شناسه : 8497069
مدیرکل بهزیستی استان یزد خبر داد

ناشنوایی 6 نوزاد از هر 1000 تولد در یزد


مدیرکل بهزیستی استان یزد گفت: به طور میانگین از هر هزار تولدی که در استان یزد رخ می‌دهد، پنج تا شش نوزاد دچار ناشنوایی یا کم‌شنوایی هستند.

به گزارش یزد آوا، جلیل عفتی ظهر امروز در نشستی خبری به مناسبت، هشتم مهر، روز جهانی ناشنوایان اظهار داشت: ناشنوایی یکی از انواع معلولیت‌هاست که متاسفانه جامعه آماری آن نیز بالاست به نحوی که 14 درصد جامعه معلولان را ناشنوایان تشکیل می‌دهند.

وی عنوان کرد: برآوردها این است که به ازای هر هزار تولد، پنج تا شش مورد معلولیت ناشنوایی وجود دارد که این معلولیت‌ها ناشی از اختلالات ژنتیکی و عوامل محیطی است.

مدیرکل بهزیستی استان یزد عنوان کرد: اختلالات ژنتیکی به طور عمده به ژن‌هایی برمی‌گردد که ازدواج فامیلی سبب اختلال در آنها شده و این نوع ازدواج‌ها همچنین ازدواج افراد ناشنوا با یکدیگر سبب افزایش آمار ناشنوایان شده در حالی که این مورد با مشاوره‌های ژنتیکی تا حد قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

عفتی، عوامل محیطی و مادرزادی را نیز در ناشنوایی تاثیرگذار دانست و بیان کرد: ابتلا به سرخچه در سه ماه نخست بارداری یا مسمومیت‌های دارویی می‌تواند بر سیستم شنوایی جنین تاثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور 350 ناشنوا داریم، خاطرنشان کرد: جمعیت ناشنوایان استان یزد نیز 6 هزار نفر است که 55 درصد این تعداد شامل 3 هزار و 250 نفر از خدمات مختلف توانبخشی بهزیستی در حوزه‌های تربیت شنیداری، رفع اختلالات گفتاری و ... بهره‌مند هستند.

عفتی با اشاره به اینکه در حوزه پیشگیری اقدامات مختلفی از سوی بهزیستی انجام شده است، عنوان کرد: علاوه بر مشاوره‌ها و آزمایشات ژنتیک، طرح غربالگری شنوایی نیز از چند سال پیش در زایشگاه‌ها اجرا می‌شود و نوزادان در بدو تولد، مورد بررسی شنیداری قرار می‌گیرند.

مدیرکل بهزیستی استان یزد عنوان کرد: نوزادانی که در حوزه شنیداری، مشکوک تلقی شوند، مراحل بعدی تشخیص را طی می‌کنند و اگر معلول شناخته شوند، برای طی مراحل درمان از جمله کاشت حلزون اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه تشخیص زودهنگام ناشنوایی تاثیر بسیار خوبی در روند درمان دارد،‌ عنوان کرد: کاشت حلزون بهترین راه درمان برای ناشنوایان است و اگر قبل از شش ماهگی عمل کاشت انجام شود، نوزاد حتی با اختلال گفتاری نیز مواجه نخواهد شد.

عفتی با بیان اینکه در سال گذشته، برای 35 نفر کاشت حلزون انجام شده است، خاطرنشان کرد: بهترین زمان برای کاشت حلزون، شش ماهگی است اما تا دو سالگی نیز می‌توان کار کاشت را انجام داد اما مهم‌تر از کاشت، رفع اختلالات تکلم است زیرا کودکی که کلمات را نشنیده باشد، نمی‌تواند آنها را به خوبی ادا کند به همین دلیل در تکلم دچار مشکل می‌شود به همین دلیل بهترین زمان کاشت حلزون، زمانی است که کودک هنوز تکلم را آغاز نکرده است.

مدیرکل بهزیستی استان یزد با بیان اینکه کاشت حلزون در مراکز دولتی و خصوصی انجام می‌شود، عنوان کرد: هزینه کاشت در مراکز خصوصی 30 میلیون تومان و در مراکز دولتی 6میلیون تومان است که بیش از 3میلیون تومان از این رقم نیز توسط بهزیستی پرداخت می‌شود اما باید مراقب بود، ماندن در نوبت سبب از دست رفتن زمان نشود.

وی با تاکید بر اینکه انجام یک مشاوره یا آزمایش ژنتیک حتی اگر گران‌قیمت باشد، سلامت جامعه و فرد را تامین می‌کند، خاطرنشان کرد: گرچه هزینه‌های آزمایشات ژنتیک بالاست اما به مراتب کمتر از هزینه‌های درمان معلولیت است.

عفتی اظهار امیدواری کرد: وزارت بهداشت در طرح تحول نظام سلامت خود، بحث پیشگیری را پررنگ‌تر ببیند و حمایت‌های مالی بیشتری از سوی بیمه‌ها از آزمایشات ژنتیک انجام شود.

منبع: فارس




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.