شناسه : 6962886
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی یزد:

دستورجدید دانشگاه آزاد عملاً دخالت انتظامات را در بدحجابی منع می کند/تولیدکنندگان به پوشش خط نمی دادند، حجاب بهتر از الان بود


مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی یزد گفت: با کمال تأسف باید بگویم به اندازه ای که دغدغه مدیران ما مباحث اقتصادی و مالی است «هیچ دغدغه ای در بین دولتمردان برای مقوله حجاب ندیده ام»!

به گزارش یزد آوا، مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی یزد در گفتگو با خبرنگار یزد رسا درپاسخ به سوالی در باره ابلاغیه جدید دانشگاه آزاد مبنی بر عدم دخالت حراست و انتظامات دانشگاه در مقوله بدحجابی به عنوان یک مسئله فرهنگی، اظهار داشت: سالیان متمادی در بعضی از واحدهای دانشگاه آزاد بخشی به نام «انتظامات» وجود داشته و دارد که خود این بخش به دو بخش فیزیکی و فرهنگی تقسیم می شود. بخش فرهنگی توسط خواهران اداره می شود که در زمینه عفاف وحجاب به دانشجویانی که نسبت به این مقوله ناآگاه هستند تذکر می دهند. تا قبل از این ، انتظامات با نظارت معاونت اداری مالی دانشگاه فعالیت می کرد.


دستور العمل جدید عملا دخالت انتظامات  دانشگاه را در حجاب منع می کند

حجت الاسلام محمد مهدی حرزاده افزود: چندی پیش طی دستورالعملی «بخش انتظامات»، زیر مجموعه حراست قرارگرفت سپس با ابلاغ دستورالعمل جدید عنوان شد که حراست در زمینه «بدحجابی» دخالتی نداشته باشد که  این به آن معناست که انتظامات دخالتی در زمینه  بد پوششی نداشته است.

حجت الاسلام حرزاده با بیان اینکه مصوبه پوشش در دانشگاه تنها مختص ایران نبوده و یک مسئله بین المللی است تصریح کرد: در تمام دانشگاه های معتبر دنیا و حتی دانشگاه های امریکا استانداردهایی برای پوشش دانشجویان تعریف شده است و در ایران هم درسال های گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مرتبط دیگر، مصوباتی در رابطه با حجاب و پوشش در دانشگاه ها داشته اند، حال جای سؤال دارد اگر بخشنامه ای در دانشگاه توسط سازمان مرکزی یا شورای عالی انقلاب  فرهنگی و یا هر کجای دیگر فرستاده شده باشد؛ آیا باید این بخشنامه اجرایی شود یا نه؟ و آیا برای اجرایی  شدن نیاز به  متولی دارد یا نه؟!


برای حسن اجرای مصوبات، باید بخشی از دانشگاه مسئول باشد

مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی یزد با بیان اینکه باید برای حسن اجرای مصوبات، بخشی از دانشگاه مسئول باشد اذعان داشت: بطور مثال در دانشگاه های فرانسه ورود دانشجویان محجبه ممنوع می باشد اگر بخشی از دانشگاه وجود نداشته باشد که این مصوبه را اجرایی کند و از ورود این افراد ممانعت کند پس این دستورالعمل تنها یک نوشته است نه دستورالعمل اجرایی.

اگر رئیس دانشگاه یا شورای فرهنگی تشخیص دهند حراست می تواند مانند گذشته انجام وظیفه کند

وی خاطرنشان کرد: اما برای اینکه از دایره انصاف خارج نشده باشیم باید بگویم در بندهایی از این دستورالعمل آمده است: «اگر رئیس واحد یا شورای فرهنگی دانشگاه تشخیص دهند که حراست در موضوع حجاب و بدحجابی دخالت کند، حراست دانشگاه می تواند کار خود را انجام دهد و این نشان می دهد که آنطور هم که به نظر می رسد دست مسئولان دانشگاه بسته نیست و اگر بخواهند می توانند همچون سابق انجام وظیفه کنند.
تا کنون در اکثر قریب به اتفاق موارد به تذکر شفاهی بسنده شده است


حجت الاسلام حرزاده در ادامه گفت: وقتی  صحبت از برخورد حراست یا انتظامات با بدحجابی می شود منظور این نیست که با این پدیده برخورد «قهری» صورت گرفته بلکه ابتدا تذکر لسانی داده می شود اگر اثر بخش نبود  تذکر کتبی و در صورت جواب ندادن، «مشاوره» انجام می شود و سپس پای اطلاع به خانواده و کمیته انضباطی و درج یا عدم درج در پرونده دانشجو به میان کشیده می شود که تاکنون در اکثر قریب به اتفاق موارد به تذکر لسانی اکتفا شده است.

