افزایش نظارتها بر مراکز عرضه مواد غذایی
به گزارش یزد آوا؛ هر سال با نزدیک شدن به تعطیلات نوروزی و فصل سیر و سفر، نظارت بر مراکز توزیع و تهیه مواد غذایی و همچنین مراکز عمومی و مجتمع های بین راهی بیشتر میشود.
همچنین برای تضمین سلامت مردم از فروشگاههای آجیل و خشکبار،ِشیرینی و میوه و ترهبار و علاوه بر آن هتل ها و مهمانپذیرها، پارکها و رستورانها از سوی مرکز سلامت محیط و مجموعه معاونتهای بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نظارت بیشتری اعمال میشود.
همه ساله از یکم اسفندماه تا 15 فروردین ماه با اجرای برنامه بسیج سلامت نوروزی به طور شبانهروزی، با شدت و دقت بیشتری بر این اماکن نظارت میشود. این در حالی است که این نظارتها با توجه افزایش ورود مسافران نوروزی به یزد که از شهرهای مقصد سفرهای نوروزی است، بیشتر محسوس میشود.
براساس گزارش بسیج سلامت نوروزی استان، سال گذشته در 15 هزار بازدیدی که از سوی کارشناسان بهداشت بر مکان های تهیه و توزیع مواد غذایی انجام شده، 30 تن مواد غذایی ناسالم و غیربهداشتی از این مراکز جمعآوری و معدوم شده است.
لزوم نظارت بر افراد دورهگرد
یکی از شهروندان یزدی میگوید: در تعطیلات نوروزی افرادی برای سود بیشتر اقدام به فروش انواع شیرینیهای سنتی به صورت دورهگردی میکنند.
«رضا سجادی» میافزاید: این افراد نه تنها به سلامت مسافران توجهی نمیکنند، بلکه با اقدام خود برند «شیرینی حاج خلیفه» و همچنین صداقت مردمان این دیار را زیر سوال میبرند.
وی با بیان این که برخی اقلام عرضه شده از سوی این افراد تاریخ گذشته و غیربهداشتی است، از مسئولان بهداشت می خواهد بر فعالیت این افراد نظارت بیشتری شود.
یکی از بانوان یزدی هم بیان میکند: در اطراف میدان امیرچخماق و کوچه های مشرف بر مسجد جامع که از مکانهای مهم بازدید مسافران و گردشگران نوروزی است، افرادی دوره گرد اقدام به فروش غذاهای سنتی یزدی مانند «شولی» و «آش رشته» میکنند و برخی نیز که خانهشان در نزدیکی این اماکن دیدنی است با گذاشتن چند میز و صندلی اقدام به پذیرایی از مسافران میکنند که نیازمند ساماندهی هستند.
«حدیث پورمحمدی» میافزاید: باید کارشناسان بهداشت در پارکها و دیگر مکانهای عمومی به ویژه در بافت تاریخی نظارت بیشتری بر افرادی که اقدام به فروش دورهگردی به صورت غیر بهداشتی میکنند، داشته باشند.
نبود نظارت بر نظافت سرویسهای بهداشتی
یکی دیگر از شهروندان با اشاره به وضعیت نامطلوب سرویس های بهداشتی پارک ها و مجتمعهای بین راهی، میگوید: سرویسهای بهداشتی بین راهی غیربهداشتی هستند و باید با توجه به افزایش مسافرت ها در تعطیلات نوروزی، نظارت دقیقی به آنها شود. «سامان دهقانزاده» معتقد است که در شهر یزد و بیشتر در کنار جاذبه های تاریخی به ویژه نزدیک مسجد حظیره، امیرچخماق و اطراف آن نیز سرویس های بهداشتی وضعیتی در شان بافت تاریخی ندارند و باید بیشتر رسیدگی شوند.
فعالیت 165 کارشناس
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم میگوید: با توجه به نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروزی طبق سال های گذشته، طرح بسیج سلامت نوروزی در یزد شروع شده و همه روزه از ساعت 8 صبح تا 12 شب نظارتها بر مراکز عرضه و توزیع مواد غذایی و همچنین اماکن عمومی مانند رستوران ها و مجتمعهای بین راهی بیشتر خواهد شد.
«محمدحسن لطفی» میافزاید: بسیج سلامت نوروزی در استان با همراهی 165 نیروی بازرس و کارشناس بهداشتی در مناطق مختلف شهر و همچنین بافت تاریخی و هتلها و رستوران ها نظارت جدی دارد تا سلامت و امنیت بهداشتی شهروندان به ویژه مسافران نوروزی را تضمین کند.
به گفته وی، سال گذشته با 15 هزار بازدیدی که از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی انجام شد، 30 تن مواد غذایی ناسالم از این مراکز کشف و معدوم شد. لطفی از شهروندان و مسافران نیز می خواهد که مواد غذایی مورد نیاز خود را در این ایام از اماکن معتبر و مطمئن خریداری کنند و با کارشناسان بهداشتی همکاری لازم را انجام دهند.
معدومسازی 2/5تن مواد غذایی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد میگوید: در 3 روز اول اسفند ماه با بازرسیهای انجام شده تاکنون 2501 کیلو گرم مواد غذایی غیربهداشتی کشف و معدوم شده است که بیشتر این مواد غذایی شامل شیرینی، کیک و پفک بوده است.
لطفی میافزاید: از مجموع 1097 بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی تاکنون 345 مورد بازدید مربوط به اماکن عمومی شامل هتل ها و رستوران های شهر، 123 مورد از اماکن بین راهی، 70 مورد در رابطه با سامانه های آبرسانی برای نظارت بر بهداشت آب آشامیدنی بوده است.
وی ادامه میدهد: در این بازدیدها در 3 روز اول اسفند ماه امسال، 39 مرکز متخلف طبق قانون برخورد و بعضاً نیز پلمب شده است.
تلفن 190 پاسخگوی مشکلات بهداشتی شهروندان
«محمد حسن لطفی»، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ،ضمن معرفی سامانه تلفنی 190 ،پاسخگوی مشکلات بهداشتی شهروندان، از شهروندان و مسافران نوروزی میخواهد در صورت مشاهده هر تخلف بهداشتی یا مشکلی درباره عرضه و توزیع مواد غذایی و همچنین مراکز عمومی، موارد را از طریق تلفن 190 گزارش دهند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
انتهای پیام/
همشهری
مطالب مرتبط:
- مجریان تحویل سال 96 چه کسانی هستند؟
- 30 بازارچه صنایع دستی استان یزد پذیرای مسافران نوروزی میشوند
- قطارمسافری یزد – مشهد همه روزه میشود
- بیش از ۱۰۰۰ تن میوه تنظیم بازار شب عید در یزد توزیع میشود
- «جنابخان» برای همیشه از «خندوانه» رفت/ ۴ عروسک جدید در راهند/ حضور صداپیشگان چهره
- طراحی صنایعدستی با نمادهای خاص یزد/ برپایی ۳۰ بازارچه صنایعدستی در نوروز
- قطاب و باقلوا گران نمیشود
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|