سوادآموزی در استان از میانگین کشوری بالاتر است/ پایین بودن سطح سواد اتباع و مهاجران
به گزارش خبرنگار یزد آوا، مرآت امین الرعایا، ظهر امروز در نخستین جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان یزد در سال جاری، اظهار کرد: درصد باسوادی گروه سنی 10 تا 49 سال به اضافه آمار اتباع و افراد آموزش ناپذیر از 95.7 درصد در سال 85 به 96.58 درصد در استان رسیده است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان یزد افزود: علیرغم اینکه اتباع و آموزش ناپذیر نیز در آمارها آمدهاند در بحث سوادآموزی دراستان بسیار خوب کار شده و از میانگین کشوری بالاتر بوده است.
وی با اشاره به آمار باسوادی در گروه سنی 6 سال به بالا در استان گفت: درصد باسوادی دراین گروه سنی از 88.1 درصد در سال 85 به 90.9 درصد در سال 95 رسیده و از میانگین کشوری که برابر با 87.6 درصد در سال 95 است، بالاتر است.
مقیمی فرماندار اردکان نیز در این نشست به ارائه گزارشی از شورای پشتیبان سوادآموزی این شهرستان پرداخت و گفت: اردکان با 4.7 رصد بیشترین رشد جمعیت در استان را دارد و مهاجرت از نقاط مختلف کشور به این شهرستان زیاد است که بخش عمدهای از این مهاجران از سطح سواد پایینی برخوردار هستند.
وی همچنین با بیان اینکه اتباع خارجی مجاز و غیر مجاز در این اردکان 10 درصد جمعیت این شهرستان را به خود اختصاص دادهاند، افزود: 10 تا 11 هزار از اتباع بیگانه در این شهرستان حضور دارند که عمدتا بیسواد هستند و باید نسبت به این موضوع تدبیری اندیشید.
وی اذعان کرد: خوشبختانه هیچ روستایی در اردکان وجود ندارد که دانش آموزان از وجود مدرسه محروم باشند و حتی برای روستایی دارای یک دانش آموز در این شهرستان مدرسه دایر شده است.
اشرفیان مدیر آموزش و پرورش شهرستان اردکان نیز در این نشست گفت: در آموزش و پرورش در همه زمینهها تلاش شده و در بخش نهضت سوادآموزی نیز قدمهای خوبی برداشته شده است و در شهرستان اردکان با تلاشهای نهضت سوادآموزی تقریبا همشهری بی سواد نداریم مگر اینکه از افراد مهاجر، اتباع و یا افراد آموزش ناپذیر باشند.
وی با بیان اینکه بیشترین درصد بیسوادی مربوط به کارگرانی است که در کارخانجات و صنایع اشتغال دارند، پیشنهاد داد مدیران کارخانجات و صنایع در صورت امکان در هفته زمانی برای سوادآموزی کارگران و برگزاری کلاسهای مشاوره و بحثهای اجتماعی اختصاص دهند تا علاوه بر سوادآموزی کارگران، بازدهی کاخانجات نیز بالاتر رود.
استاندار یزد نیز در این نشست گفت: به دلیل جابه جایی جمعیتی و ورود افراد بیسواد برای کار به استان آمار بیسوادی در حال تغییر است و نمیتوان آمار دقیق و قطعی از میزان سوادآموزی در استان داشته باشیم و توازن آماری در این زمینه نداریم.
سید محمد میرمحمدی با تأکید بر اینکه اصل بر ریشهکنی بیسوادی است، افزود: فرمانداران با پایش بیسوادان را مشخص کنند و میتوان برای افراد بیسواد که در کارخانجات مشغول هستند و یا به کارهای فصلی اشتغال دارند با هماهنگی با مدیران ذیربط برای سوادآموزی آنها اقدام کرد.
انتهای پیام/ف
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|