شناسه : 27026183

درآمد 448 میلیارد ریالی استان از محصولات باغی


محصولات باغى از محصولاتى هستند که بیشتر مواقع به ‌صورت تازه و خام قابل استفاده اند و بازده این محصولات به طور معمول از محصولات زراعى بیشتر است اما برخی مسائل از جمله ‌بارش برف و سردی یکباره هوای پیش از موعد در آذرماه امسال و نیز بحران شدید آب در استان باعث شد محصولات باغی تولیدی در استان تا حدودی با مشکل مواجه شوند.

به گزارش یزد آوا؛ محصولات باغى از محصولاتى هستند که بیشتر مواقع به ‌صورت تازه و خام قابل استفاده اند و بازده این محصولات به طور معمول از محصولات زراعى بیشتر است اما برخی مسائل از جمله ‌بارش برف و سردی یکباره هوای پیش از موعد در آذرماه امسال و نیز بحران شدید آب در استان باعث شد محصولات باغی تولیدی در استان تا حدودی با مشکل مواجه  شوند.

البته مسائلی دیگر نیز به نوعی گریبانگیر این بخش از حوزه کشاورزی استان است که هر سال وجود داشته، هر چند برخی از آنها با گذشت زمان شدیدتر از گذشته شده و برخی براساس تلاش‌ها و پیگیری‌های انجام شده، کاهش یافته است.

با وجود تمام مشکلاتی که تولید کنندگان محصولات باغی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، امسال بیش از 226 هزار و 73 تن انواع محصولات باغی در استان جز محصولات گلخانه‌ای تولید شده که ارزش ریالی این حجم تولید بیش از 448 میلیارد ریال بوده است.

سطح زیرکشت 77 هزار هکتاری

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی استان با اشاره به سطح زیرکشت محصولات باغی در استان، تصریح می‎‎کند: سطح زیرکشت محصولات باغی تولید شده استان بدون در نظر گرفتن محصولات گلخانه‎‎ای معادل 77 هزار و 209 هکتار است.

«یدالله جوادپور» در گفت‎و‎‎گو با همشهری می‎‎افزاید: از این میزان، باغ‌های پسته با 44 هزار و 731 هکتار بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با تاکید بر این که استان یزد به لحاظ تولید پسته در جایگاه چهارم کشور قرار دارد، می‌گوید: با تلاش کشاورزان استان میزان برداشت پسته به بیش از 45 هزار و 602 تن می‌رسد.

حجم 30 درصدی محصولات گلخانه‌ای

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی استان در پاسخ به سوالی مبنی بر این که با توجه به کشت محصولات کم‌آبخواه، حوزه کشت محصولات باغی تا چه اندازه تحت‌تاثیر و تغییر واقع شده است؟ اظهار می‌کند: در حال حاضر سطح آگاهی کشاورزان استان در مورد کشت محصولات باغی نظیر زیتون و زعفران که جزو محصولات کم آبخواه هستند، افزایش یافته است.

وی ادامه می‌دهد: همچنین کشت‌های فضای باز سبزیجات و صیفی‌جات استان نسبت به فضای بسته و کاشت گیاهان کم‌آبخواه کاهش پیدا کرده است.

جوادپور با تاکید بر این که این روند به صرفه‌جویی در مصرف آب کمک شایانی کرده است، اظهار می‌کند: بر همین اساس با مصرف 6 درصد آب بخش کشاورزی در گلخانه نزدیک به 30 درصد تولیدات استان مربوط به این زیربخش است.

عملکرد مثبت محصولات باغی در سال جاری

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان با مقایسه میزان تولید محصولات باغی امسال نسبت به سال گذشته، تصریح می‌کند: به علت سیل و نیز حمله مگس مدیترانه‌ای به باغ‌های انار در سال جاری، کاهش عملکرد در این محصول را شاهد هستیم.

جوادپور در این باره می‌افزاید: این در حالی است که در سایر محصولات عملکرد مثبت‌تری داریم به ویژه در رابطه با تولیدات گلخانه‌ای، افزایش خوبی را در سال جاری شاهد هستیم.

عمده مشکلات باغداران استان

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان درباره مشکلات موجود در تولید محصولات باغی استان، اظهار می‌کند: نبود سردخانه‌های مناسب در منطقه، وجود خرده مالکی در بعضی از محصولات نظیر انار، بادام و گردو از مشکلات عمده در حوزه محصولات باغی استان است.

جوادپور عنوان می‌کند: همچنین کمبود صنایع تبدیلی و نبود تسهیلات برای احیا و اصلاح باغ‌ها از دیگر مشکلاتی است که کشاورزان یزدی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی همچنین بیان می‌کند: نداشتن بنیه مالی مناسب، خرده مالکی، کاهش نزولات جوی و کاهش کیفیت آب آبیاری هم از دیگر مشکلات کشاورزان استان است.

این مسئول نبود صنایع بسته‌بندی، نداشتن بازارهای مطمئن و نبود خرید تضمینی بسیاری از محصولات را از دیگر مشکلات فعالان در این حوزه عنوان می‌کند.

راهکارهای ارتقای کیفیت تولیدات باغی

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی استان با اشاره به راهکارهای پیشنهادی در زمینه ارتقای کیفیت محصولات، اعلام می‌کند: بدین منظور باید اعتباراتی برای باغداران برای تغییر ارقام و کشت ارقام تجاری تخصیص داده شود.

«یدالله جوادپور» تامین اعتبار لازم برای خرید پایه‌های مناسب را نیز از دیگر راه حل‌های موثر در این رابطه می‌خواند و بیان می‌کند: افزایش آگاهی کشاورزان برای کاهش مصرف سموم و مبارزه با آفات به صورت بیولوژیکی از دیگر راهکارهایی است که کیفیت تولید محصولات باغی استان را افزایش خواهد داد.

انتهای پیام/

همشهری
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.