تولیدکنندگان به پوشش خط نمی دادند، حجاب بهتر از وضع کنونی بود

وی با اشاره به اینکه ایجاد زیرساخت فرهنگیِ حجاب، اعتقاد و خواست جدی متولیان امور فرهنگی و دولتمردان را می طلبد، ادامه داد: متاسفانه در بخش هایی از نظام مدیریتی کشور افرادی وجود دارند که اعتقاد راسخی به مباحث حجاب  و عفاف ندارند. علاوه بر این، در موضوع حجاب، تولیدکنندگان انبوه پوشاک مهمترین نقش را در شیوه پوشش مردم دارند ، آنها ذائقه سازی می کنند و اگر در سال های گذشته آنها کاری به حجاب مردم نداشتند و به آن جهت منفی نداده بودند وضعیت حجاب کشور بهتر از وضع کنونی بود.


بعضی از متولیان بازار و دستگاه های مربوطه هیچ رسالت فرهنگی برای خود قائل نیستند!

این مسئول دانشگاهی در تکمیل صحبت های خود گفت: بیش از بیست سال است موضوع حجاب از دغدغه های من است و در این زمینه  تحقیقات و تالیفات هم داشته ام و در این سال ها با مسئولین مرتبط با این قضیه در بخش های مختلف جلساتی گذاشته ام اما با کمال تأسف باید بگویم متولیان بازار صرفا مسائل مالی و اقتصادی را جزء شرح وظایف خود می دانند و مسائل فرهنگی را اصلا جز وظایف خود نمی دانند.


وی تاکید کرد: بطور مثال تولیدکنندگان  پوشاک  تصمیم می گیرند مانتو آستین کوتاه روانه بازار کنند و این کار در ابتدا با تیراژ پایین آغاز می شود و زمانی که مشاهده کردند نهادهای مرتبط و نظارتی مخالفتی از خود نشان نمی دهند آن را در تیراژهای میلیونی روانه بازار می کنند و چنان عرصه را تنگ می کنند که دختر یا خانمی که چندان تمایلی برای پوشیدن آن ندارد به علت نبود طرحی دیگر مجبور به انتخاب این طرح می شود و با کمال تاسف پس از مدتی این طرح به یک ناهنجاری تبدیل شده و بازهم مسئولین مربوطه کوچکترین واکنشی از خود نشان نمی دهند.
از دست دادن هر سنگر فرهنگی برای ما گران تمام می شود

حجت الاسلام حرزاده در پاسخ به این سوال که آیا تهدید مسئولین حراست به برخورد انضباطی در صورت ورود به موضوع حجاب به جایگاه حراست لطمه وارد می کند یا نه؟ گفت: « تجربه ثابت کرده است که در مقوله فرهنگ هرکجا ما توانستیم یک سنگر فرهنگی را حفظ کنیم آن سنگر برای ما باقی مانده است و هر کجا یک سنگر فرهنگی از دست رفته باز پس گیری آن امری سخت یا  محال است لذا این حرکت باور اجتماعی برخورد با پدیده بدحجابی در دانشگاه ها را خدشه دار می کند و از دست دادن این سنگر فرهنگی در آینده برای ما گران تمام خواهد شد.نکته حائز اهمیت آنکه این این بخشنامه بر خلاف روال متداول مکاتبات حراستی فاقد مهر محرمانه می باشد و این امر باعث می شود افراد بد حجاب با اطلاع از مفاد آن، احساس امنیت بیشتری کنند و آمرین به معروف و ناهیان از منکر پشتوانه خود را از دست رفته ببینند.

امیدوارم مسئولین دلسوز دانشگاه آزاد در این زمینه تجدید نظر کنند.


 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.