شناسه : 24097537
تناقضات دیپلماسی دولت از فرانسه تا یمن؛

چرا خون فرانسوی‌ها از خون شیعیان مظلوم یمن رنگین‌تر است؟


برای کشوری که در قانون اساسی خود همگان را به دفاع از مظلومان عالم فراخوانده خوش نیست که در برخورد با جنایات؛ کافران را بر شیعیان مظلوم ارجحیت داده و حتی از صدور پیام تسلیت خشک و خالی هم امتناع ورزد.

به گزارش یزد آوا به نقل از عصرسیاست؛ بیش از سه سال از عمر دولت یازدهم می گذرد، سه سالی که با تمام فراز و فرودهایش صفحاتی از کتاب انقلاب اسلامی را به خود اختصاص داد. در طول این سه سال دولت یازدهم که تمام تمرکز خود را بر حوزه سیاست خارجی معطوف ساخته و در راستای همین تاکتیک برنامه ها و اهداف خود را دنبال کرده است. نمود عینی این رویکرد را می توان در سخنان دکتر روحانی یافت. روحانی در خصوص این رویکرد دولت تاکید می کند: می خواهیم سیاست خارجی به اقتصاد یارانه دهد.

رویکرد سیاست خارجی دکتر روحانی در طول این سال ها بیش از همه سمت و سویی اروپایی_غربی  داشته است بدین صورت که دولت یازدهم در راستای اجرای این رویکرد سعی کرده است با دول اروپایی و غربی مراودات خود را ارتقا داده و از آن برای تامین اهداف خود استفاده کند. برآیند چنین رویکردی را می توان در چارچوب مذاکرات هسته ای مشاهده و تحلیل کرد که بر اساس آن روحانی و دولت مطبوعش با رایزنی و مذاکره با 1+5 برجام هسته ای را بوجود آوردند.

خوش بینی بیش از حد دولت یازدهم از دستاوردهای احتمالی برجام و در مقابل خلف وعده غربی ها باعث شده است این رویکرد نتایج ملموسی نداشته باشد.

در مقابل خوش بینی و اتکا به کشورهای غربی برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی، بی توجهی دولت به بسیاری از ظرفیت های دیگر کشورها را مشاهده می کنیم. دولت یازدهم در طول سه سال گذشته موضع خاص و ارتقا روابطی را با کشورهایی خارج از حوزه برجام نداشته است و به نظر می رسد به یک  انفعال و بی تحرکی دچار شده است.

این اهمال و بی تحرکی دیپلماسی دولت یازدهم در برخورد با موضوعات و حوادث مختلف نیز اثرگذار بوده است به صورتی که به صورت تناقض رفتاری در دولت نمود یافته است. در هفته گذشته جنگنده‌های سعودی با حمله به مراسم ختمی در صنعا، پایتخت یمن با کشته و زخمی کردن بیش از 900 نفر مرتکب خون‌بارترین جنایت از زمان آغاز بحران یمن می‌شوند. دولت یازدهم در مقابل این جنایت سعودی ها سکوت کرده و از اعلام موضع رسمی و ابلاغ پیام تسلیت به مردم یمن خودداری می کند. (لینک کامل خبر)

گوشه هایی از جنایت سعودی ها در یمن

این موضع سکوت و انفعال در برخورد با جنایت سعودی ها در یمن در حالی است که اگر به 23 آبان 94 برگشته و صفحات تاریخ را ورق بزنیم می توانیم از تناقض رفتاری دولت آگاهی یابیم. 23 آبان ماه سال 94، حادثه در پاریس باعث کشته شدن تعدادی از فرانسوی‌ها می‌شود، رئیس دولت تدبیر ابتدای صبح 23 آبان، در پیامی به فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه، این حادثه را محکوم می‌کند.

قبل از حادثه فرانسه نیز حادثه دیگری در منطقه شیعه‌نشین ضاحیه لبنان اتفاق می‌افتد و بسیاری از مردم بی‌گناه در خاک و خون غلت می‌خورند، رئیس‌جمهور هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهد و با فشار رسانه‌ای، پیامی هم برای مردم لبنان ارسال می‌شود. (لینک کامل خبر)

 

نکته اساسی در این میان تناقض های رفتاری دولت یازدهم است؛ تناقض هایی که در عرف دیپلماتیک معانی خاصی را منتقل می کند.

اینکه چرا دولت یازدهم برای کشته شدگان فرانسوی پیام تسلیت فرستاده و جنایت را محکوم می کند و در مقابل جنایت بسیار عمیق تر عربستان در کشتار شیعیان یمنی سکوت می کند بیش از همه باید مورد تحلیل قرار گیرد زیرا جای سوال است که چه می شود که در کشوری که قانون اساسی صراحتا همگان را به دفاع از مظلومان عالم و جنبش های آزادی بخش فرمان داده، خون متجاوزان و کافران رنگین تر از شیعیان بی دفاع یمنی می شود؟.

نقش آفرینی فرانسوی ها برای اخلال در مذاکرات هسته ای

این شوق و شور رئیس‌جمهور در ارسال پیام تسلیت و محکومیت به فرانسوی‌ها در حالی است که فرانسه در زمان مذاکرات هسته‌ای یکی از کشورهایی بود که در اتحاد با کشورهای مرتجع عربی خلیج‌فارس به کارشکنی پرداخت و از حصول توافق هسته‌ای در برهه‌ای از مذاکرات جلوگیری کرد.

ماجرای تحریم‌های این کشور علیه ایران و خروج نابهنگام شرکت‌های خودروسازی فرانسوی از کشورمان که ضربه شدیدی به صنعت خودروسازی کشورمان زد و همچنین موضوع خون‌های آلوده به ایدز که دست‌های لوران فابیوس، وزیر خارجه این کشور در آن آلوده است و اولین بار از این طریق این بیماری هولناک به کشورمان به‌طور کاملاً مرموزی وارد شد، از مسائل مهمی است که مردم ایران آن‌ها را به‌راحتی فراموش نخواهند کرد. (لینک کامل خبر)

پناه دادن به تروریست‌ها ازجمله کار ویژه‌های مقامات فرانسه است. فرانسه به محل امن و ایمنی برای منافقین و همچنین عناصر گروهک داعش که دستشان به خون افراد بی‌گناهی از ایران و سایر کشورهای اسلامی آغشته، تبدیل‌شده است. فرانسه یکی از اولین کشورهایی بود که منافقین را حمایت و اقدامات تروریستی آنان را نادیده گرفت. (لینک کامل خبر)

به هر جهت، برای کشوری که داعیه دار حکومت اسلامی و مرام علی ابن ابیطالب است و در قانون اساسی خود همگان را به دفاع از مظلوم فراخوانده خوش نیست که در برخورد با جنایات کافران را بر شیعیان مظلوم ارجحیت داده و حتی از صدور پیام تسلیت خشک و خالی هم امتناع ورزد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.