی استان یزد باید خود را برای پذیرایی از خیل بیکارانی آماده کنند که در روزهای پایان سال به آن‌ها مراجعه می‌کنند.


گفتنی است که آمار بیکاری در روزهای پایان سال به دلیل زمان تمدید قرارداد ها از سایر زمان ها بیشتر است. علاوه بر این شواهد حاکی از آن است که بسیاری از واحدهای تولیدی در استان یزد در حال تسویه با کارگران خود هستند. شنیدها حاکی از آن است که کارخانه کاشی کویر نیز از جمله واحدهایی است که می‌خواهد تا پایان سال نزدیک به 600 کارگر خود را راهی اداره کار کند.

با تشدید رکود و تعطیلی کارخانجات، تعداد بیکاران و همسو با آن تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری افزایش یافته است. هر چند وجود بیمه بیکاری می‌تواند نگرانی‌ها، مشکلات و آسیب‌های دوران بیکاری را کمتر کند اما کمتر کارگری است که در دل آرزوی استفاده از بیمه بیکاری را داشته باشد.




یکی از کارشناسان بیمه بیکاری با بیان این که بسیاری از افراد از شرایط استفاده از بیمه بیکاری آگاهی ندارند اظهار داشت: درصد قابل توجهی از کارگران بیکار شده به دلایل گوناگون شرایط لازم برای استفاده از بیمه بیکاری را ندارند.

وی بر لزوم آگاهی افراد در زمان امضای قراردادهای کاری تاکید کرد و گفت: زمانی که یک فرد به طور غیرارادی بیکار می‌شود و به اداره کار مراجعه می‌کند؛ شرایط و اوضاع سنجیده می‌شود و در صورت احراز شرایط بیمه بیکاری پرداخت می‌شود به طور مثال کارگران شاغل در کارهای با ماهیت غیر دائم (مانند پروژه ها، فعالیت های عمرانی ونظایر آن) که در پایان کار، قرارداد و یا اتمام بخشی از کار به عنوان عدم نیاز بیکار می گردند مشمول بیمه بیکاری نخواهند شد.

این کارشناس اذعان داشت: متاسفانه به دلیل وجود رکود بسیاری از مشاغل و کارخانه‌ها تعطیل شده و واحدهای باقی مانده نیز با ظرفیت بسیار کم ادامه می‌دهند به طوری که ممکن است در طول هفته فقط یک روز یا دو روز تولید کنند و یا این که صرفا با دریافت سفارش تولید داشته باشند و در غیر این صورت کارگران باید منتظر سفارش بمانند.

وی ادامه داد: در این صورت و در بسیاری از موارد کارفرما با توافق با کارگران صرفا به صورت روز مزدی کار می‌کنند و از پرداخت حق بیمه خبری نیست و کارگر نیز به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود کار مجبورا به نداشتن بیمه رضایت می‌دهد.  از این رو بسیاری از کارگران در صورت بیکارشدن نمی‌توانند از مقرری بیکاری استفاده کنند.

این کارشناس آشنا به اوضاع کارگران اظهار داشت: نداشتن بیمه در کارهای خدماتی و اصناف بسیار بیشتر از کارهای تولیدی و کارخانه‌ها است. علاوه بر این در این نوع مشاغل دستمزد و مزایا به صورت توافقی تعیین می‌شود و در بیشتر مواقع کمتر از میزان قانونی است.

استان یزد دومین استان صنعتی کشور و اولین استان از نظر درصد شاغلان بخش صنعت در بین استان‌های کشور است و مسلما با تشدید رکود و کاهش تولید طبیعی است که تعداد بیکاران استان و به تبع تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری افزایش یابد.

متاسفانه همواره تعداد قابل توجهی از افراد در زمان بیکاری نمی توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند. با این وجود همانگونه که بیان شد امار مقرری بیگران بیمه بیکاری افزایش داشته که نشان از آن دارد که بیکاری در استان صنعتی یزد افزایش داشته و رکود توانسته  پایه های تولید را در استان را به زانو درآورد و متاسفانه هیچ حرکتی برای مقابله با رکود و بیکاری صورت نگرفته است.

آن چه دولت مردان و مسئولین استان باید به آن توجه کنند آن است که بیکاری ثمره و نتایج خوبی دربرنخواهد داشت و علاوه بر این که دولت مجبور است هزینه سنگین پرداخت بیمه بیکاری را در اوضاع و احوال بی پولی داشته باشد باید منتظر بروز انواع آسیب‌ها و معضلات بیکاری در استان باشند. البته اگر چشمان بینا باشد و از اوضاع استان باخبر باشند متوجه می‌شوند که آثار و نتایج مشکلات اقتصادی و بیکاری کم کم در حال بروز است البته این روزها چشمان بینا کم یافت می‌شود!!

انتهای پیام /




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.