شناسه : 36643224
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد خبر داد

درآمد روزانه سه میلیون تومانی کافی‌شاپ‌های یزد با عرضه قلیان


سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد گفت: مراکزی نظیر کافی‌شاپ‌ها و رستوران ها روزانه بین یک تا سه میلیون تومان بابت عرضه قلیان درآمد کسب می‌کنند ولی تنها با مبالغ اندک 200 الی 300 هزار تومانی جریمه می‌شوند.

به گزارش یزد آوا، سیدعلی اکبر موسوی ندوشن صبح امروز درجلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان یزد با اشاره به این مطلب که دخانیات عمده ترین عامل قابل پیشگیری ببماریها به شمار آمده و سیگار شایعترین،سخت ترین و بدترین نوع مواد دخانی است گفت: سیگاری ها حدود 13 سال از عمر خود را از دست میدهند ودچار انواع سرطان ها می شوند که شایع ترین آن ها سرطان ریه است.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد افزود: از هر 10 نفر فرد مبتلا به سرطان ریه، 9 نفر مصرف کننده دخانیات هستند ومصرف دخانیات را با سیگار شروع کرده اند.

موسوی با اشاره به این مطلب که 70 درصد سیگاری ها مصرف این ماده دخانی را از جوانی آغاز کردند گفت: عدم آگاهی،احساس آرامش کاذب،عدم نظارت خانواده،بیکاری،عدم اعتماد به نفس،مشکلات خانوادگی و خودنمایی مهمترین عوامل اعتیاد جوانان به سیگار به شمار می رود.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد در ادامه به بیان مضرات قلیان پراخت و گفت: علی رغم باور غلطی که در جامعه نسبت به کم ضررتر بودن قلیان نسبت به سیگار وجود دارد باید گفت مصرف 45 تا 60 دقیقه  قلیان معادل مصرف تقریبی 60 نخ سیگار است ضمن اینکه فرد قلیانی مستعد ابتلا به بیماریهایی نظیر آسم،حساسیت های تنفسی و ... نیز هست.

وی از ابتلای 14 درصد یزدی ها به مصرف دخانیات خبر داد و گفت: متاسفانه یزد رتبه دوازدهم مصرف دخانیات در مردان و هشتم مصرف دخانیات در بانوان را در کشور داراست.

موسوی با ابراز تاسف از گسترش مصرف قلیان در بین خانواده های یزدی گفت:  579 واحد صنفی دارای پروانه شامل کافه تریا، کافی شاپ رستوران، سفره خانه، چایخانه  و هتل سنتی  در یزد وجود دارند  که حدود 135 واحد آن ها قلیان عرضه می کنند و معمولا عرضه قلیان در ساعات پایانی شب صورت می گیرد .

وی ادامه داد: البته در کنار این مراکز تعداد قابل توجهی قهوه خانه های زیرزمینی وجود دارند که اقدام به عرضه قلیان  کرده ضمن اینکه بعضا درمحیط های عمومی و پارک ها نیز شاهد مصرف قلیان در بین خانواده ها هستیم و به نظر میرسد این موضوع در حالی عادی شدن است.

متولی بهداشت شهرستان یزد با بیان اینکه سالانه 100 هزار میلیارد تومان خسارت، ناشی از مصرف سیگار به کشور وارد می شود اظهار داشت: تنها در شرایط ظالمانه تحریم 16 میلیون دلار ارز دولتی 4200 تومانی به واردات  کاغذ سیگار اختصاص داده شده است.

وی مهمترین چالش پیش روی مرکز بهداشت یزد را عدم اطلاق جرم به عرضه قلیان عنوان کرد و گفت:  انتظار ما در این زمینه حمایت کامل دستگاه قضاست چرا که عرضه قلیان در مراکز عمومی جرم محسوب نمی شود و تخلف به حساب می آید بنابراین یا احکام تبرئه متخلفان صادر می شود و یا با جریمه ناچیز نقدی ماجرا ختم می شود در حالی که باید جریمه هایی احکام صادره دارای بازدارندگی بیشتری باشد و متخلف عادت به پرداخت جریمه نکند.

وی با بیان اینکه  مراکز عمومی نظیر کافی شاپ ها ،رستوران ها و ...روزانه بین یک تا سه میلیون تومان از بابت عرضه قلیان  درآمد کسب می کنند گفت: متاسفانه علی رغم این درآمد بالا، با شناسایی و معرفی این مراکز به مراکز قضایی آن هم به صورت هر چند ماه یکبار، این مراکز تنها با مبالغ اندک 200الی 300 هزار تومانی جریمه می شوند و طبیعی است که این عدد در برابر رقمی درآمدی ناچیز بوده و بازدارنده نخواهد بود.

موسوی معرفی مراکز عرضه قلیان به مراجع قضایی،صدوراخطاریه و پلمپ کافی شاپ های متخلف و پلمپ قهوه خانه های غیر مجاز را ازمهمترین اقدامات این مرکز در راستای مبارزه با مصرف دخانیات عنوان کرد.

وی در پایان به ضرورت معرفی مراکز متخلف از جانب اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر کار شناسایی این مراکز توسط بهداشت،نیروی انتظامی و مردم صورت می گیرد در حالی که نقش اصلی در این زمینه را اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی دارد که امیدورایم با مصوبات این جلسه این اقدام در دستور کار اتاق اصناف قراربگیرد.

گفتنی است 25 الی 31 خرداد ماه هفته ملی بدون دخانیات نام گرفته که شعار امسال(اماکن بدون دخانیات، حق شهروندی) عنوان شده است.
انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.