شناسه : 25421994
درآمدزایی با طعم عسل؛

زنبورداری شغلی مناسب با کمترین سرمایه گذاری/ کاهش بیکاری جوانان با توسعه کسب و کارهای کوچک


حسین‌علی غنی‌زاده یکی از جوانان اهل شهرستان بهاباد است که بعد از اتمام دوره کارشناسی ارشد از دانشگاه اصفهان، زمانی که از یافتن شغل ناامید شد با توکل به خدا و پشتکار برای خود شغلی مناسب ایجاد کرده است.

به گزارش  یزد آوا، یکی از مهمترین و بحرانی ترین مشکلات جامعه امروز ایران، بیکاری جوانان تحصیل‌کرده است. این گروه از بیکاران به امید یافتن شغل‌های اداری و پشت میزنشینی کمتر به کارهای تولیدی و یدی تن می‌دهند و اغلب بهانه نداشتن سرمایه را عنوان می‌کنند. این درحالی است که کارشناسان بازار کار یافتن شغل‌های دولتی، اداری را تقریبا غیرممکن می‌دانند.

از را‌ه‌حل‌هایی که برای کاهش بیکاری جوانان عنوان می‌شود، رونق کسب و کارهای کوچک است به این معنا که جوانان با استعداد با پذیرش ریسک و صرف هزینه نه چندان زیاد اقدام به ایجاد کارهای کوچک خدماتی و تولیدی کنند. به این شیوه برای چند نفر دیگر نیز اشتغال ایجاد می‌شود.

حسین‌علی غنی‌زاده یکی از جوانان اهل شهرستان بهاباد است که بعد از اتمام دوره کارشناسی ارشد از دانشگاه اصفهان، زمانی که از یافتن شغل ناامید شد با توکل به خدا و پشتکاربرای خود شغلی مناسب ایجاد کرده است.

این جوان فعال در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در خصوص شروع کار خود گفت: پس از تحقیق و مشاوره در مورد کارهای مختلف، با توجه به ویژگی‌ها و مزیت‌های پرورش زنبور عسل، این کار را انتخاب کردم.

غنی‌زاده اظهار داشت: تنها با دو میلیون تومان و خرید پنج کندو کار را شروع کردم. در سال اول میزان برداشت عسل خوب بود و فروش بالایی داشتم از این رو شرایط را برای توسعه کار مناسب دیدم و تعداد کندوها را افزایش دادم.

وی با اعلام رضایت از درآمد این کار گفت: به طور متوسط در هر دوره از هر کندو 6 تا 8 کیلو عسل برداشت می‌شود. اگر شرایط مساعد باشد با 30 کندو می‌توان سالیانه 12 میلیون سود به دست آورد.

غنی‌زاده با اشاره به مزیت‌های پرورش زنبور عسل اذعان داشت: در کنار این شغل می‌توان به کارهای دیگری نیز پرداخت چرا که به وقت زیادی نیاز ندارد. عمده امورات را شخصا انجام می‌دهم و فقط در زمان برداشت از اعضای خانواده کمک می‌گیرم.

وی با بیان اینکه برای توسعه این کار از وام و تسهیلات بسیج سازندگی استفاده کرده است اظهار داشت: برای رفع معضل بیکاری لازم است تسهیلات ویژه برای اشتغال جوانان اختصاص یابد؛ تسهیلاتی با نرخ بهره کم و اقساط بلندمدت که فرد بتواند در ابتدای شروع کار خود که بیشتر در معرض شکست قرار دارد کار و حرفه خود را حفظ کند.

این جوان کارآفرین در توصیه به افرادی که می‌خواهند خود اشتغالی داشته باشند؛ گفت: برای راه‌اندازی هر کاری ابتدا باید در مورد بازار فروش آن تحقیق شود و به سراغ کارهایی رفت که برای آن محصول و یا خدمات بازار خوبی وجود داشته باشد. این اشتباه بزرگی است که اول تولید کرد و سپس به سراغ بازاریابی و فروش رفت.

غنی‌زاده اذعان داشت: چنان‌چه فردی بخواهد صرفاً با زنبورداری امرار معاش کند با 20 میلیون تومان سرمایه‌گذاری می‌تواند درآمد خوبی داشته باشد؛ هر چند می‌توان با مبلغ و تعداد کندوی کمتری وارد این کار شد اما برای گذران زندگی و کسب درآمد رضایت کننده این میزان سرمایه نیاز است.

وی یکی از راه‌های افزایش درآمد در این کار را کوچ کندوها در فصول مختلف سال عنوان کرد و افزود: طبق اصول پرورش زنبور عسل باید در سال چند بار کندوها را کوچ داد چرا که با این کار می‌توان میزان تولید عسل و تعداد کندوها را افزایش داد. اما زمانی که تعداد کندوها محدود باشد این کار چندان صرفه اقتصادی ندارد.

این جوان یزدی با بیان این که در منطقه بهاباد تعداد انگشت شماری پرورش‌دهندگان زنبور عسل وجود دارد ادامه داد: با توجه به شرایط و ویژگی های اقلیمی شهرستان بهاباد، این منطقه برای پرورش زنبور عسل مناسب است اما متاسفانه این مزیت مغفول مانده و غفلت از این ویژگی موجب شده افراد کمی به این کار مشغول باشند.

انتهای پیام/ق




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.