شناسه : 32765604
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در یزد:

ضرورت ایجاد تشکل‌های مردم نهاد در حوزه کارآفرینی/ راه‌اندازی «خانه‌های جوان» در استان یزد در دستور کار قرار گیرد


معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: در استان باید ظرفیت‌های بومی و محلی شناسایی شود و بیشتر به دنبال تشکل‌های کارآفرینی در حوزه جوانان برویم، چرا که مشکل اصلی کشور مشکل اشتغال است.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ستاد ساماندهی امور جوانان استان یزد گفت: نگاه استان‌‌ها به دولت باید تغییر اساسی پیدا کند، منابع درآمدی کشور در استان‌ها قرار دارد و اینکه همه استان‌ها در تخصیص اعتبار نگاه به دولت داشته باشند مشکلی را حل نمی‌کند و هر استانی دارای منابع درآمدی است که باید گزارش عملکرد مناسب از آنها را داشته باشد.

محمدمهدی تندگویان با بیان اینکه متاسفانه وابستگی به درآمد نفت و مدل نگرش معکوسی که در اقتصاد ما ایجاد شده مشکل اساسی کشور است افزود: وابستگی به نفت در کشور باید از یک جایی تغییر کند هر استان توانمندی از درآمدهای اختصاصی خود را دارد اما نتوانسته آنها را خوب مدیریت  کند و در بخش‌های مختلف دچار ضعف هستیم و نگرش دریافت اعتبار یک طرفه استان‌ها را دچار مشکل کرده و بسیاری از توانمندی‌ها در استان‌ها نادیده گرفته شده است.

وی ادامه داد: هر استانی مشکل اولیه خود را بحث اعتباری و بودجه مطرح می‌کند اما دولت غیر از این استان‌ها جای دیگری برای باید تامین درآمد ندارد و باید در تخصیص بودجه از بالا تغییر نگرش صورت گیرد که بخشی از این تغییر موضوع جوانان و استعدادهای آنها را در برمی‌گیرد.

تندگویان افزود: مسئله جوانان و مشکلات آنها دغدغه‌ای است که همه با آن مواجه هستند و در هر خانواده‌ای وجود دارد، دغدغه ای که اگرسامان نیابد همه گرفتار می‌شویم، هر خانواده‌ای دارای جوان است که گرفتاری خاص خود در حوزه اشتغال، مسکن و حوزه‌های فعالیت اجتماعی دارد، بنابراین باید این دغدغه در ستاد ساماندهی امور جوانان به عنوان دغدغه فکر و شخصی خودمان به آنها پرداخته شود چرا که اگر این موضوع نادیده گرفته شود کشور را دچار مشکلات اساسی و و تبعات اجتماعی زیادی خواهد کرد.

وی گفت: انتظار داریم که جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان با دستور جلسات، موضوعات و سرفصل‌های مشخص و با مکاتباتی که از قبل انجام شده است برگزار شود تا وقت جلسه و مصوباتی که باید تولید شود مدیریت شود و چشم اندازی برای آن در نظر گرفته شود تا اهدافی که باید در این جلسات باید به آن رسید دنبال شود.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به تشکل‌های مردم نهاد گفت: یکی از قدیمی‌ترین پایگاه‌هایی که در دنیا به موضوع تشکل‌های مردم نهاد پرداخته اسلام است اما این موضوع به درستی تبیین نشده است، همین حوزه‌های علمیه از این نوع تشکل‌هاست که بدون وابستگی به بودجه‌ها و امکانات حکومتی و دولتی با کمک‌ها و اعتبارات مردمی شکل گرفته است و با تغییر حکومت‌ها نیز هنوز پایگاه‌های مردمی وجود دارند که بنا بر اعتقادات خود به آنها کمک می‌کنند.

وی ادامه داد: قطع تامین اعتبار از دولت‌ها بحث اصلی تشکل‌های مردم نهاد است یعنی شکل گرفتن نهادهایی که کاملا براساس محورهای مردمی و پایگاه‌های اجتماعی در اجتماع که می‌خواهند به اداره حکومت‌ها در بخش‌های مختلف مذهبی اجتماعی اعتقادی اقتصادی و ... کمک کنند و در کشورهای توسعه یافته به ازای هر 100 نفر یک تشکل مردمی وجود دارد که کاملا غیر دولتی در حوزه های مختلف هدایت ‌می‌شوند.

تندگویان راه حل نجات ایران را تشکیل تشکل‌های مردم نهاد عنوان کرد و افزود: این دستورالعمل نیست اما دولت باید کاهش تصدی گری در حوزه‌های مختلف داسته باشد و چاره ای جز این وجود ندارد، باید از وضعیت فربه‌ای که در خود ایجاد کرده فاصله بگیرد و پول ها و درآمدها به نهادی عمومی که می‌توانند پایگاه محلی و بومی داشته باشند برگردد و یک نوع عدالت اقتصادی اجتماعی به وجود بیاد و این فلسفه تشکیل تشکل‌های مردم نهاد است و دولت نقش حمایتی اینها را داشته باشد.

 وی گفت: در حوزه جوانان بهترین راه حل برای این که بتوان جایگاه ویژهای به آنها بدهیم تا روابط اجتماعی، اقتصادی و حقوقی خود را آزمایش کنند و وارد عرصه‌های مختلف شوند سامانه‌ای برای آنها ایجاد کرده است که جوانان باید در ین سامانه تشکل‌های خود را ثبت کنند که از تسهیلات معافیت بیمه و مالیاتی می‌توانند بهره‌مند شوند و از حمایت دولتی بهره‌مند شوند که این تشکل‌ها باید غیردولتی باشد و اگر طرحی مطرح می‌شود باید وابسته به پایگاه مشخص اجتماعی باشد نه دولتی.

