شناسه : 7179823
کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با یزد آوا مطرح کرد

تاریخچه پیدایش داعش/ نقش آمریکایی‌ها در قدرت گرفتن داعش/ گزینه‌های احتمالی در عراق


یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا گروه داعش را شکل گرفته از دل القاعده دانست و به بیان نقش آمریکا در قدرت گرفتن این گروه در عراق پرداخت.

محمد تقی حیدری، کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا به بیان تاریخچه شکل‌گیری گروه تکفیری بعثی داعش و اهداف آنها پرداخت.

تاریخچه پیدایش داعش

این کارشناس مسائل سیاسی در رابطه با پیشینه تاریخی گروهک تروریستی تکفیری داعش اظهار داشت: ریشه اعتقادی این گروهک به سلفی‌ها که ریشه آنها "احمد بن حنبل" یکی از ائمه چهارگانه اهل سنت است بر می‌گردد.

محمد تقی حیدری با اشاره به اعتقادات سلفی ها گفت: سلفی‌ها تنها پیامبر، خلافت چهار خلیفه بعد از پیامبر و دوران خلافت کوتاه امام حسن (ع) را قبول داشتند و اعتقاد داشتند که خلافت اسلامی بعد از این دوران به انحراف کشیده شده است.

وی تصریح کرد: سلفی‌ها در طول تاریخ به شقوق مختلف تقسیم می شوند که تعدادی از آنها 40 سال،تعدادی 140 سال و تعدادی 200 سال خلافت بعد از رحلت پیغمبر را قبول دارند.

وی ادامه داد: در قرن هفتم هجری فردی به نام "ابن تیمیه" نظرات احمد بن حنبل را زنده کرد و دیدگاه‌های جدیدی را نیز پایه گذاری کرد و با گذشت این دوران انگلیسی‌ها در جنگ جهانی اول با دو دسیسه بزرگ که انحراف در مذهب شیعه با بحث بهائیت و انحراف در مذهب اهل تسنن با پیگیری بحث وهابیت توسط "محمد بن عبدالوهاب" بود، باعث شکل‌گیری وهابیت شدند.

ریشه گروه داعش از سلفی‌ها گرفته شده و سپس به سمت وهابیت کشیده شده ‌است/ انکار احادیث پیامبر در مورد فضایل اهل بیت و حرام دانستن زیارت قبور پیامبر و ائمه از اعتقادات وهابیت  

حیدری با بیان اینکه ریشه گروه داعش از سلفی‌ها گرفته شده ،  سپس به سمت وهابیت کشیده شده ‌است و با معرفی کتابی به نام "وهابیت ار نظر عقل و شرع" نوشته "سید محمد حسین قزوینی" در زمینه وهابیت افزود: "محمد بن عبدالوهاب" بنیان گذار آیین وهابیت و طرفداران او از نظر اعتقادی دارای افکار خاصی از جمله انکار احادیث پیامبر در مورد فضایل اهل بیت(ع)، بدعت و حرام دانستن زیارت قبور پیامبر(ص) و ائمه(ع) و همچنین توسل به ائمه(ع)، مخالفت شدید با منطق و عرفان و تفسیر عمیق قرآن، اکتفا به ظاهر قرآن، بدعت شمردن مراسم میلاد و شهادت ائمه و مشرک دانستن شیعیان هستند.

وی ادامه داد: از لحاظ ریشه‌های شکل گیری گروه داعش نیز زمانی که اتحاد جماهیر شوروی در سال 1358 به افغانستان حمله کرد با این بهانه که کشور سوسیالیستی به کشور مسلمان حمله کرده است در افغانستان متمرکز شدند؛ رژیم طالبان نیز براساس این تفکر شکل گرفت و در ادامه  القاعده در افغانستان شکل گرفت و به 60 کشور از جمله عراق گسترش یافت.

شکل‌گیری داعش از دل القاعده

حیدری با بیان اینکه داعش به معنای دولت اسلامی عراق و شام و از دل القاعده شکل گرفته است، گفت: با تشکیل القاعده در عراق فردی به نام "مصعب الزرقاوی" داعش را تشکیل داد که در همان محدوده عراق فعالیت می‌کرد.

جان تازه گرفتن گروه داعش با آغاز بحران در سوریه

وی ادامه داد: با کشته شدن الزرقاوی توسط آمریکا فرد دیگری به نام ابو عمر البغدادی تشکیلات را ادامه داد و  با خروج آمریکایی‌ها از عراق این گروه تضعیف شد ولی همزمان با آغاز بحران در سوریه، گروه داعش دوباره جان تازه گرفت و با کشته شدن ابو عمر البغدادی، ابوبکر البغدادی که رهبر و فرمانده فعلی گروه است قدرت را بدست گرفت  و با همراهی 50 گروهک این گروه را هدایت می‌کند.

نقش آمریکایی‌ها در قدرت گرفتن داعش

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به نقش آمریکایی‌ها در قدرت گرفتن داعش در عراق تصریح کرد: قطعا آمریکایی‌ها در این زمینه نقش دارند زیرا اهدافی از جمله تضعیف جهان اسلام از طریق گسترش جنگ‌های مذهبی را دنبال می کنند و  با توجه به  ایجاد بیداری اسلامی و برگشتن حاکمان جور بعضی کشورها مانند تونس به دنبال ایجاد موازنه قوا هستند.

