شناسه : 23917035
دیپلماسی پالم روحانی در مالزی

روحانی سلامت مردم را هم فدای دیپلماسی می‌کند؟


در حالی که یکی از برنامه‌های اساسی وزارت بهداشت برای ارتقاء سلامت مردم حذف و کاهش مصرف روغن پالم در کشور است، رئیس جمهور از مالزیایی‌ها خواست برای تبیین فواید پالم به ایران سفر کنند.

به گزارش یزد آوا به نقل از عصرسیاست؛ رویکرد دولت تدبیر و امید در عرصه سیاست خارجی را می توان رویکردی دانست که در آن تلاش فراوانی برای ارتقاء سطح روابط با کشورهای مختلف جهان صورت گرفته است. بر همین مبنا دولت یازدهم سعی کرده است با انواع مشوق ها و تسهیلات متعدد به جلب رضایت کشورها و دولت ها این روند را تسهیل کند.

نمود عینی این رویکرد را می توان در موضوع هسته ای و مذاکرات مرتبط با آن اشاره کرد به برجام هسته ای ختم شد. در جریان مذاکرات هسته ای و فرایند اجرای برجام، دولت یازدهم و کابینه دکتر روحانی تلاش فراوانی برای تسریع در روند اجرای برجام صورت داده که این سرعت عمل باعث شد برخی از خطوط قرمز نظام نظیر اجرای گام به گام برجام مورد خدشه قرار گیرد.

این رویکرد تعارف و تمجید از کشورهای اروپایی در جریان برجام و تحولات پس آن باعث شد در موارد متعدد منافع ملی مورد تهدید و یا حتی خدشه قرار گیرد. ذوق زدگی دولت برای اجرای بی پروای برجام و نه اجرای گام به گام و متناسب با اقدام غربی ها سبب شده است که با گذشت بیش از یک سال از اجرای کامل تعهدات ایران در برجام، طرف غربی هنوز به تعهدات گنجانده شده در برجام عمل نکند. این موضوع بارها و بارها مورد انتقاد افراد مختلفی از دولت شده است و در آن دولتی ها از خلف وعده غربی ها گلایه و انتقاد کرده اند.

نمونه دیگری از این رویکرد تعامل با غربی ها را می توان در خرج کردن پول های بلوکه شده کشور که به واسطه برجام آزداد شده بود در کشورهای اروپایی و آمریکایی اشاره کرد به صورتی که دولتی ها پس از برجام قراردادهای سنگینی را با کشورهای فرانسه و آمریکا به امضا رساندند که تاکنون خوش خیالی در این حوزه ثمره قابل لمسی نداشته است.

در جدیدترین مورد از پیگیری چنین رویکردی از سوی دولت یازدهم، رئیس‌جمهور، جمعه گذشته در نشست مشترک مطبوعاتی با «محمد نجیب رزاق» نخست‌وزیر مالزی اعلام کرد که تهران و کوالالامپور مصمم هستند سطح روابط خود را در مرحله نخست به دوره قبل از تحریم‌ها بازگردانند.

دکتر روحانی همچنین به موضوع روغن پالم که مالزی یکی از صادرکنندگان آن است، اشاره و با بیان اینکه نخست وزیر مالزی اشاره دارند که مالزیایی ها از این روغن استفاده و سلامتی آنان نیز خوب است، گفت: برای تبیین ویژگی های این روغن از لحاظ سلامتی، ما منتظر سفر هیاتی از طرف مالزی به ایران هستیم. (لینک کامل خبر)

دفاع دکتر روحانی از پالم و تلاش وی برای استفاده ابزاری از این ماده برای ارتقاء روابط فی ما بین در حالی است که یکی از برنامه های وزارت بهداشت اساسی وزارت بهداشت برای ارتقاء سلامت کشور حذف روغن پالم از برنامه غذایی مردم است.

وزیر بهداشت: روغن پالم برای سلامتی مضر است

 

در همین رابطه قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در خصوص مضرات روغن پالم می گوید:  روغن پالم سال های سال از مالزی وارد کشور شده است و در حال حاضر به دلیل قیمت ارزان و سودآوری بالا، واردات آن به طرز چشمگیری افزایش داشته است؛ مجوز واردات روغن مضر پالم مربوط به وزارت صنعت است که قرار شده در یک دوره معین ابتدا به 30 و سپس 15 درصد کاهش یابد. در دوره‌های قبل وزارت بهداشت هم نسبت به این موضوع اعلام خطر کرده بود. نظارت‌ها را افزایش می‌دهیم و برای اینکه همه شرکت‌های تولیدکننده متهم نشوند، اسامی شرکت‌های متخلف را اعلام خواهیم کرد. (لینک کامل خبر)

وزارت بهداشت به هیچ کارخانه‌ لبنی مجوز استفاده از روغن پالم نداده چراکه از بدترین نوع چربی صنعتی استفاده کرده‌اند.

وی به دنبال رسانه ای شدن استفاده از روغن پالم در برخی از محصولات لبنی با تاکید بر اینکه وظیفه وزارت بهداشت مراقبت از سلامت مردم است و در این مورد با کسی شوخی نداریم، تصریح کرد: از اینکه به مردم راست بگوییم نباید پشیمان باشیم.

دیناروند: به‌هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمی دهیم

همچنین در ادامه واکنش های مسئولان نظام سلامت به استفاده تولید کنندگان محصولات غذایی از روغن پالم، مرداد ماه 94 بود که رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد:  به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمی دهیم و با متخلفان به شدت برخورد می کنیم.

دیناروند در توضیح مضرات روغن پالم گفت: این روغن دارای اسید چرب اشباع زنجیره بلند است و یافته‌های علمی ثابت کرده که مصرف زیاد آن در انسداد عروق، بیماریهای قلبی عروقی و حتی در بیماری‌های سرطان اثرات سوئی دارد. بر همین اساس توصیه می‌شود که مصرف اسیدهای چرب اشباع زنجیره بلند از سوی مردم محدود شود. ( لینک کامل خبر)

وی افزود: اعتقاد داریم سهم مصرف خانوار روغن جامد باید به صفر برسد و مردم نباید از این روغن استفاده کنند. در روغن‌های مایع نیز توصیه آن است که روغن پالم مصرف نشود.

رسول دیناروند تاکید کرد: در مورد روغن پالم آنچه که خطردارد مصرف بالای آن در کشور است. در گزارشاتمان به رئیس جمهور نیز این موضوع را مطرح کرده‌ایم و مردم نگران نباشند چرا که به زودی تخلفات را شناسایی و این مشکل را حل می‌کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در سال گذشته سقف یک سومی که برای واردات در نظر گرفتیم را رعایت کردیم و امسال نیز وضع به همان منوال خواهد بود، یعنی سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمی دهد.

سرویس تحقیقات وزارت کشاورزی آمریکا: روغن پالم جایگزین مناسبی برای چربی ترانس نیست

همچنین سرویس تحقیقات کشاورزی وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) ) می‌گوید که روغن پالم یک جایگزین سالم برای چربی‌های ترانس نیست.

با این اوصاف باید دید دولت تدبیر برای تعامل بیشتر با از فاکتورهای سلامتی مردم عقب نشینی می کند یا اوضاع جود دیگری رقم می خورد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.