شناسه : 33141256
رئیس دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه یزد:

سازمان یافته نبودن ارتباط بین صنعت و دانشگاه/ دفتر مطالعات علم و فناوری دانشگاه یزد راه‌اندازی می‌شود


رئیس دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه یزد در خصوص تعداد پژوهش‌هایی که منجر به تجاری سازی شده گفت: نمونه پژوهش‌هایی که تجاری سازی شده باشد وجود داشته اما اینکه بتوان آماری ارائه داد در حال حاضر میسر نیست.

رئیس دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا در خصوص تاثیرات ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه در اقتصاد مقاومتی جایگاه والایی دارد و اگر بتوان به خوبی در ارتباط این دو مقوله عمل کنیم مهمترین گام در عرصه عملی شدن اقتصاد مقاومتی و شکوفایی اقتصاد ایران برداشته خواهد شد.

دکتر روح‌اله دوست حسینی با بیان اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه منجر به ایجاد اشتغال بالا برای قشر تحصیل کرده و دانشگاهی خواهد شد اظهار کرد: علاوه بر ایجاد اشتغال مسلما در پیوند عمیق و موثر بین صنعت و دانشگاه یا بهتر بگوییم دانشگاه و جامعه نیازهای ما به بیرون کم خواهد شد و این موجب جلوگیری از خروج ارز و سرمایه از کشور می‌شود.

وی افزود: در گذشته دیوار قطوری بین صنعت و دانشگاه کشیده شده بود اما در چند سال گذشته با تلاش های دو طرف، شاهد یک ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه هستیم و بسیاری از صنعت‌گران نیازهای خود را از طریق دانشگاهیان رفع می‌کنند.

دوست حسینی اذعان کرد: برای مثال در استان یزد در زمینه نانو، نساجی، کاشی و سرامیک، فولاد و غیره بسیاری از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، اساتید و در برخی مواقع دانشجویان ایده‌هایی داده یا با انجام پژوهش های کاربردی خود نیاز صنایع را از وارد کردن دستگاه‌ها رفع کرده‌اند. به عنوان مثال با ارائه یک طرح دانشجویی  باعث برگشت دوباره آب مصرفی به چرخه تولید  در کارخانه‌های کاشی شده‌اند و یا در صنعت فولاد با ساخت یک دستگاه مورد نیاز که تا کنون از خارج از ایران وارد می‌شد، با هزینه ای تقریبا 25 درصد نمونه خارجی باعث خودکفایی از واردات آن شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه‌ یزد گفت: در دفتر ارتباط بین صنعت و دانشگاه در دانشگاه یزد سعی شده با ایجاد برنامه‌های هدفمند این پیوند برقرار شود تا در آینده شاهد نتایج خوب آن باشیم.

وی ادامه داد: در دانشگاه یک درس صفر واحدی اختیاری تحت عنوان کارورزی جدای از واحد کارآموزی ویژه تمامی رشته ها و مقاطع تحصیلی  در دانشگاه از سال 97 اجرایی خواهد شد و دانشجویان متقاضی به صنایع مربوطه معرفی و در آنجا در یک ارتباط دو سویه تجربه لازم را کسب کرده و همچنین باعث افزایش تعامل دانشگاه با صنعت خواهد شد.

دوست حسینی تصریح کرد: همچنین سعی شده بازدیدهایی که دانشجویان در طول ترم دارند هدفمند باشد و قبل از بازدید از صنعت مربوطه کارشناسی برای دانشجویان صحبت کرده و بعد از بازدید نیز با حضور در کلاس درس از نتیجه بازدید اطلاع کسب کند تا در نتیجه بازدید به نحو احسن صورت گرفته و برای دانشجویان با فایده باشد.

وی اذعان کرد: دانشجویان باید همراه با کسب علم و دانش در دانشگاه، در محیط عملی  نیز تجربه کسب کنند و دوره‌های کارورزی و همچنین دوره‌هایی که دانشگاه با کمک سایر سازمان ها نظیر سازمان  فنی و حرفه‌ای، دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه فنی و حرفه ای برگزار می‌کند، برای کسب مهارت و تجربه همراه با تخصص بسیار موثر است و دانشجویان از طریق ارتباط با صنایع حتی می‌توانند آینده شغلی خود را تضمین کنند همانطور که در گذشته نیز بوده است.

رئیس دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه یزد در خصوص تعداد پژوهش‌هایی که منجر به تجاری سازی شده گفت: نمونه پژوهش‌هایی که تجاری سازی شده باشد وجود داشته اما اینکه بتوان آمار دقیقی ارائه داد در حال حاضر میسر نیست.

دوست حسینی عنوان کرد: در حال حاضر با شکل‌گیری دفتر مطالعات علم و فناوری دانشگاه یزد که اقدامات اولیه آن صورت گرفته است  به صورت سازمان یافته، برنامه‌ریزی شده و بر اساس نیاز و درخواست صنایع پژوهش‌ها به صنایع برای تجاری سازی ارائه خواهد شد و تا حدود یک سال آینده امکان ارائه آمار فراهم خواهد شد.

وی در ادامه گفت:  دفتر علم و کار استان یزد که با همکاری اتاق بازرگانی و دانشگاه های استان یزد و پارک علم و فناوری یزد شکل گرفته است زمینه‌های گسترش ارتباط بین دانشگاه و صنعت افزایش یافته است و امکان اشتغال دانش آموختگان را افزایش داده است.

دوست حسینی اذعان کرد: برای موفقیت در پیوند بین دانشگاه و صنعت باید دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی،  پارک علم و فناوری، اتاق بازرگانی و سازمان ها و صنایع در یک زنجیره متصل، دست به دست هم دهند.

انتهای پیام/ز.ک




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.