تندگویان تصریح کرد: در استان باید ظرفیت‌های بومی و محلی شناسایی شود و بیشتر به دنبال تشکل‌های کارآفرینی در حوزه جوانان برویم، چرا که مشکل اصلی کشور مشکل اشتغال است اگر بخش‌های مختلف، مدیریت‌ها، فرمانداران و نهادهای حاضر در استان  به عنوان راهنمای جوانان باشند و چنانچه تشکلی می‌خواهد شکل بگیرد هدایتگر آن باشند و نیازهای استان در ثبت تشکل مورد توجه قرار گیرد و این تشکل در حوزه کارآفرینی باشد می‌توان اعتبار خوبی را به آن اختصاص داد.

وی گفت: این تسهیلات تنها از سوی وزارت ورزش و جوانان ارائه نمی‌شود بلکه وزارت کار نیز امسال پنج هزار میلیارد تومان به صورت وام وتسهیلات به تشکل‌های کارآفرین و نه نهادی دولتی می‌پردازد که استان‌ها به خوبی با ثبت تشکل و احصای طرح‌ها می‌توانند به خوبی از این اعتبارات بهره‌مند شوند.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: در وزارت ورزش و جوانان صندوق کارآفرینی امید راه‌اندازی شده است که هیچگ ونه دخل و تصرفی از سوی این وزارت درآن صورت نمی‌گیرد و اعتبارات مستقیما به این صندوق واریز می‌شود و تشکل‌ها و طرح‌ها در کمیته طرح برررسی و به بانک معرفی می‌شوند که تا پایان سال 210 میلیارد تومان اعتبار برای کل کشور برای تشکل‌های کارآفرینی در نظر گرفته شده است.

تندگویان تصریح کرد: جوان باید هدایت شود و پول دادن بی منطق به یک تشکل هیچ مشکلی را حل نمی‌کند، بنابراین مدیر کل ورزش و جوانان در زمینه طرح‌ها، تشکل‌ها را فعال کند و برای طرح‌ها را در حوزه کارآفرینی ارزش قائل شویم و به جوانانی که می توانند اشتغالزایی و مدل کارآفرینی ایجاد کنند توجه شود، این تشکل‌ها باید مردمی و غیر انتفاعی باشد و اقتصاد خود را توانمند کنند که اگر این تشکل به سود مناسبی رسید توصیه می‌شود به عنوان یک شرکت رسمی ثبت شوند.

وی با بیان اینکه هیچ کدام از دستگیری‌های اخیر از اعضای تشکل‌های مردم نهاد موجود نبوده است، گفت: این نشان می‌دهد که این تشکل‌ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند و این تشکل‌ها نهادینه شده است و درخواست‌های مدنی کردن بابت خواسته‌ها را به جوانان یاد می‌ دهند.

تندگویان افزود: جوانان با حضور دراین تشکل‌ها هدایت می‌شوند و در هر استانی که تعداد تشکل‌های افزایش یافته است با کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد، جرایم و ... مواجه بوده و کمترین موضوع آسیب‌های اجتماعی در استانی با بیشترین تشکل است که باید مدیران اجرایی برای ثبت تشکل‌ها این موضوع را مورد توجه قرار دهند.

وی با بیان اینکه مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد باید خانه‌های جوان را در دستور کار قرار دهد، گفت: وزارتخانه برای خانه‌های جوان اعتبارات خوبی را در نظر گرفته است و اگر استان یزد نتواند در این زمینه جذب اعتبار داشته باشد مشکل از مدیریت حوزه ورزش و جوانان استان است.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: به میزانی که ورزش و جوانان استان بتواند با استانداری در این زمینه به توافق برسد با درخواست از وزارتخانه استان می‌تواند اعتبارات خود را افزایش دهد برای نمونه استان خوزستان 10 خانه جوان را اخیرا افتتاحج کرده است و استان یزد باید در این زمینه فعالتر عمل کند و وارد مذاکره شود.

وی با بیان اینکه خانه‌های جوان پایگاهی برای حضور جوانان در حوزه‌های مختلف است، گفت: بخشی از جوانان فعالیت‌های حزبی دارند، برخی به سمت پایگاه‌های مذهبی می‌روند و اما بخشی نیز وجود دارند که از آنها غفلت شده است و بنابراین برای اینکه  جوانان با هر تنوع و فعالیت اعتقادی، مذهبی و ...  را رصد کنیم باید پایگاهی مانند خانه‌ها جوان شکل گیرد علاوه بر آن این خانه‌های جوان می‌تواند مکانی برای برگزاری میزگرد، کارگاه آموزشی و فعالیت‌های مختلف تشکل‌های گوناگون باشد.

تندگویان گفت: مجمع ملی تشکل‌های مدرم نهاد تا پایان سال توسط معاون اول رئیس جمهور رونمایی می‌شود که با تشکیل این مجمع تشکل‌های می‌توانند به عنوان سندیکای ملی وارد تفاهمنامه و قرارداد با دولت شوند و پایگاه ملی کسب کنند و عموم نهادهای دولتی نیز با آنها وارد مذاکره شوند.

انتهای پیام/

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.