شناسه : 39371257
رئیس اداره مدیریت بحران جهاد کشاورزی استان یزد:
کاهش بارندگی تولید محصولات باغی یزد را ۲۶هزار تن کاهش داد/ بحران خشکسالی در انتظار روستاهای استان یزد
رضایی گفت: خشکسالی و کاهش بارندگی در سال زراعی جاری موجب کاهش ۲۶هزار تنی تولید محصولات باغی در استان یزد شده است.
علی اکبر رضایی در گفتگو با خبرنگار یزدآوا، در خصوص تبعات خشکسالی بر استان یزد گفت: خشکسالی با شدت و ضعف طی۱۷ سال گذشته بخش قابل توجهی از باغات استان به ویژه باغات بادام و گردو را در سطحی حدود ۶ هزار هکتار خشک کرده است.
وی ادامه داد: خشکسالی و کاهش بارندگی درسال زراعی جاری موجب کاهش تولید محصولات باغی در سطحی بالغ بر ۷هزار و ۹۰۰ هکتار از باغات استان و کاهش تولید حدود ۲۶هزار تن محصول گردیده است.
رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی استان یزد تصریح کرد: در صورت تداوم وضع موجود و عدم اتخاذ راهکارهای مناسب پیش بینی میشود آینده مناطق ییلاقی استان به سرعت به سوی خشکسالی حرکت و با بحران جدی مواجه گردند.
رضایی در خصوص تاثیر خشکالی بر قنوات استان گفت: بالغ بر ۹۰ درصد قنوات استان با کاهش آبدهی مواجه شدهاند این در حالی است که آبیاری حدود ۲۰ درصد از سطح زیر کشت اراضی باغی و زراعی استان توسط قنوات انجام میگردد.
وی گفت: روستاهای شهرستان های تفت و مهریز به طور میانگین ۷۵ درصد دچار بحران و سایر روستاهای استان حدود ۶۰ درصد با بحران خشکسالی مواجه میباشند.
رضایی حرکت به سوی هوشمند سازی کشاورزی، محدود سازی کشتهای پرآبخواه، اصلاح الگوی کشت و توصیه کشت گیاهان و ارقام کم آبخواه مانند پسته، زرشک، زعفران، گیاهان دارویی، عناب و ...، توسعه کشت در فضاها و محیطهای کنترل شده، اجرای سامانههای نوین آبیاری و آبیاری زیر سطحی را از جمله اقدامات جهت اصلاح کشت و افزایش بهرهوری کشاورزی نام برد.
وی توسعه و ترویج سایبانهای کشاورزی در باغات، احیاء و مرمت قنوات، اجرای استخرهای ذخیره آب، انتقال و لوله گذاری آب در راستای جلوگیری از هدر رفت آب، تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی و بهینه سازی قطعات اراضی برگزاری دوره های آموزشی ویژه مقابله با کم آبی و خشکسالی را از دیگر اقدامات زمینه اصلاح کشت و بهره وری در بخش کشاورزی نام برد.
رئیس اداره مدیریت بحران جهاد کشاورزی استان در خصوص پرداخت خسارت ناشی از خشکسالی به کشاورزان عنوان کرد: پیگیری های لازم و برآورد خسارت خشکسالی انجام، و به مراجع ذیصلاح ارسال گردیده و مکاتبات لازم جهت تامین منابع مالی جهت جبران خسارت ناشی ازخشکسالی انجام گرفته که در صورت تصویب هیئت محترم وزیران و تعیین وتخصیص سهم اعتباری استان، با رعایت قوانین و دستورالعمل های مربوط پرداخت و هزینه خواهد شد.
رضایی خاطرنشان کرد: امیداست با اجرای اسناد بالا دستی و اجرای سند بهرهوری آب و همچنین اجرای برنامه سازگاری با کم آبی، با مشارکت دستگاههای مربوطه و با بهره وری و صرفه جویی درمصرف آب و استفاده از روشهای نوین آبیاری به لطف الهی شاهد عبور از وضع موجود و کاهش تبعات ناشی از خشکسالی باشیم.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|