نتیجه اموال نامشروع برخی مسئولان در فتنه 78 و 88 نمایان شد/تصویب طرح اعاده اموال نامشروع مسئولین؛ یک ضرورت
به گزارش یزد آوا، معاون سابق سیاسی امنیتی استاندار یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به پیگیری طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان در مجلس گفت: لایحه رسیدگی به دارایی های مسئولین و طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان از سوی مجلس مسبوق به سابقه است که در سایر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در قالب شعار " از کجا آورده ای" مطرح و مورد توجه قرار گرفته است و تنها در چند کشور جهان از جمله ایران هنوز به دلائلی از جمله اعتمادی که به مسئولین تراز اول وجود داشته به این موضوع مهم پرداخته نشده است.
**نمی توان اعتماد به «حسن سابقه و تدین» را به همه مسئولان تعمیم داد
غلامحسین دشتی اظهار داشت: به نظر می رسد این اعتماد علی رغم آن که از مبانی قابل قبولی در کشور به دلیل حسن سوابق و تدین اکثر مسئولین وجود دارد اما به دلیل عوامل درونی، وسوسه های شیطانی و عوامل بیرونی نظیر نفوذ بیگانگان برای ضربه زدن به حیثیت یک نظام ارزشی نمی تواند به همگان تعمیم پیدا کند.
وی با بیان این که در صدر اسلام به ویژه در دوران حاکمیت حضرت علی (ع) در این خصوص نیز اتفاقات تلخی رخ داد و اساس نظام اسلامی توسط افرادی چون طلحه و زیبرها مورد چالش قرار گرفته افزود: در نظام اسلامی ایران نیز آن چه آشکار گردیده، در دستگاه قضا نیز مورد رسیدگی قرار گرفته است. نمونه های متعددی از این قبیل وجود داشته و دارد که برخی افراد و جریانات سیاسی را در مظان اتهام و سستی در تعهد نسبت به بیت المال قرار داده است.
دشتی در این خصوص تصریح کرد: این ماجرا از محاکمه شهردار اسبق تهران آغاز و سپس به بیت بعضی از شخصیت های بزرگ و مورد احترام انقلاب و سپس افراد شخصی برخوردار از رانت های بعضی مسئولین همچون یکی از سران فتنه و دریافت مبالغ قابل توجه شکل گرفت و در ادامه آن افراد و جریاناتی با دریافت حقوق های نجومی و غارت صندوق رفاه فرهنگیان و نمونه هایی از این قبیل تداوم یافت.
**آثار اموال نامشروع مسئولان در دو دهه اخیر قابل جبران نیست
این مدرس دانشگاه افزود: در هر چهار دولت قبلی نیز نه تنها موارد کم و زیاد مشاهده شده بلکه آثار بسیار بد و ضربات غیرقابل جبران به اعتماد جامعه و به ویژه جوانان آن هم در شرایط سخت رکود و بیکاری در این دولت به جای گذاشته است و خطرناک تر از آن شکل گیری زمینه های اشرافی گیری برخی مسئولین و جریانات سیاسی و در پی آن فراموشی محرومان که ولی نعمتان اصلی انقلاب هستند را به دنبال داشته است.
دشتی اظهار داشت: تلاشی حساب شده برای کمرنگ ساختن روحیه تعهد، فداکاری و ایثار که از سرمایه های اساسی انقلاب است وجود دارد و همه این ها حاکی از ضرورت برخورد قاطع با این جریان است که در دو دهه گذشته به صورت پنهان و آشکار خود را در رویدادهای سیاسی بر خلاف آرمان ها و ارزش های نظام نشان داده است.
**نتیجه برخی اموال نامشروع مسئولان در فتنه 78 و 88 نمایان شد
وی اذعان داشت: ثروت های حرام و هزینه های گزاف برخی مسئولین ضرباتی را بر پیکره مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران یعنی نظام انتخابات که متکی بر ارزش های اسلامی و انقلابی است وارد ساخته و برخی افراد و جریانات را در نهادهای مختلف بر کرسی نشانده است که شایستگی انقلابی، اخلاقی و تدین آن ها به نظام و مردم مورد تردید بوده و نهایتا چهره خود را در حوادثی مانند فتنه سال های 78 و 88 نشان داده اند.
دشتی در خصوص ضرورت تصویب طرح اعاده اموال نامشروع مسئولین تاکید کرد: ضروری است این طرح به صورت همه جانبه و با دقت های لازم بر خلاف آن چه که در بعضی از کشورهای دیگر که فقط در بعضی از زمینه های وجود دارد به صورت همه جانبه مد نظر قرار گیرد و فشارهایی که هم اکنون در اصل طرح و هم در شکل اجرایی آن وجود دارد به صورت کارشناسی شده مورد توجه قرار گیرد.
این تحلیلگر سیاسی با بیان این که تصویب این طرح می تواند آثار مثبت زیادی را داشته باشد افزود: آنچه که مهم است این است که این طرح به گونه ای کارشناسی شود که ضمن حفظ حرمت همه افراد و همچنین ملاحظات شرعی و قانونی منجر به کوتاه شدن دست افراد بی تعهد و غافل از بیت المال شده و اعتماد عمومی مخصوصا نسل جدید انقلاب را در پی داشته باشد.
انتهای پیام/ق
مطالب مرتبط:
- شهید «حججی» حتی منفعلان در برابر جنایات تکفیریها را به تأمل واداشت/ بعضیها بویی از روحیه فداکاری نبردهاند
- تجلیل از امام صادق(ع) تجلیل از اسلام و تمام مبارزات فکری و فرهنگی است
- سند 2030 ادامه تئوری جهانیسازی مدنظر غربیها / عدم هوشیاری دستگاههای نظارتی زمینه نفوذ را فراهم میکند
- کلید حل مشکل اقتصادی در داخل کشور و در اراده مردم و مسئولین است
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|