شناسه : 38029083
مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای استان یزد:

سهم 75 درصدی صنایع در مصرف برق استان یزد/ استفاده از کولر گازی مصرف برق را 4 برابر افزایش می‌دهد


ابوالفضل اسدی گفت: جایگزینی کولر گازی با کولر آبی، حدود 4 برابر مصرف برق را افزایش داده و حجم زیادی از آب برای تولید برق در نیروگاه‌های کشور استفاده می‌شود.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، ابوالفضل اسدی صبح امروز در نشست خبری آنلاین با اصحابه رسانه استان یزد با بیان اینکه ارتباط برق منطقه‌ای استان با برق منطقه‌ای استان‌های همجوار از جمله اصفهان و فارس نشان از پایداری بسیاری مناسب برق استان است، گفت: پیک نیاز مصرف استان در سال 97، 1537 مگاوات و پیک نیاز مصرف در سال گذشته 1668 مگاوات است که این رشد 8.5 درصدی ، نشاندهنده توسعه صنعتی یزد است.

وی با بیان اینکه 75 درصد انرژی مصرفی استان در حوزه صنعتی مصرف می‌شود، گفت: 11 درصد انرژی برق استان در حوزه خانگی، 7 درصد در بخش کشاورزی، 3 درصد در بخش عمومی، یک درصد در بخش روشنایی معابر و مابقی در سایر موارد مصرف می‌شود.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای استان یزد عنوان کرد: در فروردین ماه و اردیبهشت ماه همزمان با شیوع کرونا مصرف برق در استان کاهش یافت اما در خردادماه امسال نسبت به سال گذشته تقریبا 8 درصد افزایش مصرف برق در استان داشتیم و با روند پیشرو، پیش بینی می‌شود پیک نیاز مصرف استان در سال جاری به 1835 مگاوات برسد.

اسدی با بیان اینکه تداوم 10 درصدی پیک بار موجب می‌شود که حدود پنج هزار مگاوات ظرفیت تولید برق استان برای 468 ساعت استفاده شود، گفت: این پیک بار موجب پایین آمدن بهره وری سرمایه است و قیمت تمام شده را بالا می‌برد و در این زمینه راهکارهای تشویقی را برای مشترکین به کار گرفتیم.

وی افزود: هر یک درجه افزایش دما، در بازه زمایی 20 تا 34 درجه سانتیگراد، نیاز مصرف به میزان 1542 مگاوات افزایش خواهد داشت که این موضوع در تیر و مردادماه و با افزایش مصرف برق راهبری شبکه برق را دچار بحران می‌کند و مدیریت تقاضا و مصرف برق در زمان پیک مصرف روزانه را ضروری می‌سازد.

اسدی احتمال خاموشی، کمبود نقدینگی و پایین بودن بهره وری سرمایه، آب و محیط زیست را از مهم‌ترین چالش‌های امروز صنعت برق برشمرد و افزود: اختلاف بالغ بر 23 هزار مگاوات پیک بار تابستان و سایر فصول که عمدتا از بار سرمایشی است و منجر به استفاده 2500 مگاوات معادل 20هزار میلیارد تومان ظرفیت نامی تولید برای کمتر از 100 ساعت در سال می‌شود از دیگر چالش‌های صنعت برق است.

وی با بیان اینکه تعامل دو سویه موثر با جامعه، اصحاب رسانه و نخبگان از راهکارهای بدون هزینه یا کم هزینه برای مدیریت کنترل و کنترل چالش خاموشی در استان است، گفت: ایجاد دمای آسایش 24 تا 24 درجه، کنار زدن پرده و استفاده از نور طبیعی روز، سرویس مناسب کولر و استفاده نکردن از وسایل پرمصرف برق در زمان پیک بار از جمله این راهکارهای کم هزینه است.

وی ادامه داد: متوسط مصرف برق در ساختمان‌های ایران در تابستان بیشتر از 40 درصد می‌باشد و در عمده استان‌ها بیش از 60 درصد آن، بار سرمایشی است که متاسفانه به دلیل اجرا نشدن کامل مبحث 19 مقررات ملی انرژی و عایق کاری ساختمان‌ها و همچنین استفاده بیشتر از کولرهای گازی کم بازده، شاهد افزایش بار سرمایشی در کشور هستیم، همچنین بیش از 50 درصد انرژی از طریق سقف در تابستان در ساختمان‌های موجود اتلاف می‌شود که باید راهکار عایق بام وارونه مورد استفاده قرار گیرد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای استان یزد با بیان اینکه تعویض موتور کولرهای آبی و ارتقای آن موجب کاهش مصرف برق خواهد شد، تصریح کرد: جایگزینی کولر گازی با کولر آبی، حدود 4 برابر مصرف برق را افزایش داده و علاوه بر هزینه‌های توسعه نیروگاه‌ها و شبکه برق، حجم زیادی از آب برای تولید برق در نیروگاه‌های کشور استفاده می‌شود.

اسدی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی گفت: استان یزد رتبه اول نیروگاه‌های خورشیدی در حال بهره برداری در کشور را داراست و هم اکنون 7 شرکت با ظرفیت 58.5 مگاوات برق خورشیدی در مدار قرار گرفته‌اند و پیش بینی می‌شود ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در استان افزایش یابد.

وی در خصوص احتمال خاموشی در تابستان امسال برای استان گفت: طرح ذخیره عملیاتی صنایع راهکاری برای رفع کمبود تولید در زمان پیک بار است و مشابه سال‌های گذشته در حال پیگیری هستیم که با مدیرت بار، فشار کمتری به بخش توزیع برق و به خصوص مردم داشته باشیم  و شاهد خاموشی در استان نباشیم.

 انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.