تأمین هزینه و نیروی جنگ علیه جهان اسلام از اهداف آمریکایی‌ها با حمایت از داعش

وی تقویت رژیم صهیونیستی، تضعیف محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی با ایجاد اختلاف بین مسلمانان که حمله‌ی رژیم صهیونیستی به غزه در  بحبوحه شرایط عراق یکی از نمونه های آن است، نمایش یک چهره زشت و خشن از اسلام با مشاهده گسترش معنادار اسلام در جهان و تأمین هزینه و نیروی جنگ علیه جهان اسلام و به جان هم انداختن مسلمانان، از درون خود جهان اسلام  را از دیگر اهداف آمریکایی‌ها دانست.

وی با اشاره به ادعای گروه داعش مبنی بر سفیانی بودن تصریح کرد: نظرات این گروه را با ویژگی‌های عجیب و غریب و با عقاید خرافه و دور از انسانیت و با اعمال وحشیانه هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد و این گروه رو به زوال خواهند رفت و این طرز تفکر نمی تواند قابل قبول باشد و با فطرت و انسانیت سازگار نیست و شاید قدرت‌های بزرگ این گروه  را حمایت کنند ولی این اقدام دوامی ندارد.

اعتقادات داعش مورد قبول اهل تسنن نیست

حیدری با اشاره به ادعای تشکیل خلافت اسلامی توسط داعش، اظهار داشت: گروه تروریستی داعش یک سری حرف‌های و تزها و تفکر خاص وهابی‌گری دارند که حتی فرقه های مختلف تسنن قبول ندارند و با اعتقادات اهل تسنن سنخیت ندارد.

وی افزود:  احکام عجیب و غریب و گاها خنده داری که این گروه دارند در جهان اسلام جایگاهی ندارند و اینها تنها با سوء استفاده از جهل عده‌ای کم سواد  که عمدتا تکفیری بعثی هستند که حتی با کار کردن روی ذهنشان  دست به خودکشی می زنند و با استفاده از پول و دلارهای کشورهای متعدد از جمله عربستان، امارات،  قطر ، آمریکا و غیره یک حرکت مصنوعی را راه اندازی کردند.

وجود نظرات مختلف و اختلاف‌های سلیقه‌ای در گروه داعش باعث نابودی آن‌ها خواهد شد

وی با بیان اینکه حضور قشرهای مختلف و در نتیجه وجود  نظرات متعدد و اختلاف‌های سلیقه‌ای قدرت گروه داعش را بسیار کاهش می‌دهد، افزود:  شاید ابوبکر البغدادی فرمانده این گروه توانسته باشد 50 گروهک را در زیر چتر خود بیاورد ولی همان‌طور که در جنگ سوریه اختلافات به وجود آمده در بین این گروه های تروریستی باعث تضعیف آنها شد، وجود مفتی‌های متعدد،  تضادها و نظرات متعدد روزی این ها را به جان هم می اندازد و باعث نابودی آنها می شود.

دشمنان اسلام به دنبال ضربه زدن به ایران، کانون جوشش حرکت‌های اسلامی

حیدری خاطر نشان کرد: وضعیت عراق و وضعیت دشمنان اسلام وضعیت پیچیده‌ای است و نمی توان به راحتی تجزیه و تحلیل کرد و دشمنان اسلام طبیعتا به دنبال ضربه زدن به ایران، کانون جوشش حرکت‌های اسلامی هستند و بنابراین طرح ها و برنامه ریزی هایی در آینده دارند ولی این برنامه‌ریزی‌ها بستگی به حضور مردم دارد.

آینده ای فرو رفته در هاله‌ای از ابهام برای گروه داعش

وی ادامه داد: به لطف خداوند صدور فتوای آیت الله سیستانی کمک شایانی به عراق کرد و اگر این فتوا صادر نمیشد احتمال سقوط بغداد وجود داشت و الان با حضور نیروهای مردم و ساماندهی گردان‌های مردمی مقابله با داعش به شدت رو به گسترش است و اگر همبستگی و یکپارچگی بین مردم بالاخص شیعه به وجود بیاید  آینده آنها در هاله ای از ابهام فرو خواهد رفت.

به وقوع پیوستن یکی از چهار گزینه احتمالی در عراق

این کارشناس مسائل سیاسی از به وقوع پیوستن یکی از چهار گزینه احتمالی در عراق خبر داد و احتمال نابودی داعشی و بعثی ها و بازگشت امنیت به عراق را یکی از این گزینه ها دانست.

حیدری تقسیم شدن عراق به بخش‌های فدرالی قومی و مذهبی را از دیگر گزینه‌هایی احتمالی در عراق معرفی کرد و آن را به ضرر عراق و منطقه  دانست.

وی ادامه بحران در عراق و کش دادن آن مانند آنچه در سوریه اتفاق افتاد، توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا برای رسیدن به اهداف خود  را سومین گزینه معرفی کرد و ضعیف‌ترین احتمال را برای گزینه سقوط بغداد و برآورده شدن آرزوی بعثی‌ها و داعشی‌ها برآورد کرد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.