تشکیل هستههای مردمی مبارزات انقلاب با هدایت شهید صدوقی(ره)/ یزدیها 12 بهمنماه برای تماشای صحنه ورود امام(ره) تلویزیون خریدند
محمدجواد حرزاده از فعالان دوران انقلاب در یزد هست که اکنون ریاست ستاد اقامه نماز جمعه یزد را به عهده دارد. وی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا با بیان اینکه در زمان انقلاب سی سال داشتم، گفت: از سنین کودکی به همراه داییام در جلسات قرآن شرکت میکردم و تشویق و تحسینی که در این جلسات از من شد فتح بابی برای ورود به فعالیتهای دینی و مذهبی بود.
وی ادامه داد: تقریبا از سال 46 بود که روبروی بیمارستان فرخی مغازه خواربارفروشی راهاندازی کردم و از آنجا که نزدیک به مدرسه بود لوازم التحریر و کتاب کودکان و ... را نیز در این مغازه عرضه میکردم، کم کم توانستم نمایندگی مجله مکتب اسلام را در یزد بگیرم و همچنین مجلاتی برای کودکان و نوجوانان نیز میفروختم و مغازه تبدیل به انتشارات هور شد.
وی افزود: یک سری کتابهایی چون ولایت فقیه، رساله امام خمینی و ... در مغازه توزیع میشد که با توجه به احساس مسئولیتی که نسبت به توزیع آنها وجود داشت برای تهیه آنها باید به میبد میرفتیم و سپس کتابها را با ماشین به یزد میآوریم.
حرزاده ادامه داد: کتابها و مجلاتی که در مغازه عرضه میشد بسیار مورد اعتراض ساواک و شهربانی بود و بسیار پیش آمده بود که به خانه یا مغازه میریختند و باید در خصوص فروش مجلات توضیح میدادیم، همزمان با کار انتشاراتی در نیروگاه شهید زنبق شروع به فعالیت کردم و با توجه به اینکه دور از مرکز شهر بود با تعدادی از دوستان مانند شهید زنبق، شهید سامعی و ... و با ارتباطی که با بیت شهید صدوقی(ره) داشتیم بسیاری از اعلامیهها را در آنجا تکثیر میکردیم.
وی گفت: شهید صدوقی(ره) بر تبلیغ در روستاها و محلات بسیار تاکید داشت و از این جهت افراد زیادی که برخی از آنها شهید شدند و در برخی نیز در قید حیات هستند کلاسهای فرهنگی را در سطح محلات برگزار میکردند و در آنجا سخنرانی میپرداختند و یا در جلسات قرآنی که به صورت دورهای درخانهها و محلات برگزار میشد شرکت و در آنجا تبلیغ میکردند و از این طریق به جذب نیروهای علاقمند و پا به کار اقدام میشد و این نیروها در جلسات محرمانهتر شرکت داده میشدند.
این فعال انقلاب با بیان اینکه تبلیغاتی که انجام میشد تنها محدود به یزد نبود، گفت: در روستاهایی چون علی آباد رستاق، دهج و ... و همچنین شهر بابک در کرمان نیز تبلیغات انجام میشد و برای نمونه شهید پاکنژاد با ظرافتی خاص گروهی متشکل از پزشکان و درمانگران را تشکیل داده بود که با رفتن به روستاها علاوه بر درمان مردم، به تبلیغات فرهنگی نیز میپرداختند و از آنجا که از قبل برای سکونت در روستاها هماهنگ میشد و مردم از حضور اطبا باخبر میشدند در حاشیه آن در مساجد نیز از سخنرانیها استفاده میکردند و به این طریق کم کم هستههای مردمی و محلی برای مبارزات انقلابی تشکیل میشد.
وی عنوان کرد: بنده علاوه بر اینکه در برخی محلات از جمله محله رحمت آباد به تبلیغ میپرداختم و کار فرهنگی انجام میدادم به عنوان نماینده مجله مکتب اسلام در یزد، مجلات مکتب اسلام که با مدیریت آیتالله مکارم شیرازی بود و شامل مطالبی از بزرگان و علما بود را در یک جعبه قرار میدادم و با موتور به ادارات و جاهای مختلف میرفتم و آنها را توزیع میکردم و با تبلیغی که انجام میدادم بسیاری مشترک مجله میشدند، حتی یکبار به شهربانی نیز برای فروش مجله رفتم که به این دلیل مورد بازجویی قرار گرفتم و مدتها درگیر جریان بودم.
حرزاده با اشاره به خفقان آن دوران و اقداماتی که ساواک برای مقابله با تبلیغات و فعالیتهای فرهنگی انجام میداد، گفت: به دلیل توزیع کتاب و مجلات مذهبی و تبلیغاتی که صورت میگرفت چندین بارماموران ساواک به مغازه و منزل آمده بود و آنجا را تفتیش کردند و حتی یکبار پوستری که یک نفر تبر به دست نشان میداد و زیر آن مطلبی نوشته شده بود به شیشه مغازه چسبانده بودند که با بسته شدن مغازه داخل قرار گرفته بود و ماموران نتوانسته بودند آن را پاره کنند، به همین دلیل مامور ساواک در نیروگاه زنبق به سراغم آمد و خواست که فردا در جای مشخصی حضور پیدا کنم، فردای آن روز مورد بازجویی قرار گرفتم، این پوستر به گونهای بود که وقتی وارونه میشد یک فلسطینی که چفیه به گردن و اسلحه کلاش به دست داشت را نشان میداد، در بازجویی بسیار مورد سوال و توهین قرار گرفتم و بعد از آن نیز تا مدتها به خاطر این پوستر تمام اقدامات و رفت و آمدها به مغازه زیر نظر قرار گرفته بود.
وی تصریح کرد: مردم یزد همگام با سراسر کشور با تظارات و فعالیتهایی خود در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بسزایی داشتند که این فعالیتها با هدایت شهید محراب آیت الله صدوقی(ره) انجام میشد و حتی زمانی که حکومت نظامی اعلام میشد و رئیس شهربانی به شهید صدوقی پیغام میداد که اگر مردم از خانه بیرون بیایند به گلوله بسته میشوند ایشان میگفت ما وظیفه خود را انجام میدهیم و شما نیز وظیفه خودتان را انجام دهید اما وقتی با حضور مردم مواجه میشدند نمیتوانستند کاری از پیش ببرند.
رئیس ستاد اقامه نماز جمعه یزد گفت: امام (ره) قرار بود ششم بهمن ماه 57 به ایران بازگردند بنابراین من و تعدادی از دوستان به تهران برای استقبال از ایشان رفتیم و با وجود اینکه تهران تقریبا تعطیل بود و همه مردم برای حضور امام(ره) لحظه شماری میکردند از ورود امام جلوگیری شد و فرودگاه بسته بود، روز 12 بهمن ماه 57 در یزد بودم و با وجود اینکه معمولا خانوادههای مذهبی کمتر تلویزیون در خانه داشتند من و دوستانم که تقریبا 10 نفر میشدیم اقدام به خرید 10 تلویزیون پارس کردیم و بسیاری از یزدیها نیز برای تماشای ورود امام(ره) به ایران تلویزیون خریداری کنند.
حرزاده عنوان کرد: سرانجام با تظاهرات و راهپیمایی مردمی، سخنرانیها و مدیریت علما و پایین کشیدن مجسمه شاه، مردم یزد نیز شاهد پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن بودند و مدیریت شهید صدوقی(ره) در یزد در این زمینه نقش بسزایی داشت.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|