شناسه : 12864325
معاون قضائي رئيس دادگستري استان یزد:

بیش از 80 شورای حل اختلاف در استان فعالیت می‌کنند/ آزادی 231 زندانی


معاون قضائي رئيس كل دادگستري استان یزد در همایش سراسری شوراهای حل اختلاف استان به تشریح فعالیت این نهاد در یزد پرداخت.

به گزارش یزد آوا به نقل از عصر فرهنگ، معاون قضائي رئيس كل دادگستري استان يزد در همایش سراسری شوراهای حل اختلاف استان که پیش از ظهر امروز برگزار شد، عنوان کرد: همایش امروز را با توجه به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری، همایش «همدلی و همزبانی» نام نهادیم، چرا که این سال را سال خود و سال شوراهای حل اختلاف می دانیم.

 

حمید سفید شوراهای حل اختلاف را مصداق «شجره طیبه» دانست و تاکید کرد: شورای حل اختلاف بعد از بسیج دومین نهادی است که در خدمت نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است.

 

رئیس شورای استان یزد، اظهار داشت: در استان یزد، 49 درصد پرونده ها به شورای حل اختلاف ارجاع داده شد، که خوشبختانه از این میزان حدود 30 درصد با صلح و سازش همراه شد.

 

وی گفت: استان یزد 83 شورای حل اختلاف فعال دارد که از این میزان 52 واحد شهری هستند و 30 واحد در روستاها به خدمت رسانی مشغولند.

 

سفید، با اشاره به فعالیت واحدهای مختلف شوراهای حل اختلاف در استان تاکید کرد: 6 شورای حل اختلاف به دعاوی بین خانواده ها رسیدگی می کنند، که عملکرد این عزیزان به گونه ای است که بیش از 32 درصد از مراجعه کنندگان با یکدیگر سازش می کنند. همچنین شورای حل اختلاف اقلیت های مذهبی زرتشتی هم در استان تشکیل شده است و در ایجاد آن از افراد معتمد این گروه استفاده شده است، این شورا آنقدر تلاشگر است که کمتر پرونده ای در این شورا به حکم قضایی ختم می شود.

 

این مقام مسئول ادامه داد: شورایی هم مخصوص حل اختلاف صنایع و معادن تشکیل شده است که در آن حدود 9 پرونده کلان مطرح شده است. همچنین شورای حل اختلاف مستقر در زندان تشکیل شده چرا که یکی از طرفین دعوا زندانی است. با تلاش های این عده در سال گذشته 231 نفر از زندان آزاد شده اند.

 

معاون قضائي رئيس كل دادگستري استان يزد، اعلام کرد: در حال حاضر بانک ها و بنیاد شهید هم درخواست تاسیس شورای حل اختلاف برای رسیدگی پرونده های مربوط به آنان را دارند.

 

وی، با اشاره به مشکلات پیش روی شوراهای حل اختلاف در استان، خطاب به مسئولین گفت: متاسفانه اکنون شوراها از قاضی محض بی بهره است. قاضی های فعلی هم در محاکم قضایی فعالیت می کنند و هم در شوراهای حل اختلاف. اکنون 42 همکار قضایی در شورا حضور دارند در صورتی که 15 قاضی محض برای رسیدگی به تمام پرونده های استان کفایت می کند.

 

سفید همچنین به مشکلات مکان استقرار شعب شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: در بعضی از شهرها و روستاها برای احداث شوراهای حل اختلاف زمین اهدا شده است ولی باید بودجه ای تزریق شود تا ساختمان آن ساخته شود.

 

وی در پایان خطاب به کارکنان شوراهای حل اختلاف گفت: امیدوارم با توجه به نامگذاری سال جدید سعی و تلاش عزیزان در ایجاد همدلی و همزبانی بین مردم مضاعف باشد و شاهد باشیم پرونده ها به صلح و سازش ختم می شوند. همچنین تعدادی از پرونده ها در شورای حل اختلاف مدت طولانی است که در انتظار رسیدگی است، باید رسیدگی به چنین پرونده هایی در اولویت قرار گیرد تا انشاالله شاهد اطاله دادرسی نباشیم.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.