شناخت قوانین لازمه توانمندسازی بانوان است
به گزارش یزد آوا به نقل از یزدبانو؛ «رقیه کرمانیان» مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد در نشست تخصصی «تغییرات خانواده و چالشهای آن» در دانشگاه یزد با بیان اینکه خانواده در دهههای اخیر با تحولات و تغییرات گوناگونی مواجه بوده است، اذعان کرد: امروزه، به نحو آشکاری متوجه میشویم الگوی «خانواده قدیمی» دگرگونشده و ما وارد مرحله دیگری از تاریخ خانواده شدهایم و «خانواده جدید» متولد شده است.
وی با بیان اینکه حساسیتهایی که نسبت به خانواده وجود دارد، افراد را نسبت به تحولات خانواده حساس میسازد، خاطرنشان کرد: دگرگونی در خانواده موجب تحول در مسیر زندگی انسانها شده است.
کرمانیان با اشاره به اینکه تحول خانواده به معنای تحول در سرنوشت همه افراد است، ادامه داد: تحولات خانواده ازیکطرف، ریشه در متحولشدن بنیانها و نهادهای جامعه مانند علم، فناوری، هنر، جهانبینی، سیاست و اقتصاد دارد و از طرفی دیگر، پیامدهای تحول خانواده دامنگیر تمامی ارکان جامعه میشود؛ بنابراین نهتنها زندگی فردی مردم بلکه سرنوشت جمعی ما نیز به تحول خانواده گره خورده است.
ضرورت توانمندي سازي زنان
وی با بیان اینکه زنان نيمي از جمعيت را تشکيل میدهند و ضریب نفوذشان در خانوادهها بالا است، تصریح کرد: توانمندی آنان، بر توانمندی خانواده، جامعه و حتي نسلهای بعدي نيز مؤثر خواهد بود؛ درنتیجه باید به توانمندی آنها در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، حقوقی و روانی توجه کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه توانمندسازی درواقع همواره کردن راه خود یا دیگران برای تلاش در جهت دستیابی به اهداف شخصی هست، گفت: قانون براي بهبود زندگي و معيشت افراد است درحالیکه كميسيون حقوقي توانمندسازی سازمان ملل تخمين زده است كه چهار ميليارد نفر در زمين زندگي میکنند كه نهتنها از قانون براي بهبود زندگي و معيشت استفاده نمیکنند بلكه قانون را تنها براي مجازات و تنبيه میشناسند و سعي میکنند از آن دوري كنند. بيش از نيمي از اين افراد را زنان و دختران تشكيل میدهند كه نياز به قوانين خاص حمايتي نيز دارند.
کرمانیان با اشاره بر ضرورت توانمندي سازي زنان خاطرنشان کرد: زنان برای آنکه بتوانند قابلیتهای خود را بروز داده و جایگاه خود را پیدا کنند باید قوانین را بشناسند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد حذف عواملي كه مانع از فعالیت زنان ميشود و افزايش توانايي و قابليت آنان را دو راه اصلی برای توانمندسازی بانوان عنوان کرد.
وی حذف باورهاي سنتي يا بهاصطلاح فرهنگسازی جنسـيتي را ازجمله اقدامات مؤثر در توانمنـدسـازي زنـان عنوان کرد و گفت: با اصلاح قوانيني كه موجبات فرهنگ غير جنسيتي را محکمتر میکنند، میتوان توانمندسازی زنان را توسعه بخشيد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد ضرورت حذف خشونت علیه زنان را یادآور شد و اذعان کرد: شاید بهجرئت بتوان گفت که امحای خشونت علیه زنان ضرورتی برای توانمندسازی و سلامت زنان است. تدوین قوانین و اجرای راههای پیشگیری و مبارزه با خشونت علیه زنان از اهمیت بسزایی برخورداراست و عزم ملی و تلاش همگانی را میطلبد.
کرمانیان کاهش تبعیض جنسیتی را ازجمله اقدامات مؤثر در توانمنـدسـازي زنـان برشمرد و تصریح کرد: بر اساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد درباره کاهش تبعیض جنسیتی در کشورهای درحالتوسعه مشخصشده که مسئله اقتصاد نقش بسیار مهمی در امر کاهش تبعیض جنسیتی در کشورها دارد که البته کشورها در این بخش نیز باید از تمامی امکانات برای تحقق این امر استفاده کنند.
وی با تأکید بر ضرورت توانمندسازی حقوقي زنان خاطرنشان کرد: زنان بايد بهاندازه استعداد، قابليت و فعاليتي كه انجام میدهند، قدرت ابراز داشته باشند.
انتهای پیام/ش
مطالب مرتبط:
- استقبال بانوان یزدی از فیلمهای «بدون قرار قبلی»و «هناس» در یزد
- حوزه خانواده به یک برنامه منسجم نیاز دارد
- دشمن درصدد تکرار تجربه اندلس است
- خانواده، اساسیترین بنیان اجتماعی/ کاهش ارتباط اعضا مهمترین آسیبی که خانواده را تهدید میکند
- ساعت کاری بانوان باید به ۴ ساعت کاهش پیدا کند
- مراسم خطبهخوانی حضرت زینب(س) در یزد برگزار میشود +پوستر
- اجراي طرح همياران حقوق «كودك و نوجوان» در محلات استان يزد
- بانوان یزدی از رئیسجمهور آینده چه انتظاری دارند؟
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|