شناسه : 34525812
در هفتاد و دومین جلسه علنی شورای شهر یزد مطرح شد

سفید:جداسازی آب شرب از فضای سبز در یزد30 میلیارد تومان هزینه می‌خواهد/ابوترابی: از نمایندگان استان در مجلس گله داریم


هفتاد و دومین جلسه علنی شورای شهر یزد با حضور اکثریت اعضا،نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی،مدیرعامل آبفای یزد و رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تشکیل شد.

 به گزارش یزد آوا؛ هفتاد و دومین جلسه علنی شورای شهر یزد با حضور اکثریت اعضا،نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی،مدیرعامل آبفای یزد و رئیس سازمان برنامه و بودجه استان تشکیل شد.

در این جلسه که به بررسی آخرین وضعیت پروژه آب و فاضلاب شهر یزد پرداخته شد ابتداغلامعلی سفید رئیس شورای شهر یزد گفت: با کاهش میزان آب انتقالی و احیای چاه های آب فشار مضاعفی به شبکه تصفیه آب وارد خواهد شد بنابراین باید تا آن جا که می توانیم آب شرب را از آب تصفیه شده جدا کنیم.

سفید با اشاره به این مطلب که  جداسازی آب شرب از آب فضای سبز هزینه بردار است اظهار داشت: برای انجام این جداسازی در حدود 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که هزینه گزافی است.

شهردار یزد نیزگفت: حقیقتا تنها نگرانی بنده در خصوص تامین آب فضای سبز از پساب هاست چرا که پساب در حقیقت حاصل زندگی مردم است چرا 70 درصد پول پساب ها را مردم پرداخت می کنند البته این غیر از هزینه آب بهای آن هاست و این در حالی است که در این طرح برای حق مردم که همان فضای سبز است چیزی دیده نشده و عملا  برای مردم  علی رغم این همه هزینه بهره ای در نظر گرفته نشده است.

مهدی جمالی نژاد بهترین منبع تامین آب برای فضای سبز شهری را پساب ها دانست و ابرازداشت: هیئت وزیران مصوب کرده تا  فاضلاب خام  به صورت رایگان به شهرداری های متقاضی تسویه فاضلاب  واگذارشود چرا که بهترین شکل مصرف پساب استفاده درفضای سبز است و به علت مشکلات میکروبی و بهداشتی نمی توان آن را در کشاورزی به کار برد بنابراین خواهشمندم در این زمینه تمهیدات لازم اتخاذ شود.

حسین صالحیان سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری یزد نیز با بیان اینکه در چند ماه اخیر نزدیک به 60 کنتور آب را از مدار خارج کردیم و با مکاتبات و فشارهای آبفا کنتور های دیگر ما نیز در شرف قطع شدن است  گفت: فضای سبز ریه شهر است و با وضعیتی که هوای یزد دارد بهترین راه مقابله با آن توسعه فضای سبز بوده که نیازمند تامین آب است

صالحیان افزود: بنابراین پساب ها برای فضای سبز مناسب تر بوده و به این روش از آب شرب مردم که از منابع زیرزمینی استحصال می شود نیز استفاده نخواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر5 منبع آب در شهر یزد وجود دارد که شامل آب های آلوده ،غیر الوده،آب های سطحی(آب های حاصل از برف و باران) پساب و آب انتقالی بوده و منطق حکم می کند به جای استفاده از آب های زیرزمینی و به خطر انداختن آب شرب مردم از پساب استفاده کنیم.

ونوس عامری هم با اشاره به اینکه بخشی از تبصره 3 مربوط به توسعه شبکه  فاضلاب است اظهار داشت: مردم پول می دهند تا شهرداری برای آنان فضای سبز مجانی ایجاد کند و اگر پساب برای آبیاری فضای سبز در اختیار شهرداری قرار نگیرد ظلم به مردم است.

شایق هم خطاب به مدیر عامل آبفا گفت: چرا باید برای انجام 35 درصد از شبکه فاضلاب شهر 20 سال زمان صرف شود که این اتفاق یک دلیل دارد و آن هم سوء مدیریت در بخش فاضلاب است.

وی تاکید کرد:هرچنداگر بخواهیم سالانه 120 کیلومتر کار عمرانی در شهر انجام دهیم کار سختی است و حتی در برخی مناطق امکان استفاده از بیل مکانیکی  هم وجود ندارد اما بنده از همه همکاران می خواهم  به خاطر آینده مردم، مجوز 5 ساله حفر شبکه فاضلاب شهری  را مصوب کنند.

محسن ابوترابی  نیز در اظهاراتی گفت: با توجه به وضعیت خاص آب در یزد اگر فضای سبز نیز وجود نداشته باشد مشکلات عدیده ای  برای مردم به وجود می آید بنابراین باید استانداری و آب منطقه ای یزد در جهت تامین آب فضای سبز تمام تلاش خود را به کار گیرند.

ابوترابی ادامه داد: از نمایندگان استان در بحث مشکلاتی که برای خط انتقالی به وجود آمد گله داریم چرا که آن گونه که باید جدی وارد میدان نشدند و نجابت مردم یزد هم سبب شد برخی در این قضیه جری شوند فلذا از جناب موسوی می خواهم بروند درووزارت خانه بنشینند و سهمیه پساب فضای سبز یزد را بگیرند چرا که مردم بابت تبصره 3 پول می دهند و حداقل حق آن ها برخورداری از فضای سبز است.

محمد علی پاکنژاد موضوع پساب در یزد را راه حلی برای جبران کم آبی یزد دانست و گفت: دولت باید به این مسئله نگاه ملی داشته و برای آن بودجه در نظر بگیرد چرا که دولت با این اقدام مشکل کم آبی یزد و اصفهان را حل می کند و اصولا واگذاری  بهره برداری از پساب حاصل از شبکه فاضلاب به شرکت های سرمایه گذار مشکلاتی را در آینده به وجود خواهد آورد .
پاکنژاد تصریح کرد: در خصوص اجرای طرح نیز باید شهرداری برای آسفالت معابر هزینه کند و در این اوضاع مالی شهرداری فشار مضاعفی را تحمل کند.
وی خواستار مشارکت مردم در این پروژه شد و گفت: چرا نباید با فروش اوراق مشارکت مردم را در این پروژه مشارکت دهیم و سود حاصل از آن رابه جیب مردم نریزیم؟

آزادی نیز با بیان اینکه توسعه شهر یزد در گرو وجود آب است گفت: حیاتی ترین مسئله در استان یزد مسئله آب بوده و آینده این شهر در گرو آب است بنابراین باید همه تلاشمان را برای حفظ  آب شرب مردم به کار ببندیم و برای توسعه فضای سبز نیز از پساب فاضلاب استفاده کنیم

انتهای پیام/ح




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.