بروز رکود تورمی عمیق تا پایان سال 97
به گزارش یزد آوا، عباس علوی راد در گفتگو با یزدرسا، با بیان اینکه امروز بانک مرکزی گزارش تعهدات بخش واقعی اقتصاد ایران در سه ماهه اول سال ۱۳۹۷ را منتشر کرد، افزود: متاسفانه همانگونه که پیش بینی می شد نشانه هایی از یک رکود تورمی برای اقتصاد ایران در انتهای سال جاری که می تواند اثر آن عمیق باشد به طور جدی به چشم می خورد.
عضو انجمن اقتصاد دانان ایران ادامه داد: آن طور که گزارش بانک مرکزی نشان می دهد متاسفانه در فصل اول سال ۹۷ تمام بخش های اقتصادی ایران شامل کشاورزی، نفت، صنایع معادن و خدمات نسبت به مدت مشابه سال قبل واریز قابل ملاحظه ای از رشد اقتصادی مواجه شدند.
وی اذعان کرد: به نظر میرسد بیشترین ریزش برای بخش صنعت و معدن است به طوری که در فصل اول سال ۹۶ گروه صنایع و معادن 6/4 درصد رشد داشته است که متاسفانه در فصل اول امسال فقط به 1/0 رسیده است.
علوی راد گفت: زمانی که به چراغ رشد اقتصادی کشور و تولید ناخالص داخل ایران نگاه می کنیم شاهد افت موسسه رشد اقتصادی کشور هستیم به طوری که نرخ رشد از 6/4 درصد متاسفانه به 8/1 درصد سقوط می کند.
وی ابراز کرد: اگر از تولید ارزش افزوده بگذریم و نگاهی به سمت حسابه ای ملی در سه ماهه اول سال ۹۷ داشته باشیم تنها فروکش کردن مصرف بخش خصوصی ریزش قابل ملاحظه را مشاهده است.
عضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: رشد متغیر مخارج مصرف نهایی بخش خصوصی فصل اول سال جاری به منفی 3/0 درصد می رسد در حالیکه همین متغیر در فصل اول سال گذشته 7/5 درصد نسبت به سال قبل خود رشد داشته است.
وی این آمار را نگران کننده دانست و افزود: شوک ارزی زمستان سال قبل با توجه به تجربه تاریخی شوک های ارزی در سال های 74، 77 و 91 که منجر به رکود تورمی شد تکرار خواهد شد.
علوی راد در ادامه گفت: متغیر دیگری که در حسابداری ملی میتوانیم به آن نگاه کنیم تشکیل نرخ رشد ناخالص در فصل اول سال است که به منفی 8/0 رسیده، این هم نشانه هایی از آن است که سرمایهها در کشور انگیزه برای ورود به سمت فعالیت های تولیدی از خود نشان نمی دهند که عامل آن چیزی جز به ثبات اقتصادی نیست.
وی گفت: آنچه که مسلم است اقتصاد ایران در بحث رشد اقتصادی بسیار احتمال آن پایین است که بتواند حول و حوش رشد اقتصادی سال گذشته خود که عدد 7/3 دهم درصد بود در پایان سال ۹۷ تکرار کند.
کارشناس مسائل اقتصادی خاطر نشان کرد: نشانه های رکود اقتصادی بسیار جدی است اگر آخرین گزارش بانک مرکزی را در رابطه با شاخص قیمت و تورم را نگاه کنیم ملاحظه میکنیم در بحث تورم در مرداد ۹۷ تورم منتهی به ۱۲ ماه به یازده و نیم درصد رسیده است و در واقع تورم از حالت تک رقمی خارج شده و تورم نقطه به نقطه به بالای ۲۴ درصد رسیده است.
وی در پایان افزود: تورم در یک سطح خواهد ایستاد و آنچه که امروز در گزارش بانک مرکزی در رابطه با تحولات بخش واقعی اقتصاد ایران نشانه های رکود را نشان می دهد. تلفیق این دو ماجرا چیزی نیست جز یک رکود تورمی در انتهای سال و در این زمان کوتاه آنچه دولت و متولیان اقتصادی کشور می توانند انجام دهند تنها کاهش دامنه این رکود است.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- افزایش بیرویه قیمتها؛ مهمترین مشکل مصالحفروشان /عزمی برای مقابله با دلالان وجود ندارد
- افزایش 16 درصدی قیمت خوراک و قوت مردم/بیشترین فشار گرانی روی خانوارهای بی بضاعت است
- شاهد افزایش قیمت مسکن نخواهیم بود/ برخی فروشندگان به دنبال افزایش قیمت کاذب هستند
- اقتصاد مقاومتی؛ راهبردی که چندان جدی گرفته نشد!
- شرایط اقتصادی کارخانهای با 35 سال سابقه در اردکان را تعطیل کرد
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|